Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Da, trebuie să îmbrățișăm responsive design, în care îți dăm butoane de câți bani ai; dacă n-ai bani de fereastră lată, n-ai tu nevoie de butoane... (nu că n-ar fi loc de ele, după cum se vede mai e 1/3 din bară liberă, da' n-arată frumos).

Se cunoaște că am "terminat" un proiect cu "design driven development" în care mă sună oamenii că nu le merge butonu' de salvare, și eu tot ce pot să le spun e "da' uite ce frumos arată!"? :D

Pe tema Shades of Blue, link-urile au aceeasi culoare ca si textul normal. Nu se vad evidentiate in nici un fel. Cu mouse-ul pe ele, devin negre, care iarasi nu-i o culoare potrivita.

Shades of Blue (blue text) e un pic mai buna, dar toate temele in afara de cea implicita sunt cam nasoale. Shades of Blue aia simpla e cea mai rea.

Da, știu... Seria de teme Shades of... nu mai primește actualizări, iar între timp motorul forumului a introdus mai multe elemente pentru teme care acum sunt nedefinite în tema veche și ia un default prost. Am deja o temă dark compatibilă și actualizată, dar îmi mai trebuie vreo 2 săptămâni să termin cu renovarea casei și să am bec în budă înainte să pot bibili un pic la tema aia.

Am instalat tema nouă, se numește XF UI.X Dark, și are două variante - default și alternate, care deocamdată sunt identice.

Momentan am făcut-o să ocupe toată lățimea ferestrei, dar e și varianta să pun o lățime maximă (gen 1800px). Ar trebui să fie responsive și fluidă pe mai multe device-uri. Va urma curând să pun logo-ul corect.

Cele două (sub)variante pot fi folosite pentru un light mode și un dark mode, fără a schimba tema aleasă.

Las încă și celelalte cu probleme active până faceți o probă și dați ceva feedback pentru posibile ajustări.

Tema asta arata dubios rau de tot, are un albastru neon pe fundal inchis. "Toate ochile ma doare...."

XF2 Default Dark e buna prin comparatie.

La tema asta nu se păstrează acel dark mode. Adică dacă setez acea temă arată așa
1733138436361.png

chiar dacă în teorie e dark mode
1733138463341.png

Dacă dau click pe dark îmi apare ok

1733138506101.png

dar orice refresh/altă afișare de pagină revine la ce e mai sus.

Shift-Refresh? Excepție de cookies la ceva plugin-uri în browser? Ce browser ai și ce setare e în Windows - light sau dark mode?

1733139284633.png

Cu tema selectată apare eroarea asta la page load. Cu Shades of blue nu. Win 10 light mode și Firefox

d.fn.nestable=function(a){var c=this;this.each(function(b){(b=d(this).data("nestable"))? ...

Da, am și eu eroarea aia, și încă una, și totuși merge pe Firefox pe Win11 dark mode. În scripturi nu mă bag să modific nimic, doar ce customizări de styling îmi dă în Admin control panel.

O fi bug... Am putut reproduce problema în Edge. Am copiat toate setările de culori să fie identice pe cele două profile (default și alternate, adică dark și light). How about now?

Orice hoster mai răsărit (și nu numai; orice furnizor de servicii) are și poveștile lui în care clienții au fost deconectați. GoDaddy, PayPay, OVH, HostGator, eBay, Amazon, you name it.

Link-ul este însă maxim la nivelul „am auzit de cineva care se plânge” dar fără nici un fel de informație utilă, nici măcar ce fel de servicii aveau contractate - web hosting, servere virtuale, storage buckets. Din ce văd la alții care se plâng, pare a fi vorba de conținut pentru adulți, unde legislația germană e aplicată de poliția internetului, ăia care-ți trimit prompt amendă dacă ți-au găsit IP-ul prin vreun tracker de torrente. Deci not much to give any thought about cât timp n-am cum să exclud că au încălcat ceva TOS, chiar dacă se dau victime inocente.

[edit]

OP Here.
This was a development instance: running docker, postgres, SchemaSpy, some service emulators, node, vscode and accessed the services through ssh port-forwarding.

It seems there is an "Abuse" incident linked to the blocking of my IP but I only see the incident ID, no additional details.

