Schimbare de macaz. Intel FTW!

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Mă tem că trebuie să te contrazic. Cu GF650Ti, WoT înțepenea aleator, cu tot felul de erori (din Windows chiar), chiar și pe setări minimale de calitate/detaliu. A durat ceva să mă prind că e de la placa video care se încingea de o lua cucul până intra în protecție, neputând să facă față cerințelor. Doar cu un GPU monitor am descoperit că săreau toate core-urile grafice în full load, și-apoi stăteau așa la copt până atingea limita. Imediat după ce am trecut la 1060 sau cât e, absolut nici o problemă, ba chiar am dat toate setările pe maxim și nu gâfâie - graficele de încărcare sunt foarte liniștite. Asta cu același driver, același procesor, același tot.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Nu despre asta e vorba, ci de faptul ca daca faci un upgrade dai direct in limitarea urmatoare. La mine se pare ca placa video era atat de aproape de procesor ca poluare fonica incat doar schimbarea placii video nu e suficienta, trebuie sa rezolv si cu procesorul, dar cum suportul la memorii la Ryzen tocmai e in curs de lamurire trebuie sa stau sa se limpezeasca apele pentru ca imi trebuie 32 GB de RAM (din motiv de VM) si prefer 2x16GB, combinatie care azi nu merge prea grozav.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Întotdeauna dai dintr-o limitare în alta. Eu tot n-am găsit motiv de schimbat sistemul actual. Am zis că poate pentru un slot M.2, dar experiența de pe laptop zice că sunt destul de puține cazurile în care ai ce face cu SSD de 2GB/s (ex: windows boot e exact la fel, multe alte activități sunt limitate de CPU). 1060 GTX n-ar fi un upgrade, 1070 ar fi, dar tot nu mă joc suficient și n-am nici monitor 4k să merite, rezoluție 2560x ține și 970-ul actual ok.

Am înțeles că există microcode updates pentru Ryzen cu suport mai bun de memorii, dar trebuie să fie propagat prin MB firmware. Se pare că MB o să fie foarte importantă la Ryzen, să țină pasul cu update-urile.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Asa e, dar acel microcode update e planificat pentru candva in luna asta, inca nu a aparut si inca nu se stie exact ce o sa aduca. Deocamdata Samsung B-die sunt memoriile preferate pentru Ryzen, totusi ma astept la o compatibilitate mai larga si suport pentru frecvente mai mari.
 
Top