Studiat chestia cu DD-WRT. Suna bine desi nu prea inteleg cu ce se mananca. De asemenea, vad ca trebuie sa pun firmware-ul lor (nu vroiam sa ma complic, dar pana la urma invat sa o fac si pe asta).
Ce mi-a sunat bine la ureche dintre cele compatibile cu DD-WRT sunt cele Cisco Linksys (bine si Asus suna bine la urechea mea de "newb", dar parca astia nu prea produc nimic si doar isi pun sigla pe produse OEM de la alte firme). M-am uitat si la cele de la Ubiquity, dar astea nu prea se gasesc in ofertele din magazine iar cele care se gasesc sunt doar modele speciale pentru "out-doors", pe cand Cisco gasesti cam toate modelele.
Acum, legat de model, din ce am mai citit cele fara Wireless-N sunt modele mai vechi, dar consacrate ca foarte bune pentru end-user, mai ales WRT54G/GL/GS, aceste modele fiind si baza pentru DD-WRT.
Din cele ce suporta DD-WRT si au si Wireless-N am gasit oferte de pret variate, dar fara sa pot face diferenta de specificatii.
Mai exact plaja de preturi incepe de la Cisco Linksys E1000 la
166 lei pana la Linksys WRT610N la
699 lei, intre aceste preturi gasindu-se cam toate modelele.
Din ce am mai citit pe net modelul Linksys WRT320N este destul de laudat, acesta gasindu-se la
411 lei.
Rezumand, pretul maxim care l-as aloca pentru acest pitic al meu de pe creier ar fi de 100 euro, deci WRT320N s-ar incadra, dar este ce am eu nevoie? Sau poate e chiar prea mult si pot sa imi fac treaba si cu modelele inferioare, respectiv: WRT120N, WRT160N, E1000, E1200 (toate pe la 150 -200 lei), E1500 (250 lei), E2000 (300 lei), E2500 (350 lei)? Ca sa nu mai zic ca sunt si modele laudate de la alte firme cum ar fi TP-link si Buffalo (plus Asus ca imi place mie cum suna

).
PS: Bine, cu update de firmware la DD-WRT, se pare ca si D-Link DIR-615 ar scapa de erori si de viteza injumatatita de transfer. Pe de alta parte toata lumea care se plange a intampinat probleme doar pe Win 7, deci poate doar driverii sunt cu bube. Nici nu stiu ce sa mai zic.