This was a dev instance, I did not think about making it airtight. I do not rule out that someone broke into it and violated their terms (this happens with production systems and I am definitely a worse engineer than people there).
Deci clientul recunoaște că n-a securizat serverul fiindcă e „dev instance”. O fi pentru el, dar nu și pentru Hetzner. Dacă a închiriat un server conectat la internet, e responsabil să-l încuie până-n dinți, ceea ce n-a făcut și nu pare să fie foarte preocupat de asta. Dimpotrivă, ținea acolo și niște chei git ssh și alte secrets care abia acum a fost momentul „oops” să le securizeze. Dacă voia un server de dev cu securitate relaxată, în loc să dea 50€/lună pe ceva ce trebuie să securizeze, mai bine lua un mini PC de 300€ ținut în pivniță și făcea pe el tot ce-i tuna capul. Mi se pare un caz de completă ignoranță a responsabilităților proprii, sau de urmărire a comunicărilor pe care hetzner le trimite prin portalul de clienți.

I try to register on Hetzner every few months and have not been able to get an account (well, even if I did, it gets deactivated within a day or so without me even hosting anything yet). According to some forums, you need to contact support and provide ID information if you’re using stuff like a VPN or privacy.com
Bun venit în anul de glorie 2024 în care boți încearcă din toată lumea să își creeze conturi pseudo-legitime la diverși furnizori, ca apoi să-i folosească drept proxy pentru diverse scheme. Vremurile când se conectau direct din Rusia, China etc. au trecut, apoi vremurile când foloseau computere sparte din Vietnam, SUA, Venezuela etc. au trecut, acum intră prin TOR și VPN. Furnizorii de servicii primesc mii de asemenea cereri pe zi, din care trebuie să discearnă care-s legitime și care-s suspicioase. Userul recunoaște că folosește servicii VPN și anonimizatoare, care-l bagă automat în găleata de boți, și nici măcar n-a făcut vreun efort de a demonstra că nu e bot contactând sales/support când a făcut contul. Dar el tot încearcă fix în același mod și așteptându-se la rezultate diferite, adică fix definiția idiotului. Na cum e asta vina furnizorului că-și selectează clientela, nu mi-e clar...

Uite, am un exemplu concret: în 9 septembrie, suportul tehnic de la Hetzner mi-a scris cum că întreg serverul pe care e XF merge foarte prost fiindcă XF are aproape 1 milion de e-mail-uri, iar numărul de inodes nu e complet irelevant. Inițial am crezut că e phishing, dar apoi am verificat și așa era; cron pe server trimitea un e-mail pe minut către o adresă de e-mail pe care nu o verificam niciodată, și iaca problema. Mi-au dat termen 2 săptămâni să o rezolv singur sau să le cer ajutorul. Până în ziua următoare am adăugat 5 comentarii la incident ca să arăt progresul pentru investigarea cauzei și în cele din urmă să anunț soluționarea problemei + eliminarea simptomelor. Mi-e greu să cred că cu alții se comportă diferit, mai ales în situații mult mai grave și cu conturi mai valoroase, decât dacă alții sunt complet ignoranți la orice notificare și percutează doar când serviciul a fost în ultimă instanță închis, dar nici atunci nu acceptă măcar că poate au acolo un picuț de vină.

Last edited:
It's done. Cine nu vrea să citească topicuri cu politică sau altceva are acum modalitatea tehnică de a nu mai vedea acest conținut absolut deloc.

Pe lângă posibilitatea de a ignora useri, acum pot fi ignorate anumite topicuri de discuții, secțiuni de forum sau tag-uri. Asta le face să nu mai apară în lista de rezultate despre discuțiile noi, nici notificări, nici altceva.

Pentru ignorat topicuri, sunt 2 metode:

1) din interiorul discuției, în dreapta sus pe oricare pagină a unui thread, butonul „Ignore thread”:
1734521550480.png

sau 2) din lista de discuții dintr-un anumit subforum, butonul „Ignore” din stânga statisticilor numărului de vizualizări și răspunsuri:
1734521634272.png

Pentru ignorat întregi secțiuni ale forumului, este buton „Ignore forum” în dreapta sus:
1734521687087.png

Pentru gestionarea lucrurilor ignorate este butonul „Ignoring” din meniul userului din dreapta sus:
1734521750855.png

De aici se pot defini tag-urile care să fie de asemenea ignorate. Momentan nu merge fiindcă n-am folosit până acum funcția de tagging la discuții, dar mai vedem.

Back