Router

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
As vreau un router. Momentan am un DIR-615 care nu mi-a facut nicio problema de fo' 6 ani de cind sta in priza. Singurul lui neajuns ca sa zic asa e semnalul wireless prin casa. Acu' o am p'aia mica cu telefon/laptop/tableta si are semnalul slab in camera ei si deseori ma trezesc cu ea la mine in camera ca sa stea pe net ca omu'.

Asa ca ma gindeam la un router la care principala cerinta e semnal wireless puternic sa treaca prin cei 3-4 pereti de beton pina la aia mica.
Ca buget habar n-am. N-as vrea nici fo' eftineala dar nici sa-mi vind un rinichi pentru el. 200? 300?
Nu ma intereseaza jigabait la viteza sau nu's ce OZN-uri, poate un moft ar fi un port USB ca sa bag imprimanta in el sa zicem.

Ceva de genu' ar fi OK? Prea scump? Omor musca cu barosu'? Se poate mai eftin dar cu semnal bun in casa?
In principiu ma intereseaza sa fie set and forget cum este actualul DIR.

Multam'.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Nu poti sa-l repozitionezi? E cam nasol sa iei unul nou, trebuie sa testezi ca sa vezi ce si cum.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Pai repozitionat unde? Ca tre' sa stea la mine in camera totusi. Si tot 3 pereti tapeni de beton am pina in camera fetei. :frown:
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Location
Giurgiu
Pe hol, undeva mai la mijloc. Mai bine iti tragi tu un utp pana la PC decat sa schimbi routerul sa si ai surpriza ca ai semnalul la fel.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Mai pune unul la ea, legat de asta prin cablu. Nu e nevoie de unul care sa emita de sa prajesti oua langa el.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Trage un maț prin casă și pune un al doilea access point, cu același SSID, fără routare (e doar un bridge între wired și wifi). Sau chiar și fără fir, un AP cunrol de repeater wireless. Nu ai de ce să schimbi routerul curent dacă ești mulțumit de el.

Am un router/ap/repeater edimax, primit cado și disponibil de dat mai departe (tot cado). Îl vrei?
 

dreamer

Little Devil
Joined
Mar 22, 2004
Location
Bucuresti
Repeater. Eu am un N18U din-ala la parter si la mansarda stateam cam prost cu semnalul, am luat un repeater tot de la Asus pe care l-am setat ca Access Point conectat prin cablu. Brici.
Btw, se poate regla puterea de emisie a unui router, sa o faci mai mica?
 

ursamajor

Doubting Thomas
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Location
BR
Ar trebui să poţi. E setare la configurare wireless. La mine "puterea" o dă în procente. La fel era şi la vândutul DIR615. Oricum, ăsta "nou" bate mai bine decât celălalt, la aceiaşi 50% setaţi.
 
Last edited:

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Am descoperit apa calda. Powerline.
Din cite inteleg bag o d'aia la mine in priza conectata cu un cablu in router si ailalta la fata-n camera in priza si are wireless ca si cum ar fi linga router (net prin reteaua electrica uau).
Avantaj major e ca pot sa-l bag in orice priza/camera vreau.
Dezavantaj (cel putin la prima vedere) pretul echivalent cu un router cel putin decent.

Viabil?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Dacă vrei să dai net și la vecini, e bun :biggrin: Altfel, găsești și repeater wifi tot așa de băgat în priză pe unde îți tună. Iaca, TP-Link le zice Range Extender, Garajul le zice Bridge/Range Extendere, ăsta ar trebui să te facă fericit în mai multe moduri posibile :biggrin: (cu fir sau doar cu wifi).
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Ala pare super OK (mai ales la pret :biggrin:) dar WPS nu e buba? Nu-s io paranoic ca un Quark :tongue: dar parca nici n-as vrea sa-si faca ucenicia cu reteaua mea hecarii din zona.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Pai sa le luam pe rand: nimic nu se compara cu batranul cablu UTP dus prin casa unde ai nevoie.
Daca e musai cu powerline, atunci exista unele cu criptare, dar nu uita ca sunt half-duplex si au incompatibilitati cu carul.
Nici range extenderul nu e bun, creeaza coliziuni intr-un mediu wireless care si asa e ocupat si half-duplex.
In ziua de azi mai rar gasesti routere care sa aiba antene detasabile pe care sa le inlocuiesti dupa cum poftesti.
Asa ca si eu sunt unul care ar merge pe varianta cablu UTP de prelungire si un router vechi pe post de AP pe undeva mai aproape. Sau ce AP iti cade in mana.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
WPS nu e buba?
Heh, o să vezi ce bun e WPS când îți iei o imprimantă cu wireless și observi că singura soluție posibilă s-o folosești wireless (că de-aia ai luat-o, să fie wireless) e să o conectezi WPS.

Mai nou s-a mai rezolvat cu WPS-ul, mulți au limită de retry și au mai închis din găuri, da' nu poți să fii sigur de nimic.
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
M-am jucat cu niste Powerline-uri si de fiecare data am fost dezamagit de performanta (mai bine zis de lipsa ei) de cele mai multe ori sub performanta pe WiFi din acelasi loc. So, daca performanta nu este importanta (adica face doar browsing) atunci Powerline-ul poate fi o optiune, altfel orienteaza-te catre o alta solutie.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
N18 ul intra constant la "oferta" la Altex asa ca daca nu te mina piticii, pot sa mai astepti. In plus pe N18, desi e ARM, merge Tomato si te poti juca cu miliwatii cat vrei din UI, as zice cu rezultat zero. Eu am rezolvat problema asa cum s-a mai spus si aici, fir si AP uri chioare (din routere mai vechi) desi un N 18 l-am cumparat special pentru asta, pt ca aveam nevoie de conexiune gigabit si de ceva wireless, intr-o anumita zona a casei diametral opusa routerului.
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Azi vine asta.
Daca nu se simte nimic in 2.4Ghz poate macar in 5GHz. Daca nici acolo am cam pus-o. :biggrin:

Multam' inca o data pentru implicare. :notworthy:
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Vezi ca pe 5GHz o sa ai intotdeauna acoperire mai slaba decat pe 2.4GHz, avantajul este ca spectrul radio este mai liber, de obicei esti singurul in banda aia :smile:
 

burebista

Manic Miner
Sugar daddy
Joined
Sep 2, 2005
Location
Twilight Zone
Aia cu spectrul era ideea de baza dar dupa ce m-am chiorit pe review-ul asta am dedus ca si ca putere pe 5 GHz dracia asta sta binisor.

De acu' asta e, o vad zilele astea ce si cum.

OK, venit, montat, click-click si merge. Cica ar fi o liniuta in plus fata de ala vechi zice aia mica.
Problema e ca nu apare SSID-ul la aia de 5GHz nici pe laptop, nici pe Android nici pe Windows Phone. WTF?
 
Top Bottom