Recomandare Router pentru RDS

bogdan192

Membru Senior
Se da urmatoarea dilema:
1: Apartament inchiriat de 2 camere cu 3 calculatoare (dintre care un laptop cu placa de retea wireless) si un singur abonament RDS prin cablu.
2: Fiecare utilizator are nevoie de net in special seara pentru WOW/browsing/P2P
3: Fondurile alocate unui router sunt undeva intre 100 si 150 de RON.

M-am uitat pe pcgarage dupa routere in banii astia cu PPPoE si WAN si am gasit D-Link-ul asta.

Dincolo de pret ma intereseaza sa fie stabil si sa suporte 3 conexiuni simultane, eventual sa fie si usor de configurat.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Singura chestie nasoală e că în funcţie de shaper-ul RDS aţi putea avea probleme cu latenţa în WoW atunci când sunt şi P2P-uri pornite şi folosesc multă bandă; ar fi util unul care să ştie şi QoS dacă nu poţi limita direct calculatorul cu P2P. Depinde şi de provider, eu pe UPC aşa păţesc.

Dacă nu vrei ceva wifi io mai am un Asus RX3041, ţi-l dau degeaba dacă vii să-l iei de la Victoriei, că eu nu mai am la ce-l folosi şi doar se umple de praf. Pe vremea când jucam WoW tot pe ăsta îl foloseam şi eu :smile:.
 
Last edited by a moderator:

bogdan192

Membru Senior
@miahi: 10x, lasa un PM cu un nr de telefon si vedem cand ai timp de intalniri. Gratis nu ti-l iau, macar o bere cred ca primesti de la mine.

@ rest: daca aveti alte sugestii, please go ahead.
 

Dashu

Membru Senior
In banii aia nu, QoS trebuie neparat daca ai chef de WoW, mai ales ca zici ca-i vorba si de p2p.

Recomandarea: Cel mai ieftin router care suporta Tomato. N-am idee care ar fi, eu folosesc un WRT54GL, si chiar n-am probleme cu WoW-ul cand sotia are chef de chinuit internetul.
 

PigBrother

Membru Senior
Dar omul are RDS, poate vrea sa vada mai mult de 50mbps cat poate cara WRT54GL. :goofy:

Ia orice router si foloseste Bandwidth Controller Standard pe PC-uri. Are QoS si mod de sincronizare peer-to-peer intre statiile din LAN.
 

bogdan192

Membru Senior
Dashu, bugetul nu-mi permite mai mult de 150 de lei. Stiu ca e de cacao sa ceri ceva ieftin, bun si usor de configurat, dar China-i mare si cunostintele mele in domeniul routerelor tinde spre 0.

PigBrother, ceva sugestii? :biggrin:
 

PigBrother

Membru Senior
Sper ca imaginea mea sa nu fie stricata (prea tare) de acest post. Ia vezi aici. Il vand pentru ca am nevoie de gigabit Ethernet (si SMC-ul nu avea), folosesc un Trendnet facut pe aceeasi platforma acum. Si are si QoS. :smile:
 
Last edited by a moderator:

fishy

Membru Senior
Pot sa intru si eu in discutie?
Doresc si eu sa cumpar un router.
- buget: 200 RON
- internetul vine pe cablu de la Romtelecom. In viitor posibil sa fie de la RDS sau alta firma
- vreau sa pot da internet prin cablu unui desktop si sa am si posibilitate de wireless pentru un laptop
- bineinteles: sa poata oferi stabilitate conexiunii, rata de transfer maxima oferita de provider etc...etc...etc
 

fishy

Membru Senior
Pe emag zice ca nu suporta toate standardele IEEE. Nu dau baietii toate detaliile? As vrea sa am facilitatile obisnuite ale unui internaut (torrent, dc++) + ceva in plus (poate ma apuca vreodata sa faco configurare pentru portforwarding).
 

PigBrother

Membru Senior
La ce standarde IEEE te referi?

Evident ca are UPnP, port triggering si port forwarding. Doar sa nu ceri QoS sau alocari de banda. :biggrin:

Ai aici emulatorul lui.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Np, se pare că nici gratis nu scap de el :biggrin:. Urmează să plătesc pe cineva să-l ia.
 

bogdan192

Membru Senior
Vrei sa trimit un baiat sa ti-l ia diseara? Vezi ca s-ar putea sa nu vrea sa plece cu mana goala si sa ia si televizorul si ceva telefoane...
 

fishy

Membru Senior
Revin cu o intrebare. Puteti sa-mi recomandati un router wireless cu adsl si cable-in pina in 250 RON?
Beneficiez momentan de internet prin cablu tv de la rds. Deci routerul ar trebui sa aiba si o mufa cable-in pentru cablul tv pe care "vine netul", una de telefon RJ-11 si restul dotarilor (wireless N, RJ-45, sa poata oferi semnal in curte si in casa in toate camerele, sa nu piarda conexiunea la fiecare 30 minute etc etc etc).

Dupa cum v-ati dat seama as vrea sa combin modemul de la rds si un router wireless.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Ca să ințeleg, tu vrei un router cu două WAN-uri, unul DOCSIS pentru cablu TV (rds) și altul ADSL (pentru romtelecom), care să aibă 802.11n, să fie și bun, să aibă și antene puternice (nu prea știm cum ai casa și curtea) și sub 250 de lei?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Dual WAN, ADSL + DOCSIS, rareori am văzut. Pentru miracole încearcă la cea mai apropiată biserică :biggrin:

Poate cea mai bună soluţie ar fi un router obişnuit cu wireless încorporat, şi la care conectezi după nevoie modemul ADSL sau cel DOCSIS furnizat de ISP, configurat în mod bridge. Aşa te asiguri şi că echipamentul terminal este unul agreat de ISP, încât nu ai probleme la suport tehnic cu ei.

Dacă de fapt te interesează un router dual WAN pentru auto-fallback în caz de picare a unei conexiuni, tot e mai bine să cauţi un router cu două porturi WAN Ethernet la care să legi orice fel de conexiuni WAN - modem ADSL, modem de cablu, whatever.
 
Top