Recomandare boxe

Ce pot eu sa-ti spun din proprie experienta este ca la 2*1W putere efectiva in difuzoare deja iti bat vecinii in teava. Asta pe masurate. Dar daca nu ma crezi, uite un chart AICI care elucideaza misterul. ;)
 
Uite aici un amplificator care iti arata in real-time puterea debitata; la jumatatea graficului avem un watt, dupa care 2, 10, 20, 80 daca imi aduc bine aminte. Un watt scoate cam la un sfert din volum, ca idee, si de obicei se sta in acel sfert, dar sa vedeti cum sare la niste transients marca Chesky Records. Daca nu dai tare (adica la modul in care trebuie sa ridici vocea sa te intelegi cu omul de langa tine) nu ajunge la un watt, pe boxe B&W de 90db sensibilitate... am vazut acele trecand de 20W la o auditie mai nervoasa.

Dupa tabel as spune ca ascult la Moderately loud classical dar cu peak-uri destul de frecvente cam pe la Very loud classical (avg.) asta cu boxe de 88db daca e sa ne luam dupa producator. Si da, am vecini foarte toleranti cu zgomotul, la fel si restul locatarilor din casa care in cel mai rau caz imi cer sa dau mai tare. :D

Deci intre 0.5 si 20 de watts, daca as asculta un semnal continuu de 1khz probabil mi-ar ajunge un watt...

P.S. Cred ca BR5 urla mai tare si mai repede, cu mai putini watts, cel putin asta e impresia pe care mi-a lasat-o.
 
Last edited by a moderator:
Pozitia butonului de volum n-are nicio relevanta daca nu cumperi o linie audio cap-coada de la un producator responsabil. Sensibilitatea de intrare a amplifurilor nu este standardizata putand varia de la cateva sute de mV pana la cativa V pentru putere maxima. Deci treaba cu "ascult la 1/3 din volum" in conditiile in care cuplezi (de ex.) un tuner Sansui la un amplif NAD transmite zero informatie.
 
Din motive care tin de spatiu si de bani mi s-a recomandat ca ar fi mai bine pt mine sa achizitionez o pereche de monitoare de studio!
Mi s-a spus ca sunetul este foarte bun insa dinamica este mai slaba!
Cel care mi-a spus aceste lucruri mi-a recomandat urmatoarele modele:

1. http://soundcreation.ro/instrumente_muzicale,category_id,25,cat_title,Monitoare_de_studio,brand_id,48,brand_title,ESI,product_id,1519,product_name,nEar05_eXperience.html?PHPSESSID=ad59bb1108ac4f799ed9796638da5659

2. http://soundcreation.ro/instrumente...,product_name,Studiophile_BX5A_-_pereche.html

3. http://www.audiomall.ro/product_info.php?products_id=54

Va rog sa ma ghidati un pic! Este sunetul suficient de bun in comparatie cu varianta Boxe+Amplificator? Daca merita va rog sa imi spuneti care pe model din cele 3 sa il aleg?

Multumesc!
 
La capitolul asta sunt bizon, recunosc, de=asta intreb... pentru monitoare de studio de genul asta nu trebuie niciun fel de amplificare, le conectezi direct la placa de sunet si gata?
 
Monitoarele de studio sunt boxe active. Au amplificare proprie si au (sau ar trebui sa aiba) o fidelitate mare a redarii. Cel care mi le-a recomandat vorbea ceva de liniaritate (ca se apropie de o liniaritate...) dar eu nu stiu ce inseamna asta! Cam atit stiu si eu. :D
 
Nu cred sa ajunga la performantele unui amplif + 2 boxe. Daca amplificatoarele ar putea fi reduse la dimensiunea unei cutii care sa incapa intr-o incinta acustica, n-ar mai exista pe piata "cutiile" de azi.
In schimb pot avea performante mai bune decit un sistem de calculator: Genius, AltecLansing etc.
 
