Intr-adevar, Lavry are un sunet mai diferit fata de ce eram eu obisnuit. Si daca tinem cont de destinatie, e oarecum normal sa sune mai altfel. DA10 este o scula de studio, de monitorizare, rolul ei este de a reda materialul digital cat mai aproape de realitate.
Nu este o scula audiofila, nu infrumuseteaza cu nimic sunetul, nu o sa auzi pe nimeni zicand ca Lavry suna cald/placut sau ca are rafinament/feeling. Aia e audiofilie.
Uite
aici un post al lui Dan Lavry despre filozofia lui.
Si nu ma refer numai la Lavry, ci la toate DAC-urile profi. Inainte sa ma hotarasc la DA10, l-am comparat cateva zeci de ore cu Benchmark. Am preferat Lavry, diferenta fiind infima dupa urechea mea: as zice ca 90% suna identic.
Lavry-ul este superior Xonar-ului in toate privintele. In primul rand este mult, mult mai transparent. As zice ca Xonar-ul habar nu are de notiunea asta.
Si in ceea ce priveste soundstage-ul, Xonarul e mult in spate.
Dar transparenta dusa la extrem nu e neaparat un lucru bun. Sunetul devine un pic agresiv, obositor. Se va rezolva odata ce iau un amplificator de casti (probabil pe lampi).
Dupa cum am zis , am luat in considerare si RD2-ul romanesc. Am renuntat din mai multe motive. Este convertor foarte bun, dar este puternic dependent de sursa digitala, adica nu sta bine la rejectia jitter-ului. Apoi am aflat ca au existat 3 variante: prima varianta sufera de probleme de fiabilitate, a doua varianta (revizia primei) nu are nici o problema, iar a treia (MK II) ce se vinde acum are un sunet mai prost, parca ar avea un efect de loudness.