Noutăţi despre procesoarele AMD

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
2,996
După cum arată intenţiile AMD recente, se pare că se vor unifica soketurile şi probabil vor fi ţinute aşa mai multă vreme. Sau cine ştie, apar quadurile, noi sk, noi ameţeli. Concret este că se vrea câte un sk/segment de piaţă (mobile, desktop, server).
 

WizzBall

Membru Senior
Joined
Aug 3, 2004
Messages
115
Originally posted by war4peace
Pe mine mă enervează chestia cu schimbatul socket-urilor ca pe şosete.
Nu-i nimic tu poti sa ramai pe Socket A pana in 2010 ~ oricum sper ca macar sosetele o sa ti le schimbi pana atunci :biggrin: :hihi:.
 

SoNic

<img src="/images/rating/2stars.gif" alt=""><br>Me
Joined
May 4, 2005
Messages
18
hulubei, daca vrei sa fii precis citeste tot articolul ala - NIMIC din ce este introdus in joc nu tine de CPU ci de GPU. Castigul de performate este de 4% pt AMD si de 5% pt Intel. Respectivul joc este in versiunea de 64 biti pe un SO de 64 biti, nici vorba de multiprocesare!
Au bagat acele texturi in plus pt ca altfel lumea ar fi realizat ce mare fas este 64 biti fata de 32 (comparativ cu reclama facuta). Asa vin unii care vad niste texturi de 64MB in loc de cele de 32MB, 2 nivele in plus si gata concluzia: 64 biti este mai bun.
Nici macar limita de memorie nu este atinsa, jocul ala ocupand 512MB, mult sub cei 4G maximi sub 32 biti.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
2,996
UPS, aşa se întâmplă când te agiţi să postezi după ce ai văzut 5 grafice şi apoi o zbugheşti repede de acasa.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Originally posted by WizzBall
Nu-i nimic tu poti sa ramai pe Socket A pana in 2010 ~ oricum sper ca macar sosetele o sa ti le schimbi pana atunci :biggrin: :hihi:.
Păi acum 3 luni am trecut pe socket 939, tocmai ca să nu îl mai schimb curând şi iacă, şi ăsta se duce pe apa sâmbetei...
Cât despre treaba cu şosetele... hmm :biggrin:
 

DevanG

Don Lupe's Owner
Joined
Mar 19, 2005
Messages
64
Noi divizori pentru controller-ul de memorie revizuit, 13/12 7/6 5/4 4/3.
Practic exista suport pentru DDR500. Imbunatatiri insa sub 5% in medie; cel mai probabil vor avea de beneficiat procesoarele X2 din asta.

Pocesoarele afectate:
- FX-57
- 4200/4400
- 4600/4800
- 3200
- 3500
- 3800

Pana acuma se pare ca doar Abit AN8 Fatal1ty SLI si DFI Lanparty NF4 SLI au suport. (ultimele lor versiuni de BIOS suporta noii divizori)
 

Attachments

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Sempron 2500+ pe Socket 754

1.4 GHz şi 256 KB cache, 2600+ are 1.6 GHz şi 128 KB cache. Deci e vorba de un nou 1700+ B0 care merge overclockat la frecvenţă aproape dublă, sau cum?
 
Last edited by a moderator:

DevanG

Don Lupe's Owner
Joined
Mar 19, 2005
Messages
64
In aceeasi idee, un review al noului venit in familia Machester (3800+ X2) si o comparatie cu rivalul sau, Intel 830.

Originally by Anandtech
you'll see in the coming pages that there is only one benchmark where Intel ends up ahead. The Roxio VideoWave test in PCWorld's WorldBench 5 suite completes 6 seconds quicker on the Pentium D 830 than on the Athlon 64 X2 3800+. That is one loss out of 31 total benchmarks for the Athlon 64 X2 3800+
Affordable Dual Core from AMD: Athlon 64 X2 3800+.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Iar în zona procesoarelor pentru săraci să remarcăm lansarea lui Sempron 3400+, cu 2 GHz, 256 KB L2 cache, SSE3 şi AMD64.
 
Last edited by a moderator:

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Messages
2,996
Mă bag ca musca, dar deja se observă că AMD adoptă politica la Sempron aşa cum era odată cu Duron? (cache mai mic, frecvenţe mai mici, acelaşi set de instrucţiuni).
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Păi Sempron e urmaşul lui Duron, la ce te aştepţi? Concurează cu Celeron, nu cu Pentium M.
 

VyRuZ

Membru
Joined
Oct 29, 2005
Messages
28
@ varzmaster

Opteron-ul este procesor dedicat serverelor iar Socket939 a fost conceput pentru procesoare AthlonFX care sa lucreze cu memorie normala (nu registered). Opteron va avea nevoie de memorie registered si deci nu-l vad pe Socket939.
Au aparut de ceva vreme si Opteroane pe SK939. Un test pentru Opteron 144 poate fi gasit la aceasta adresa. Iata si cateva detalii de la AMD insusi.
Se spune ca 144 si 146 ar fi niste excelente overclockere, bazate pe core-ul Venus care, sustine articolul de mai sus, este (aproape, probabil) acelasi lucru cu San Diego-ul care "da viata" procesoarelor FX-57.
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Messages
165
Cei de la Inquirer prevăd un anunţ din partea AMD cu privire la trecerea pe 65 nm, cândva săptămâna viitoare.
Viitorul sună bine.™ :biggrin:
 
Top Bottom