Noi apariţii/versiuni de software popular

Discussion in 'Software și sisteme de operare' started by Rabbit, Oct 14, 2003.

 1. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  XviD-1.0-Beta1-30112003 - 369 kB.

  Koepi's Build (exista si Nic's Build) se apropie de finalizarea primei versiuni "intregi", 1.0. Changelog-ul nu este spectaculos:
  "- Fresh CVS checkout.
  - Beta1 (codename "Aloha") of XviD-1.0.
  "
  Ultima versiune stabila dateaza din 04.10.2002...
   
 2. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

 3. Rabbit

  Rabbit Nebun

 4. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

 5. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

 6. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  ACDSee 6.0.2 - 9.7 MB

  Versiunea PowerPack (download) include FotoCanvas si FotoSlate, si are 13.7 MB.

  Mi-au placut primele versiuni (am inceput de la 2.x) dar, odata cu timpul, ACDSee a devenit din ce in ce mai gras si mai lent. Daca facilitatile adaugate ar fi fost cu adevarat folositoare, as fi inteles. Dar imi par doar "figuri" de marketing de genul "Save time & money!!!"...
  In ritmul asta, sigur va zbura de pe calculatorul meu. Pacat.
   
 7. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  AntiVir Personal Edition 6.22.09.09 - 3.7 MB

  Un antivirus german care se lauda ca "detects and removes more than 70,000 viruses". Mai multe versiuni (Server, Linux, Workstation, Mail etc.) gasiti aici.
   
 8. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  wget 1.5.3.1 104.1kB
  Este un utilitar de download pentru linux si am fost uimit sa vad ca a fost portat si pe win, nu este el prea nou, dar l-am pus ca o ciudatenie:biggrin:
   
 9. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  AVG Free Edition 6.0 Build 551 - 6.4 MB

  Cam asta ofera, in mare:
  "AVG Resident Protection
  AVG e-mail Scanner
  AVG On-Demand Scanner
  Basic Scheduled Tests
  Free Virus Database Updates
  Automatic Update feature
  Easy-To-Use Interface
  Automatic Healing of infected files
  AVG Virus Vault for safe handling of infected files
  "
   
 10. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

 11. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  TVTool 9.5 - 463 KB

  "TVTool was developed to replace the poor support video card manufacturers had for TV_OUT. TVTool works with most NVIDIA based cards such as TNT, TNT2, TNT2 Ultra, GeForce cards with BT86x (e.g. Viper 550, Erazor 3, Xentor 32, 3D Prophet, etc.). The main problem is the black borders around the picture on the TV screen. These can be very annoying for most applications like DVD-playback or decoding. It is a completely software based solution to this problem. It has many features, such as dualview, which makes simultaneous output to the TV and monitor possible."
  (sursa).

  Noutatile pot fi gasite aici dar, atentie, pagina e in limba germana. :smile:
   
 12. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  Virtual CD 5.0.4 - 17 Mb

  Virtual CD face exact ce sugereaza numele: permite rularea aplicatiilor de pe CD / DVD, precum si a CD-urilor audio direct de pe harddisk - poate emula maxim 22 de unitati. Informatii suplimentare despre acest utilitar gasiti aici.
  Virtual CD vine in trei variante: normala, TS (terminal servers) si FS (fileserver), plus un pachet suplimentar numit Virtual CD Option Pack Server, service pack-uri si manuale.
   
 13. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

 14. Rabbit

  Rabbit Nebun

  RivaTuner 2.0 RC 14.2
   
 15. Rabbit

  Rabbit Nebun

  Updates:

  eMule 0.30e
  Nero Burning ROM 6.3.0.0
  changelog
   
 16. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  Girder 3.30 - 1.54 MB

  Girder este un utilitar excelent pentru controlarea PC-ului cu ajutorul unei telecomenzi. De la pornirea Winamp-ului, navigarea prin programele TV-Tunerului sau controlul sunetului (indiferent de aplicatie) pina la sarcini oarecum inedite de genul navigarii pe net, scrierii de mesaje (cam inutil...), oprirea PC-ului, monitorului etc. N-am reusit power-up (nici macar din hibernate), dar asta e alta poveste.
  De asemenea, exista o multime de plugin-uri pentru Girder, de la update-uri cu suport pentru diverse componente hard pina la actiuni din cele mai interesante: de exemplu, utilizarea unei taste pe post de Shifter (cum ar fi SHIFT, ALT sau CONTROL de pe keyboard) pentru a schimba efectul unei/unor taste de pe telecomanda.

  Versiunea anterioara, 3.29b, era cam instabila, cel putin pe configuratia mea (Winfast 2000XP DeLuxe), astfel ca la unele instalari mergea, alteori nu - fara explicatie. De exemplu, acum merge, dupa al patrulea reboot (paranormal... :smile:).

  Din pacate, odata cu versiunea 3.30, Girder nu mai este free, ci shareware... :rolleyes:
   
 17. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

 18. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  Macromedia Flash Player for Windows (IE & AOL) 7.0.19.0 - 476 KB
  Macromedia Flash Player for Windows (Netscape, Mozilla & Opera) 7.0.19.0 - 668 KB

  Presupun ca Flash nu mai are nevoie de prezentare. Eu sint indragostit de el, poate datorita posibilitatilor ce imi sint oferite de acest mediu, sau poate e de vina impactului facut de site-urile aritistilor in domeniu. Cert este ca Flash Player este necesar pentru a viziona aceste site-uri, unele adevarate opere de arta ce eclipseaza orice incercare ce foloseste alta tehnologie.

  Cu toate astea, accesind pagina de prezentare a playerului, am remarcat ciudatenia unui anume grafic. Dupa cum am spus si mai sus, I love Flash, dar ca sa-l compari cu oricare din asa-zisele alternative prezente acolo, mi se pare cel putin tras de par... Probabil cuvintul cheie a fost "player" si atit dar, lasind la o parte gluma, comparatia e probabil rezultatul unei incercari hilare de marketing. Apropo, de ce or fi pus Shockwave pe locul 4, cind are doar 61 de procente? :rolleyes:

  Ce aduce nou ultimul update (7.0.19.0) gasiti aici.
   
 19. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  Media Player Classic 6.4.7.3 - 950 KB

  Changelog
   
 20. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  ZoneAlarm Free 4.5.538 - 4.8 MB

  Exista trei versiuni (Basic, Plus si Pro) iar diferentele le puteti gasi aici sau aici.
  Dupa ce am auzit de el de la niste amici si l-am descarcat de curiozitate, l-am folosit o perioada destul de lunga. Pe linga interfata ce mi-a parut foarte simpatica, citisem intr-o pagina de pe net cum ca este superior lui BlackICE (pe care il folosisem inainte).
  Insa software-ul imi pare ca a luat-o un drum gresit, cel putin prin prisma unui poweruser: nu mai consuma la fel de putine resurse ca la inceput (desi e normal, sa zicem) si imi miroase a advertising exagerat inca de la instalare (si asta sa zicem ca e normal, pentru ca e free). Imi pare ca interfata a devenit mai urita, poate si prin faptul ca incearca cu orice pret sa fie frumoasa. :biggrin:
  Evident, nu asta conteaza la un firewall, asa ca il recomand cu caldura celor care doresc protectie gratuita si buna (mai ales buna) si care nu se lasa pe mina minifirewall-ului din Windows XP.
  De mentionat ca ZoneAlarm a primit groaza de premii (desi lista se opreste la anul 2002 :rolleyes:).
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice