Ram " hardware reserved " 80%

Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
A rezolvat deja ,e doar optiunea mea legata de costuri ,am precizat deja despre vdos.
Am de ales ,lucrez asa pt ca se poate ,fac incercari hardware cu costuri sau achit varianta lui.
Acum la ultimul restart calc.a pornit dar am avut si un set de 5 bip-uri .
Mi-am amintit ca am mai avut asta si am inlocuit bateria pe placa de baza .
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,020
Linia asta e interesanta:
3F800000 - DFFFFFFF PCI Root Complex
Aici sunt 2.5GB rezervati. In interior sunt toate componentele PCIe, dar cu mult spatiu rezervat degeaba. Spre exemplu de la 5133F000 nu mai e nimic pana in capat.

Concluzia: BIOS / ACPI scris cu picioarele.
Placa de baza intr-adevar n-a fost facuta pentru 32bit. Mai poti incerca sa dezactivezi din BIOS USB3-ul, RAID-ul si alte componente din lista aia, dar am indoieli ca se va schimba ceva.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,434
Daca iti trebuie 32 bit ia hardware mai vechi. Poti folosi ceva cu chipset Intel 100 series si un procesor Gen7, care pot fi fara probleme la fel de rapide ca ce ai tu acolo si sunt suficient de noi sa mai tina niste ani buni de zile. Pe asta poti pune si Win7 32 bit, mai bine de atat nu vei obtine compatibilitate.
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
"Linia asta e interesanta:
3F800000 - DFFFFFFF PCI Root Complex
Aici sunt 2.5GB rezervati. In interior sunt toate componentele PCIe, dar cu mult spatiu rezervat degeaba. Spre exemplu de la 5133F000 nu mai e nimic pana in capat."
Te rog Marius'95 sa-mi spui cum ai "tradus " acea linie de date .
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,020
Inceputul zonei rezervate:
0x3F800000 = 1065353216 = ~1 GB

Sfarsitul zonei rezervate:
0xDFFFFFFF = 3758096383 = 3.5 GB

Dimensiunea zonei rezervate:
3.5 - 1 = 2.5 GB

Adica asa:
|--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------|--------| 0GB 1GB 2GB 3GB 4GB 5GB 6GB 7GB 8GB <-------------------------- memorie instalata --------------------------> <------ 4GB adresabili -------------> <-free--><------rezervat------><free>
cu mentiunea ca mai sunt cateva zone rezervate (dar mici) in plus fata de aia 2.5 GB.
 
Last edited:

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,434
Chiar daca ai intelege tot ce scrie acolo, tot nu vei putea face nimic in privinta asta. Aia este explicatia, nu solutia la problema.
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
E bine sa ai prieteni,nu ?
Si daca voi inca ma suportati e super .
Intrebare -poate sa fie indicatia din task manager eronata privind "hardware reserved "?
Cum pot verifica altfel ?
Am deschis malwarebyt, defender,youtube,aplicatia mea de conta si totul functioneaza fluent pe doar 900mb de ram cat indica task manager.
E posibil ?
Cum pot forta mai mult memoria ram sa vad daca se blocheaza ?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,409
Cu un SSD rapid și swap poți să rulezi destul de ok aplicații; apoi windows compresează memoria în anumite cazuri. Tu ai alocat 20GB de swap. Vezi pe aici ce înseamnă fiecare câmp.
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Din doc indicat de miahi :

Hardware reserved — the amount of physical RAM reserved by hardware devices. For example, if your computer has integrated video hardware, without dedicated memory, several GB of RAM may be reserved for graphics processes.

Se potriveste ,stiam ,am mai gasit pe net .
Am inca un calculator tot cu video integrat in procesor si are o cantitate neglijabila de hardware reserved .
Speram sa stiti voi o formula magica ceva gen hocus-pocus ...
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
De pe net :
-reinstalare windows
-sfc /scannow this will fix the problem
-bios refresh
-inlocuire placa de baza ?!
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,434
Netul nu tine cont de faptul ca tu nu ai hardware compatibil cu sistemul de operare. Acele posibile rezolvari merg in cazul in care ai hardware+software compatibile unele cu altele dar s-a intamplat ceva "aiurea" care se poate rezolva. Sigur, poti incerca tot ce zice netu' dar nu te astepta la minuni.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,161
Eu tot nu am înțeles de ce musai Windows pe 32 bit.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,434
Eu am inteles asta, dar nu am inteles de ce neaparat hardware de ultima generatie incompatibil cu Windows 32 bit. :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,020
Eu n-am inteles nici una nici alta. Poti rula aplicatia aia pe un Raspberry Pi de acu' 2 generatii, sau pe smart TV daca te chinui un pic...
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Salutare

-alegere hardware nepotrivit pt 32bit ,DA ,neatentie,mi-a scapat criteriul

-planul era,ceva nou pt termen lung si vanzare cel vechi

-cel nou e functional cu wind 32bit
si lucrez pe el de 2 luni fara probleme pe softul de conta de 16bit

-boot in 16sec ,se misca bine pt ce-i cer

-dupa max 1,2 ani urmeaza pensionarea si voi ramane cu un calc.bunicel care poate fi upgradat

-memorie ram hardware reserved nu creeaza probleme

-am crezut ca e rezolvabil , dar pana acum se pare ca nu !

-am sa citesc despre Compatibility Mode ,propusa ca solutie mai sus -intuiesc tot drum inchis 64bit vs 32bit

-si mai am si acel emulator vdos

-Am ghicit cum sa-mi deschida programul de conta ,dar listarea e aiurea,paginatia,dimensiunea literelor etc -sigur se poate rezolva

Stima
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Sper ca am raspuns clar la intrebari

Nu alegerea hardware e subiectul,momentul a fost depasit de mult.

Ce sa fac sa vand in pierdere ?
Categoric nu !
Merg cu ce am si caut solutii ,aici cu voi plus pe net plus ...timpul rezolva multe .

Si nici 32bit-16bit nu are alte variante perfecte .
Nu inlocuiesti ceva care merge uns cu altceva decat daca aduce beneficii .

Stima
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,161
Întrebarea era de ce ții musai la acel SO pe 32 biți. Atât. Eu înțeleg că merge, doar că ai problema cu acel RAM "hardware reserved". Din ce ai scris, merge ok cu SO x64, deci de acolo nedumerirea mea. Nu merge softul de contabilitate sub SO x64?
 
Joined
Aug 9, 2020
Messages
81
Pe 32bit functioneaza SIMPLU cu instalare ?ntvdm? -
Pe 64bit NU mai exista asa ceva deci NU functioneaza SIMPLU !
 
  • Like
Reactions: Neo
Top Bottom