Recomandare Router pentru RDS

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Stiu ca am cam cerut imposibilul. Nici eu nu am gasit pe net. Am zis ca poate cei din domeniu stiu vreo solutie. Se pare ca trebuie sa ramin la solutia cu 1 modem de la RDs + 1 router wireless....si 2 prize ocupate permanent.

Ca sa ma fac mai bine inteles: modemul de la rds este Webstar Scientific Atlanta EPX2203 (ultimul din lista) si eu mai vreau si un router wireless bun si ieftin.
P.S.: casa este din lemn, curtea e de 300 m2.
P.S.2: am gasit si un Sweex LW300 cu semnal bun. Ce ziceti de el?
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Asta ma intrebam si eu pina am vazut prin casa un prelungitor Sweex de ala de se vindea la Ultrapro...cu buton si siguranta.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,256
De-alea face şi Electroaparataj, şi totuşi un router marca Electroaparataj m-ar băga la mari dubii...
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Se pare ca trebuie sa ramin la solutia cu 1 modem de la RDs + 1 router wireless....si 2 prize ocupate permanent.
Și unde vine ADSL-ul in toată chestia asta? Am impresia că tu confunzi ADSL cu priza de telefon VoIP de la router.

Cât despre RDS, am văzut că schimbă in multe orașe cablul TV cu UTP, ar fi o afacere nasoală să-ți iei router DOCSIS cu 3 luni inainte să schimbe sistemul, că e greu să-l vinzi pe urmă.
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Am dat detaliile despre modemul RDS mai sus. Are o mufa pentru telefon RJ-11. Din ce am inteles eu ADSL se ocupa cu transferul de date prin telefon. Deci modemul RDS nu este unul DSL?

P.S.1: Ce sa-i faci, pentru ingineri din alt domeniu decit IT-ul trebe o leaca de lamuriri. :smile:
P.S.2: In Piatra Neamt RDS ofera internet numai prin cablu TV de la Telemach.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,256
ADSL e conexiunea broadband la ISP prin linia telefonică, spre deosebire de conexiunea prin cablu TV. Legătura între modem şi telefonul analogic e o chestie separată şi n-are legătură cu routerul.

Deci îţi trebuie un router wireless oarecare, la care vei lega modemul de la RDS pentru acces la Internet. Telefonul se va lega direct la modem.
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Dar un router wireless la care sa leg cablul tv si telefonul nu exista? Si sa fie bun si ieftin? :biggrin:
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
Un modem DOCSIS cu wireless. Ca asta. Dar vad ca nau are iesire pentru telefon. Nu stiu ce gasesti in Romania si daca ai cu adevarat ce face cu el.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,256
Modemul de cablu are conexiunea pentru telefon încorporată, ca parte a serviciului de net/telefonie de la ISP. Nu înţeleg de ce ai vrea să-ţi cumperi tu un modem de cablu al tău, sau un router cu interfaţă VoIP pentru telefon analogic (şi care nu-s convins că o poţi configura cu serviciul de telefonie al RDS).
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
Messages
132
UPC pune modemuri de cablu cu conector F pentru intrare si iesiri 1xRJ-45 si 1xRJ-11 pentru telefon. Sau asa lucrau acum ceva vreme, acum nu stiu daca mai folosesc modemurile alea.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,188
Da, eu am de la UPC cam aceleaşi Scientific Atlanta ca al lui fishy. Soluţia pentru el e simplă, îşi ia un prelungitor ca să nu mai plângă după cele 2 prize ocupate şi gata. E de câteva zeci de ori mai simplă decât să te rogi de provizionarea RDS să-ţi schimbe mac-uri and stuff.
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
:biggrin: Am inteles! Nu vreti sa-mi spuneti si mie. Tineti secret pentru voi, sa nu poata si altcineva eficientiza managementul cablurilor si prizelor prin casa. Lasa, lasa!

Acuma serios, ramine sa caut un router wireless ieftin...si bun. D-link Dir-300 iese din discutie momentan. Ceva comparabil cu un MSI RG70SE si care sa aiba si PPPoE (ca poate se suceste RDS si baga fiberlink) ?!?
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
Toate au PPPoE. :smile:

802.11n si ieftin nu prea incap in aceeasi fraza. D-Link DIR-635, dar sa nu ceri gigabit LAN. Trendnet TEW-633GR sau SMC WGBR14-N, daca vrei si gigabit.

Ar mai fi un Edimax, dar au niste denumiri cretine si nu mai retin care este ala misto. :biggrin:
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,158
fishy am eu acasa trei bucati perfect functionale, diseara iti spun exact modelele poate iti face cu ochiul ceva. :smile:
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Eu as cam fi hotarat pentru Edimax. Si cica lunile astea emag-ul plateste transportul in tara.
Astept cu interes "introspectia" ta. :smile:
 

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Messages
531
DIR-615 nu-mi place, este bazat pe Atheros AR9130, nu este rau dar nici bun. Prefer Edimax, macar acolo am bandwidth managment.
 
Top Bottom