Recomandare boxe

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Le-am bagat in priza si invers, dar fara rezultat. N-am impamintare la priza! Probabil ca aici este buba. Multumesc tuturor pentru sfaturi!
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Pai daca asezi toate "sculele" in priza in acelasi fel, cu masa intr-o parte si faza in cealalta vei elimina problema impamantarii, oarecum. Daca opresti calculatorul din butonul de power al sursei se mai aud paraziti in boxe ?
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Chiar daca pun pe "off" intrerupatorul sursei calculatorului tot am paraziti in boxe. Am descoperit ca singura situatie in care parazitii dispar (cu boxele pornite si calculatorul inchis) este cea in care scot mufele RCA din boxa care are aceste intrari. Ce crezi despre asta?

LE - Inca o intrebare: Imi afecteaza boxele cumva CRT-ul linga care le tin? Precizez ca boxele se afla la aprox 10 cm de o parte si de cealalta a monitorului meu.
 
Last edited:

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Eu te-aş sfătui să le mai spaţiezi, nu de alta, dar nici nu se vor auzi bine, eu acum le am la 40cm în stânga şi la 40cm în dreapta :smile:

Trage un ochi şi aici. Eu unul le-am testat în seara asta şi-s foarte mulţumit, am ac de cojocul vecinului manelist de deasupra :biggrin:
 
Last edited by a moderator:

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Ok, le voi departa dar mai mul de 1m intre ele nu pot pt. ca nu am loc. Cit despre rodaj, precizez ca folosesc DFX (doar fidelitate, bas si dinamica) si tin volumul boxelor la max 1/3 in timp ce masterul este la 55% iar winamp-ul pe la 40%. Nu cred ca voi asculta vreodata cu volumul la max... nici macar la jumatate.
Ce spui de treaba cu biziitul care apare cind am calculatorul oprit?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Eu am auzit un bâzâit doar atunci când aveam şi pe a doua intrare un cablu care ducea la mp3 player şi acesta nu era conectat. Dacă luam jack-ul între degete bâzâitul se înteţea. Acum la tine chiar nu prea îmi dau seama care ar fi chestia :confused:

Eu unul îţi recomand o pereche de standuri în genul ăstora, care pentru mine vor fi următoarea achiziţie, având în vedere că glafurile termopanelor sunt prea înguste - portul de bass reflex fiind în spate se simte o deteriorare importantă a sunetului chiar şi pentru un afon ca mine :biggrin:

Deocamdată nujt unde să le pun, tot improvizez, cred că le trântesc pe biro :biggrin:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Eu unul îţi recomand o pereche de standuri în genul ăstora, care pentru mine vor fi următoarea achiziţie, având în vedere că glafurile termopanelor sunt prea înguste - portul de bass reflex fiind în spate se simte o deteriorare importantă a sunetului chiar şi pentru un afon ca mine :biggrin:
Cand o sa le pui pe standuri, la oarece distanta de perete, diferenta de bass intre ele si subwoofer va fi mult mai mare, s-ar putea sa nu iti placa... asta apropo de ce discutam pe un alt thread de pe aici, cum ca nu e asa mare diferenta de bass. :tongue:
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Apropos de stand-urile astea. Am inteles ca ele trebuie umplute cu nisip. Cind le cumperi, banuiesc ca ti le dau fara nisip. Cit de mult nisip trebuie adaugat in ele? Ca se pare ca exista o oarecare influenta asuprea sunetului scos de boxe. Si cum faci "setarea"? Stai la fiecare 30 minute sa mai pui sau sa mai scoti nisip pina iti place cum suna boxele?
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
NU trebuie umplute cu nisip, asta mi s-a parut intotdeauna o aiureala audiofila. :biggrin:
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Deci ele vin goale? (asta ma linisteste in eventualitatea achizitionarii - coletul e mult mai usor :smile: ). Citisem chiar pe un site unde se vindeau ele. Nu mai stiu daca era recomandarea producatorului, dar ... era o recomandare de umplere a lor cu 2/3 nisip si 1/3 aer. :biggrin:
Si daca sunt goale, tevile respective nu transmit vibratii?
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,341
Habar nu am ce fel de vibratii transmit, teoria nu ma intereseaza, dar sunt sigur ca nu poti deosebi urechiometric standurile goale de cele umplute. Eu tot ce am facut la ale mele e sa le maresc rigiditatea, suruburile de la standurile e-boda nu strangeau suficient; le-am ajutat un un glue foarte puternic si acum e imposibil sa misti placa de jos in raport cu cea de sus, deci nu mai are "joc" ca sa spun asa. Nu se aude nimic in plus sau in minus dar ma simt eu mai bine... daca umplerea standurilor va avea acest efect asupra ta just go ahead and do it. :biggrin:
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Pai eu stiu ca unul din rolurile principale ale suportilor este sa elimine vibratiile transmise de boxe catre podea. Chiar pe aici se spunea "sa aveti grija cu anumite scaune de lemn" pe care unii user-i le foloseau in loc de suporti.

