Ram " hardware reserved " 80%

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,155
Mulțumesc. Aruncă un ochi aici și dă-i un test pe x64?
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Ei,alta viata!
Cu adevarat un ajutor concret !
Am citit ceva,trebuie mai mult timp decat pot acum ,MULTUMESC !
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Am mai incercat,este pt jocuri pe16bit ,stie doar "exe" nu "bat" files cum am eu !

E bun vdosplus care stie "bat"
http://vdosplus.org/ functional pe orice os 32bit,64bit !!!

Sunt doi pasi :

-unu=sa pot sa-mi accesez programul de conta - l-am nimerit cu ceva timp in urma ,deci merge

-doi sa pot sa printez prin portul parallel pe matriceala epson lx350 cu hartie a4 in 2 exemplare

La printare azi am reusit ,dar
mai trebuie reglat cate ceva

O mana de ajutor ?

1.se salveaza toate doc printate in #lpt1 -text document si
#lpt1-asc file
-nu am nevoie de asa ceva !
cum anulez ?

2.dupa printarea document , hartia inainteaza automat cu un a4 si printeaza pe verticala pe margine un mesaj -dosprint demo si un link
-cum fac sa anulez inaintarea automata a hartiei si acel mesaj ?

3.cum pot schimba dimensiunea scrisului care e mult prea marunt ?

Pt ca nu stiu programare n-am ideie cum functioneaza acel soft vdosplus si unde pot sa modific ceva decat la intamplare .

Stima.
 

Attachments

  • 16174521049398375854784778044199.jpg
    16174521049398375854784778044199.jpg
    317.3 KB · Views: 7
  • 16174523491265751703772222630134.jpg
    16174523491265751703772222630134.jpg
    131.4 KB · Views: 7
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Dupa modificari ,asa trebuie sa arate un doc printat .
 

Attachments

  • 1617453025034149714764403073222.jpg
    1617453025034149714764403073222.jpg
    338.9 KB · Views: 10

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,020
Programul ala vDOSPlus foloseste "by default" un emulator de imprimanta, care e demo. Va printa reclama si peste o luna o sa-ti ceara bani.
Ia incearca sa adaugi linia asta in config.txt (fisier in directorul unde ai instalat vdosplus):

LPT1 = @%windir%\system32\print /D:LPT1 C:\vDos\#lpt1.asc

Inlocuieste "C:\vDos" cu adresa unde ai instalat vdosplus.
Inlocuieste "LPT1" din "/D:LPT1" cu numele portului unde iti este instalata imprimanta. S-ar putea sa mearga si cu imprimanta USB. Portul il gasesti la proprietatile imprimantei, tabul "Ports", linia bifata.

O imprimanta conectata la LPT2 ar arata asa:
1617481239682.png
 
Last edited:
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Linia de cod? era deja in config file,activarea se face stergand sintagma ? rem din fata ei.
Acum printeaza bine ca si marime litere si nu mai apare logo-ul !
In schimb in continuare hartia inainteaza la terminarea printarii si sunt salvate fara sa fie necesare doua fisiere :
#LPT1
#LPT1.asc
E un pas bun dar nu destul .
Ore de incercari pe vdos si vdosplus in paralel .
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,020
Aia cu form-feed dupa printare nu cred ca o poti rezolva. Windows-urile asa printeaza - cate o pagina odata.
Daca vrei sa mearga exact ca in DOS, iti trebuie un tip de emulare care nu foloseste imprimanta windows-ului si lasa programul sa deschida portul real, LPT1 sau care este. In mod normal, LPT1-3, COM1-4, CON, PRN sunt nume de fisiere rezervate pentru comunicarea cu porturile respective. Probabil ca Win10 nu mai face rezervarea asta si o emulare simplista gen DOSBox sau emulatorul tau n-o sa mearga. Iti trebuie o masina virtuala capabila, gen Microsoft VirtualPC sau Vmware VirtualBox.
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Salutare
Am renuntat la vdosplus pt vdos.
Am rezolvat printarea adaugand in config file o comanda cuprinsa in explicatiile date de creatorul softului (in printig file)- nu cred ca intereseaza pe nimeni amanunte...
Printare pe lpt1 exact cum functiona si pe 32bit fara vdos.
Stima.
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Bine, pe scurt .
Reamintesc,wind 10 64bit .

Download ( free )=vdos setup.exe :
https://www.vdos.info/download.html ,instalare .
Deschid cu fila executabila vdos din directorul vdos.

Daca e bine ,softul ofera la inceput o baza de date dptest, - fereastra albastra.
Se inchide dptest cu tasta zero si apoi a doua fereastra gen cmd se inchide cu exit .

Tot ce urmeaza se refera la directorul vdos

1-fila autoexec (notepad ) deschidem ,stergem tot ce scrie -apoi salvare modificare

2-se identifica si se copiaza in directorul vdos datele aplicatie de 16bit-integral !!!

3-se identifica fila executabila ( la mine .batch) care deschidea si pana acum aplicatia de 16bit ,se copiaza in directorul vdos si in edit se fac modificarile necesare (drive pt vdos este c indiferent pe ce partitie a fost instalat ! )

4- se tipareste in fila autoexec -de la pct.2 -numele filei care deschide aplicatia 16bit- apoi salvare modificare

5-se porneste aplicatia de 16bit cu dublu click pe executabilul vdos (din directorul vdos) - la mine apare o ferestra de interogare,nu am observat nici o problema indifent de alegere yes or no

6-pt printare ,am adaugat linia

LPT1=PRIVATE TIO:1 SEL:"NUME IMPRIMANTA" RAW

in fila config (notepad ) din director vdos ,apoi salvare modificare.

( linie copiata de aici :

Am pus linia de comanda jos,dupa testul de la "printing".

In config ,toate liniile de text incep cu sintagma? rem.
Pt.ca sa functioneze linia adaugata trebuie sa nu aiba rem in fata !

La mine portul imprimantei=Lpt1
si nume imprimanta=epson lx-350 esc/p

Gata,functioneaza ca si inainte pe wind 10 32bit .
Efortul -neglijabil -e de a suporta impedimentul acelei ferestre de dialog de care nu stiu cum sa scap si de a inchide cu exit fereastra neagra -vdos-gen cmd la fiecare iesire din aplicatia de 16bit.

Nu am experienta in asa ceva ,sper ca am fost coerent .
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,020
LPT1=PRIVATE TIO:1 SEL:"NUME IMPRIMANTA" RAW ar fi fost suficient... :wink:
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Mmda,presupun ca si sursa era obligatoriu sa fie mentionata.
Detaliile erau doar pt un oarecare ce poate cauta informatii aici pe forum.
 
Top Bottom