Tot din ciclul Save the world am dat azi intimplator peste un programel care cica monitorizeaza energia consumata de calculator si-l poti seta sa mai salveze din ea.
L-am instalat la munca da' vrea sa se conecteze acasa sa trimita niste date despre configuratia ta ca sa se seteze el mai bine. Ma rog. Ideea e ca eu-s prin proxy la munca si nu se poate conecta.
E f'un porcusor de Guineea dispus sa-l incerce si sa zica ce face/cum arata? Il instalez si io acasa da' nu mai am rabdare inca 4 ore.
Ca tot e vorba de softuri de economisit curentu' pot preciza ca tocmai am dezactivat iar EIST/C1/etc din bios, pe care le-am activat la inceputul verii odata cu cresterea turatiei coolerelor la 50% din fan controller. Evident si ventilatoarele s-au intors la turatia minima... AC-ul face minuni in privinta asta.
burebista tie ti-ar fi trebuit o placa de baza de genul asta, acel Dynamic Energy Saver e foarte mijto, niste pistoane care se misca p-acolo...
Nu cred ca e NB, banuiesc ca e un senzor pe placa care masoara ceva ambient. Parca nu-mi vine sa cred ca e asa de rece NB-ul.
Mai am la intake un KAMA PWM pe care-l tin la 4xx RPM din BIOS din cauza ca Speedfan nu-l poate controla. Am vorbit si cu Alfredo Milani Comparetti (ala de a facut Speedfan-ul) si mi-a spus ca asa e design-ul la ASUS si n-am ce-i face. In schimb celelalte fan-uri de sistem sunt controlabile (din pacate impreuna toate 3, nu individual).
Initial am stat cu Q-Fan din BIOS ca face o treaba excelenta dar am gasit o singura buba la MB-ul asta: din cind in cind se trezeste sa-mi arate 111°C pe CPU si atunci toate fan-urile o iau razna. Prima oara am dat shutdown instantaneu ca am crezut ca a cazut Ninja de pe CPU dar dupa aia am vazut ca RealTemp imi arata linistit cele 28-30°C in timp ce BIOS-ul imi arata 111°C si m-am linistit. Acu' am pus ultimul BIOS si sper ca poate nu mai apare buba asta benigna.
madhorsefuzzy am si eu o rugaminte la tine, poti face te rog un mic test ? Ma gandeam sa-mi iau un Accelero S1 si avem aceeasi carcasa, deci testul ar fi relevant... ma gandeam ca ventilatorul ala montat pe el ar putea scoate o parte din aerul cald direct afara, daca ai scoate tabla aia din dreptul radiatorului, deci tablita de "sub" placa video. Poti sa faci treaba asta si sa-mi spui si mie daca se simte ca iese cald pe acolo, si daca are vreun efect pozitiv asupra temperaturii placii video ? Ma intereseaza mai ales in load, fur, atitool, ceva de genul asta, eventual combinat cu prime ca sa creasca temperatura intregului sistem.
P.S. Daca nu o scoti macar verifica tablita respectiva cu degetul, daca e hot la atingere deja mi-am primit raspunsul
Mda, coller-ele VGA after-market cam incep sa devina o necesitate, ca mai toate placile noi vin cu niste raciri standard penibile. Am schimbat 2 HD4850 in 2 zile, amandoua ajungeau la 95+ grade in Fur / ATI Tool, cu fan-ul pe default. Pus la 40% in loc de 27% standard (mai sus face ca o turbina de avion), mai scade cu cateva grade temperatura, insa totusi, jenant... Accelero S1 is the way si pentr mine...
Mai am o nedumerire. Cele 2 HDD-uri din cusca de jos. Stau amindoua cam in 48-50°C. Nu ma deranjeaza ca temperatura e inca in parametrii mei, dar am zis sa vad daca le mai pot scade temperatura daca le pun un fan sa sufle pe ele.
Am luat S-Flex-ul de 800 si l-am montat in camera de jos sa sufle pe ele (adica invers decit cum era fan-ul initial care sufla inspre sursa). Fan-ul sta cam la 3 cm distanta de HDD-uri. Indiferent daca era la 8xx RPM sau 4xx RPM rezultatul a fost fix acelasi: 0°C diferenta intre temperaturi cu fan si fara fan. WTF?
La fel si cu AC-ul. Daca ii dau drumul in juma' de ora-o ora temperatura pe core-uri scade cam cu 2°C dar la HDD-uri nica'.
Si alta ciudatenie. Vechiul 2500KS e pus numa' pentru torente si poze. In 99% din timp sta fara sa faca nimic, dar daca dau drumul la utorrent la download/seed temperatura ii scade cu ~4°C.
So, fo' minte luminata are vreo explicatie la chestiile de mai sus sau le trec ca manifestari ale Zonei Crepiusculare in care-mi duc veacul?
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.