Problema monitoarelor de studio este că sînt foarte crunte cînd vine vorba de înregistrări (masterizări) defectuoase. Persoana care ţi le-a recomandat tocmai la asta s-a referit prin liniaritate: sunetul este cît se poate de neutru; deşi, în teorie, cam asta ar trebui să caute toată lumea, mai toţi audiofilii (şi nu numai) îţi vor spune că nu ăsta e sunetul pe care îl vor.
Monitoarele audio reprezintă, din punctul de vedere - obiectiv - al neutralităţii sunetului reprodus, o soluţie excelentă, depăşind de multe ori un sistem clasic (amplificator + boxe) mai scump; problema este: poţi asculta aşa ceva? :)
Eu îţi recomand să le faci o probă, şi mai vorbim... :)
 
Asa cum au mai spus si altii inaintea mea, monitoarele de studio vor reda "RAW Music". In plus, unele de calitate sunt extrem de scumpe, altfel cumperi jucarii cu nume frumos.
 
În general, termenul de RAW se referă la material brut, neprelucrat. Eu aici l-am folosit cu sensul de sunet cât mai apropiat de cel de bază, de studio, original.
Un amplificator cât şi boxele realizate pentru consum, nu respectă cu stricteţe sunetul de la sursă (din diverse motive). Astfel, audiţia este influenţată în bine sau rău faţă de înregistrarea de pe disc, în funcţie de sculele deţinute.
Monitoarele de studio sunt realizate astfel încât să respecte cât de mult posibil sunetul de la sursă, rolul lor sunt pentru urmărirea în studio a materialului înregistrat. De cele mai multe ori, acest sunet este unul rece, sec, rolul lor nu sunt pentru audiţie melomană ci sunt instrumente de precizie.
Recomandarea mea, renunţă la monitoarele de studio.
 
Avind in vedere ca bugetul meu este foarte limitat m-am gindit sa va mai intreb ceva. Am citit pe forumul HI-FI topicul despre magnat monitor 220 si am constatat ca sunt extrem de laudate chiar si de cei care au mare experienta in domeniul audio. Boxele astea sunt ridicol de ieftine asa ca m-am gindit ca mi s-ar potrivi din acest punct de vedere. Intrebarea mea ar fi : sa mai astept vreo 3 luni ca sa iau Diamond 9.2 sau sa iau chiar acum magnaturile 220? Credeti ca diferenta de sunet este atit de mare incit sa dau 5 milioane in plus. Daca da atunci astept, dar daca nu, le-as cumpara chiar acum. Precizez ca ascult doar muzica clasica si la volum mic! In ce priveste amplificatorul m-am hotarit definitiv si irevocabil la NAD C315BEE.
Sper sa nu ma considerati enervant cu toate intrebarile astea.
Multumesc!
 
Ai ales bine, probabil. Dammit, trebuie neaparat sa ascult si eu MM 220 ca vedem de ce-i lumea asa disperata dupa ele...
 
Singurul din pagina asta care a scris cuvantul "review" esti tu, in ultimul post, deci la ce anume te referi ? :) sundar a spus ca a citit pe forumul hi-fi, stiu si eu topic-ul respectiv, dar nu exista nici un review acolo, doar pareri relativ sumare, multi din ei vorbind doar din auzite...
 
Cosmin, daca reusesti sa asculti MM220, pune citeva impresii aici. Eu personal sunt dispus sa astept inca vreo 3 luni daca diferenta de sunet este suficient de mare in favoarea Wharfedale Diamond 9.2. Cu siguranta ca lumea este in primul rind socata de pretul lor. Daca ar fi costat vreo 7-8 milioane sunt convins ca ar fi fost considerate bune, insa nu s-ar fi facut atit caz despre ele!
 
Eu in primul rand sunt convins ca nu sunt capabile de un bas atat de adanc si coerent ca WD 9.2 pentru simplu motiv ca sunt mai micute, in clasa WD 9.1 mai degraba. Pentru muzica clasica acest aspect este usor de neglijat, dar pentru mine si genurile mele favorite nu pot ignora acest aspect...

P.S. Nu stiu pe nimeni cu MM 220 si nici vreun distribuitor la care sa am "pile" asa ca nu va bazati ca o sa le ascult in curand. :D
 
La cat costa merita cumparate macar pe post de sateliti, in bucatarie. :D Chiar m-ati facut si pe mine curios...
 
Back
Top