Noi apariţii/versiuni de software popular

XviD-1.0-Beta1-30112003 - 369 kB.

Koepi's Build (exista si Nic's Build) se apropie de finalizarea primei versiuni "intregi", 1.0. Changelog-ul nu este spectaculos:
"- Fresh CVS checkout.
- Beta1 (codename "Aloha") of XviD-1.0.
"
Ultima versiune stabila dateaza din 04.10.2002...
 
ACDSee 6.0.2 - 9.7 MB

Versiunea PowerPack (download) include FotoCanvas si FotoSlate, si are 13.7 MB.

Mi-au placut primele versiuni (am inceput de la 2.x) dar, odata cu timpul, ACDSee a devenit din ce in ce mai gras si mai lent. Daca facilitatile adaugate ar fi fost cu adevarat folositoare, as fi inteles. Dar imi par doar "figuri" de marketing de genul "Save time & money!!!"...
In ritmul asta, sigur va zbura de pe calculatorul meu. Pacat.
 
wget 1.5.3.1 104.1kB
Este un utilitar de download pentru linux si am fost uimit sa vad ca a fost portat si pe win, nu este el prea nou, dar l-am pus ca o ciudatenie:biggrin:
 
AVG Free Edition 6.0 Build 551 - 6.4 MB

Cam asta ofera, in mare:
"AVG Resident Protection
AVG e-mail Scanner
AVG On-Demand Scanner
Basic Scheduled Tests
Free Virus Database Updates
Automatic Update feature
Easy-To-Use Interface
Automatic Healing of infected files
AVG Virus Vault for safe handling of infected files
"
 
TVTool 9.5 - 463 KB

"TVTool was developed to replace the poor support video card manufacturers had for TV_OUT. TVTool works with most NVIDIA based cards such as TNT, TNT2, TNT2 Ultra, GeForce cards with BT86x (e.g. Viper 550, Erazor 3, Xentor 32, 3D Prophet, etc.). The main problem is the black borders around the picture on the TV screen. These can be very annoying for most applications like DVD-playback or decoding. It is a completely software based solution to this problem. It has many features, such as dualview, which makes simultaneous output to the TV and monitor possible."
(sursa).

Noutatile pot fi gasite aici dar, atentie, pagina e in limba germana. :smile:
 
RivaTuner 2.0 RC 14.2
- ForceWare 53.xx support including the latest WHQL ForceWare 53.03 / 53.04.
- Updated databases for Detonator and ForceWare driver families. Added databases for ForceWare 52.70, 53.03 (for Windows 2000/XP) and 53.04 (for Windows 9x/ME).
- Added ForceWare 52.70 and 53.03 miniports support to the DetonatorFXDecoder plugin.
- Added 2 x 1, 1 x 2, 2 x 2 and 4x 9-tap antialiasing modes for ForceWare drivers familiy.
- Updated NVStrap antiprotection patch script for ForceWare 52.70 and 53.03 drivers for Windows 2000/XP.
- Updated NVStrap driver v1.6. Now the driver supports NV36 GPU family.
- Added experimental memory bus type detection for NV31/NV36 GPU based boards due to 64-bit GeForceFX 5600XT announce.
- Updated Catalyst 3.9/3.9-CoD-hotfix certified SoftR9x00 and ATIOverclockingAntiprotection patch scripts.
- Revised VGA BIOS based min / max core / memory clock frequencies detection code for certain ATI based boards.
 
Girder 3.30 - 1.54 MB

Girder este un utilitar excelent pentru controlarea PC-ului cu ajutorul unei telecomenzi. De la pornirea Winamp-ului, navigarea prin programele TV-Tunerului sau controlul sunetului (indiferent de aplicatie) pina la sarcini oarecum inedite de genul navigarii pe net, scrierii de mesaje (cam inutil...), oprirea PC-ului, monitorului etc. N-am reusit power-up (nici macar din hibernate), dar asta e alta poveste.
De asemenea, exista o multime de plugin-uri pentru Girder, de la update-uri cu suport pentru diverse componente hard pina la actiuni din cele mai interesante: de exemplu, utilizarea unei taste pe post de Shifter (cum ar fi SHIFT, ALT sau CONTROL de pe keyboard) pentru a schimba efectul unei/unor taste de pe telecomanda.

Versiunea anterioara, 3.29b, era cam instabila, cel putin pe configuratia mea (Winfast 2000XP DeLuxe), astfel ca la unele instalari mergea, alteori nu - fara explicatie. De exemplu, acum merge, dupa al patrulea reboot (paranormal... :smile:).

Din pacate, odata cu versiunea 3.30, Girder nu mai este free, ci shareware... :rolleyes:
 
Macromedia Flash Player for Windows (IE & AOL) 7.0.19.0 - 476 KB
Macromedia Flash Player for Windows (Netscape, Mozilla & Opera) 7.0.19.0 - 668 KB

Presupun ca Flash nu mai are nevoie de prezentare. Eu sint indragostit de el, poate datorita posibilitatilor ce imi sint oferite de acest mediu, sau poate e de vina impactului facut de site-urile aritistilor in domeniu. Cert este ca Flash Player este necesar pentru a viziona aceste site-uri, unele adevarate opere de arta ce eclipseaza orice incercare ce foloseste alta tehnologie.

Cu toate astea, accesind pagina de prezentare a playerului, am remarcat ciudatenia unui anume grafic. Dupa cum am spus si mai sus, I love Flash, dar ca sa-l compari cu oricare din asa-zisele alternative prezente acolo, mi se pare cel putin tras de par... Probabil cuvintul cheie a fost "player" si atit dar, lasind la o parte gluma, comparatia e probabil rezultatul unei incercari hilare de marketing. Apropo, de ce or fi pus Shockwave pe locul 4, cind are doar 61 de procente? :rolleyes:

Ce aduce nou ultimul update (7.0.19.0) gasiti aici.
 
ZoneAlarm Free 4.5.538 - 4.8 MB

Exista trei versiuni (Basic, Plus si Pro) iar diferentele le puteti gasi aici sau aici.
Dupa ce am auzit de el de la niste amici si l-am descarcat de curiozitate, l-am folosit o perioada destul de lunga. Pe linga interfata ce mi-a parut foarte simpatica, citisem intr-o pagina de pe net cum ca este superior lui BlackICE (pe care il folosisem inainte).
Insa software-ul imi pare ca a luat-o un drum gresit, cel putin prin prisma unui poweruser: nu mai consuma la fel de putine resurse ca la inceput (desi e normal, sa zicem) si imi miroase a advertising exagerat inca de la instalare (si asta sa zicem ca e normal, pentru ca e free). Imi pare ca interfata a devenit mai urita, poate si prin faptul ca incearca cu orice pret sa fie frumoasa. :biggrin:
Evident, nu asta conteaza la un firewall, asa ca il recomand cu caldura celor care doresc protectie gratuita si buna (mai ales buna) si care nu se lasa pe mina minifirewall-ului din Windows XP.
De mentionat ca ZoneAlarm a primit groaza de premii (desi lista se opreste la anul 2002 :rolleyes:).
 
Back
Top