Recomandare boxe

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,510
Altec, Logitech, pentru minte toate sunt o apa si un pamant. :biggrin: Deci inteleg ca sistemul asta nu are nici o legatura cu PC-ul...
 

CrHomozom

Membru Senior
Joined
Oct 16, 2003
Messages
298
Nu are. A.Lansigul era full analogic, si de calitate mediocra. Bun pentru PC dar de-a dreptul galena pentru HC, chiar daca reuseai sa-i pui convertor analogic-digital (f greu pentru ca subul avea sistem de conectori proprietari).

La început, când tatonam ideea de tv + boxe, ma gândeam sa refolosesc A.Lansigul, dar dupa îndelungi scurmaturi pe net, am înteles ce presupune o sonorizare moderna dedicata, cantitativ si calitativ. A fost traumatizant, ca a trebuit peste noapte sa scot bani de amplif, de cabluri (ptiu, ce perplex am ramas când am vazut ca nu vin la pachet, si când am vazut pretul unui metru), de pack 5.0, de suporti pt sateliti, acum de sub ... nu cunoasteţi o melodie care sa te faca sa uiti ca tocmai te-ai ruinat ? :biggrin:
 
Last edited by a moderator:

dreamer

Little Devil
Sugar daddy
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,907
Maimutz, daca iti place, recomand Deep Purple - Smoke on the Water, de pe albumul "Live on BBC (2006)", lossless evident... este una dintre cele mai faine inregistrari din punctul meu de vedere, cu o calitate foarte buna si care te face sa simti efectiv ca esti in mijlocul sunetului.

PS: split pentru inregistrari de calitate, bune de testat boxele? :wink:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
257
Va rog sa ma ajutati repede! Miine merg la un prieten sa probam un amplificator si m-a rugat sa il ajut. Problema este ca nu stiu unde sa conectez cele doua mufe RCA care vin de la placa de sunet. Amplificatorul are intrari pt. CD, Tuner, Aux, Phono si Tape. El are Cd player dar doreste sa vada cum se aude si dupa calculator asa ca trebuie conectat si la calculator! Astept raspunsurile voastre cit mai repede ca nu vreau sa ma fac de ris! :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,213
Conectează-l pe intrările de CD pentru calitate maximă.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,510
Daca intrarea CD va fi ocupata cu playerul atunci pe Aux sau Tuner, in nici un caz pe Phono.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
3,213
Sau cel mai bine, cauta in manualul amplificatorului ordinea de la intrarea cu cei mai multi db la SNR spre cea cu cei mai putini. Preferabil cat mai multi. :smile:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
257
Multumesc pt. raspunsurile rapide. Am vazut doua amplificatoare pe niste boxe Epos M5. Unul Technics si unul Pioneer. Amindoua modele vechi. Boxele sunt excelente la capitolul detaliu si dinamica. Mie mi-a placut mai mult Technics-ul la muzica clasica (de fapt si la electronica sau jazz) deoarece are un sunet cu niste medii mai tari fara a fi foarte suparatoare si cu un bas aparte. Cred ca o sa il iau eu pt suma de 400 RON. Mai mult, este si excelent intretinut! Cel care dorea sa cumpere nu a ales nici unul asa ca mai asteapta. Eu iau Technics-ul chiar daca audiofilii iau in bascalie firma asta. Mi-a placut si este superieftin! Sper ca MM 220 sa se auda macar la jumate din Epos-urile respective!
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,510
Foarte bine ca iti cumperi sculele audio dupa cum iti place tie si nu dupa opinia "audiofililor" meseriasi, chiar respect acest lucru. Nu stiu acel amplif dar Technics in general are amplificatoare cu sunet mai cald, calm, usor sters, motiv pentru care s-ar putea sa se pupe bine cu Magnat pentru ca difuzoarele alea metalice (in special tweeterul) au un sunet mai agresiv, intepat.

Bafta si sa il stapanesti sanatos. :wink:
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
257
Aoleu! MM 220 au tweetere metalice? Chestia asta n-o stiam! S-ar putea sa nu le mai iau. Motivul: eu ascult foarte multa muzica la clavecin! Acest instrument suna dureros (la propriu) pe tweetere metalice. Ai impresia ca iti inteapa cineva timpanele... Epos-urile aveau un sunet cald si detaliat; mai ales inaltele te ungeau la suflet, iar clavecinul suna extrem de odihnitor. Ma gindesc totusi ca MM 220 sunt foarte cautate si daca ma agreseaza la urechi le pot vinde usor.:wink:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,510
Chiar stiu pe un tip care s-ar putea sa vrea o pereche de MM 220 in curand, daca nu te multumeste clavecinul te pun in legatura cu el. :biggrin: Dar incearca totusi, eu cred ca Technics o sa cuminteasca cat-de-cat tweeterul...
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
257
Ok, tinem legatura! Boxele imi vin dupa 1 martie (stoc zero deocamdata)!
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,510
Corectie, pe site-urile romanesti scrie numai baliverne... difuzorul mid/bass are 17cm, nu 21cm iar tweeterul este cloth, nu metal. Deja devin mai interesante, au sanse mari sa mearga si la clasice dar sper sa nu iti faci iluzii ca se pot apropia de Epos la detalii, diferenta de bani chiar se simte...
Link.
 

Quark

Zis și Brucan
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Din linkul producatorului rezulta fix ceatza: pe prima linie din specificatii tweeterul este tip textil. Pe ultima linie se metamorfozeaza in "mylar dome" adica plastic metalizat. Kewl! :biggrin:

Obs: Sunt neecranate magnetic -> posibile probleme daca le apropii de TV / monitor CRT.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,510
Am observat si eu specs-urile ciudate, in plus ei nu spun randamentul boxelor si o chestie numita "soundpressure level" iar raspunsul in frecventa nu este dat la +- ceva decibeli, cam haos in specificatii... pana la urma trebuie ascultate pentru a vedea de ce sunt in stare, lucru pe care se pare ca il voi face chiar diseara, o sa postez aici concluziile.
 
Top Bottom