Eu pina de curind tineam boxele pe niste cutii goale. In auditie se percepea acel sunet de bass bubuit. Cum am asezat citeva placi de PFL intre cutii si boxe fenomenul de bubuiala este abia perceptibil. Dar cind pun mina pe cutii inca se mai simt vibratiile transmise de boxe.
Iar daca acest efect de transmitere a vibratiilor de la boxe catre podea prin intermediul suportilor nu este important, chiar nu vad rolul lor. Imi iau 2 bite de lemn, le cioplesc, lipesc niste suporti la partea superioara si inferioara si mi-am facut suportii.

Uite ca am gasit chiar la Apollo:
Our range of low, medium and high mass speaker stands are of the very highest quality. All but the AFP range can be sand or shot filled to vary mass loading. Why? Because at Apollo, we know that no two speaker types are alike. It's why we make so many stands. Take a look at our range. You won't find a better choice anywhere else.
sau
The A range A3
This sturdy speaker stand looks impressive in any setting. Its three column design of tubular steel provides medium mass support when filled with sand or shot. Durable, black textured finish. Supplied flat-packed with 6mm floor spikes and neoprene speaker pads.
Link.
 

fishy

Membru Senior
Joined
Jul 14, 2007
Messages
462
Nu e neaparat vorba de pitic. Dar asa recomanda producatorul. Daca zic ei, ma intreb si eu cum naiba se face chestia asta. Iti dau si nisipul sau e treaba ta de unde faci rost de el, cum il pui si cit?
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Iti dau si nisipul sau e treaba ta de unde faci rost de el, cum il pui si cit?
Vorbesti cu baietii care pun borduri si, la un pret foarte negociabil, iti trantesc ei citiva metri cubi in fata blocului. Le ceri si un cancioc imprumut si te apuci de pus temelie la boxe!:biggrin:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Am descoperit de unde aveam parazitii aia cu calculatoru oprit. Daca scot din priza monitorul si calculatorul dispare orice sunet suspect! Acu' ma gindesc cum sa fac sa pun boxele intr-o priza din alta camera.:mad: De asemenea cabul jack-RCA e praf; se misca mufele RCA in intrarile de la boxa de zici ca vor sa faca copii. Trebuie sa iau altu', mai bun, da nu stiu de unde. Pe asta l-am luat de la muzica si am dat 5 lei pe el. Recomandati-mi un magazin unde sa gasesc un cablu d'asta mai de calitate!
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
255
Spuneti-mi cum este recomandat: sa tin boxele pornite tot timpul (cum se face la monitoare) sau sa le pornesc /opresc ori de cite ori pornesc/opresc calculatorul? Am postat si pe alt forum intrebarea asta dar inca nu mi s-a raspuns. Am nevoie repede de raspuns deoarece sunt intr-o discutie foarte aprinsa pe tema asta.:tongue:
 

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
Messages
720
Eu de exemplu am avut o mică problemă cu Altec Lansing 5100 tocmai din cauza asta. S-a ars alimentatorul (sau cum se numeşte inginereşte şmecheria care transformă 220 în ce le trebuie lor) chiar cu o lună înainte de expirarea garanţiei. Şuruburile care îl ţin pe carcasa wooferului sunt fierbinţi după folosire îndelungată, deci de atunci am preferat să le ţin în priză doar cât aveam nevoie de ele. Probabil e mai bine să le deconectezi pe toate, orice ar fi ele.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,950
Am descoperit de unde aveam parazitii aia cu calculatoru oprit. Daca scot din priza monitorul si calculatorul dispare orice sunet suspect! Acu' ma gindesc cum sa fac sa pun boxele intr-o priza din alta camera.:mad: De asemenea cabul jack-RCA e praf; se misca mufele RCA in intrarile de la boxa de zici ca vor sa faca copii. Trebuie sa iau altu', mai bun, da nu stiu de unde. Pe asta l-am luat de la muzica si am dat 5 lei pe el. Recomandati-mi un magazin unde sa gasesc un cablu d'asta mai de calitate!
E clar de la ansamblul RCA, cumpără altul urgent. Totuşi nu înţeleg, nu ai primit şi cablu cu boxele? :confused:
 
Top Bottom