Noutăţi despre procesoarele AMD

DevanG

Don Lupe's Owner
Joined
Mar 19, 2005
Location
Micul Paris
Este vorba despre procesoarele AMD dar nu e chiar o stire atat de mare.

Este un fapt cunoscut ca multe din procesoarele AMD sufera de cold-bug care intra in actiune atunci cand se folosesc raciri "speciale" si temperatura scade sub 0 grade Celsius.
Se pare ca exista o rezolvare la aceasta problema dar sunt cateva conditii :
- procesorul trebuie sa aiba acces la un multiplicator mare - ideal FX.
- procesorul sa fie din revizia E.
- in cazul placilor de baza DFI e nevoie de BIOS-ul 704-2 sau unul mai recent.

LINK
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Reverse HT.
AMD bate moneda single-threading-ului pana cand scoate ceva care sa concureze cu Conroe (eventual sa intreaca) la performante si la pret.
X-bit are o relatare destul de vaga pe aceeasi tema.

Edit. Si o alta sursa care a comentat "zvonul" acum ceva mai mult timp.

[dat cu parerea]Poate AMD nu comenteaza pentru ca nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor initiale.:rolleyes: [/dat cu parerea].

Si ca tot e vorba de relatari neclare, AMD’s New Processor Micro-Architecture in 2008.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Dacă e fix ce mă gândesc eu (şi aşa pare să fie), atunci e motivul pentru care îţi vine să-i baţi. Apăi bine domnle, au trebuit câţiva ani ca apoi din senin, să „găseşti o soluţie” pentru toate acele programe nescrise pentru multiprocessing?
Totuşi, dacă AMD poate aşa ceva, Intel de ce nu ar putea?
Concluzia, tot noi avem de câştigat :smile:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Daca exista cu adevarat RHT, atunci nu a aparut acum. Mai mult ca sigur ca a fost in dezvoltare in ultimii ani.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Ani? Nu mi se pare greu deloc să realizezi aşa ceva. Mai repede aş crede că a fost ţinut o vreme în casă, cât timp să poată valora bani buni. Doar nu scoţi din prima procesoare la 5Ghz, întâi scoţi la 2Ghz şi treptat le tot măreşti să ai de unde să sugi bine de tot, eventual mai pui un pin, schimbi platforma, etc.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Chiar nu e greu deloc. Sunt curios ce va face Intel. Sau are AMD o soluţie cum să nu-i lase să folosească, cel puţin pe Conroe, nimic asemănător?
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Conroe nu are nevoie de artificii de genul RHT, din pacate pentru AMD. Vom vedea la sfarsitul lui iulie cum se prezinta treaba, se anunta o lupta interesanta :smile:
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Originally posted by Neo
Conroe nu are nevoie de artificii de genul RHT
Orice multi-core ar trebui sa implementeze asa ceva. Pentru ca intr-o aplicatie single thread, un singur core face treaba, iar restul someaza (ba nu, ruleaza messengerul si daemon tools :biggrin:). Si avand in vedere ca tine de drivere, RHT e mult mai flexibil decat ceva implementat hardware.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Cred ca ma intelegi gresit, Conroe este intr-atat de puternic incat nu e nevoie sa ii fie implementate mai stiu eu ce artificii. RHT este la fel de useless ca si HT pentru un user normal care nu deschide jdemii de aplicatii simultan, iar umplerea la 100% a unui Conroe prin sarcini uzuale este de domeniul SF, deja vorbim ca sa ne aflam in treaba despre eficientizarea calculului procesorului. Mai mult depinde de cantitatea de RAM (parca vad deja sisteme de la firmele noastre consacrate cu Conroe E6600 si 256MB RAM), de video (same thing cu video integrat) si de cumparator (same thing etichetat ca gaming rig).
Deci... :biggrin: Poate in benchmarks un 3800+ va "wipe the floor" cu Conroe. Dar nici acolo, avand in vedere rezultatele benchmarkurilor de tip SuperPI 1M (unde curand se va cobori sub 10s), SuperPI 32M (16 minute la 3.4GHz pe aer), 3Dmark (~26000 in 3DMark2005, na spuneti ca asta e invechit). Poate doar sa scoata AMD un benchmark in care sa scoata mai mult 3800+ :haha:

RHT are nevoie de suport software, la fel ca si HT... rezulta fix pix. Dual Core real e altceva, X2 se simte fata de A64 single core. Iar Conroe este un procesor foarte puternic "as-is", chiar si cu un core dezactivat din BIOS. Daramite cu doua.

AMD trebuie sa recupereze masiv la capitolul arhitectura propriu-zis, si sa se lase de chestii care la Intel au mers din cauza marketingului (vezi HT).
 
Top Bottom