My Mac is bigger than your Android

În sfârșit îmi explic și eu de ce nu am chef să lucrez în zilele când stau acasă și frec mărul.
 
La asta cu monitor extern cred că nu știi ce-i mai rău :biggrin:

La mine face figuri când vreau să-l folosesc doar cu monitor extern - dacă nu ai o tastatură și un mouse conectate nu vrea și pace - intră-n sleep. Dacă-i pui după tastatură și mouse nu vrea să iasă din sleep. Indiferent de astea, dacă nu are power adapter conectat tot intră sau rămâne în sleep. Uneori monitorul extern flickăre și trebuie restart, și face fix așa, chiar vrei să închizi aplicațiile? Vrei să le dai restore la reboot? O cafea vrei? :biggrin:
Probabil eu sunt singurul nebun care foloseste 3 monitoare si chiar am nevoie de ele. Dar parca la munca mergeau.
 
  • Like
Reactions: Neo
Nu esti singurul cu 3 monitoare. Poate singurul care are nevoie de 3, mie mi-ar fi utile 5-6, dar tot 3 e limita practica.

Ce e enervant la Windows e ca RDP stie doar 1 monitor sau toate, cand mie mi-ar trebui cate 2 in fiecare sesiune. Win RDP sux.
 
Probabil eu sunt singurul nebun care foloseste 3 monitoare si chiar am nevoie de ele. Dar parca la munca mergeau.
Nope, și eu eram cu trei dar mai greu cu finanțele în ultimii ani. Dar o să revin curând© la trei (momentan am unul suplimentar donat de Thor :love:).

De obicei aveam working stuff pe 1-2 monitoare și documentații pe 2-1 monitor, respectiv. Mi se pare foarte util să ai mai multe monitoare, din păcate cu laptopul folosesc doar unul extern (HDMI out) pentru că nu am nici unul care să meargă cu Thunderbolt 2 (Macul este din 2013) și îl folosesc închis din lipsă de spațiu pe birou.
 
For the quarter ended in June 2022, Counterpoint Research said that Apple’s share of cellphones in use in the U.S. crossed the 50% mark for the first time. And as of December, iPhones accounted for 52.5% of the smartphones in use in the U.S., says Hanish Bhatia, an analyst at Counterpoint. He expects that share to continue to keep creeping up until something changes that allows Android smartphone makers to contain the slow erosion of their user base, he adds.
 
Last edited:
In privinta acestei dispute ma aflu in ciudata situatie de a fi de acord cu chinezii...
 

Attachments

  • china.jpg
    china.jpg
    27 KB · Views: 35
Conectez pe USB-C alternativ 2 monitoare, ambele Dell, la Mac. Monitoarele respective au poziții diferite pe birou, relativ la laptop. Cum sfânt spanac îl conving să țină minte poziția pentru fiecare în parte? Ca să nu rearanjez manual monitoarele, ca un pălmaș de rând.
 
Pe cat e de bun mai nou mac-ul la hardware pe atat e de prost la software. Eu am doar un monitor extern si il bag si scot frecvent in laptop si de prea multe ori nu stie sa puna ferestrele la loc cum erau. Un lucru atat de simplu care trebuia rezolvat acum 15 ani, e peste capacitatile programatorilor de la apple se pare. Sunt tot felul de apps, multe pe bani care pretind ca aranjeaza cum trebuie, dar nu le-am incercat. Aranjez manual cand se strica si injur. :biggrin:
 
Ah, știe că sunt monitoare diferite pentru că poate pune wallpaper independent pe ele, dar nu le reține poziția relativă. :lol:
 
Vezi, un MBA pana si dupa ce si-a trait viata, care nu e scurta, poate fi folosit intr-un mod ingenios si e estetic. Nu ca alte branduri, pe care nu le numesc, ca o sa se spuna ca le fac reclama.
:jump:
L.E. La a patra vizionare mi-am dat seama - e mult mai silentios decat orice alt laptop vazut in aceasta ipostaza.
 
De vreo 2 ani alerg pe plantație un MBP 2020 13" (quad core, 32Gb RAM), care e basically un Chromebook glorificat. Practic trebuie să ruleze Chrome cu multe tab-uri deschise.
Pentru că tigaia de mai sus era o sursă constantă de frustrări am trecut la un MBP 2021, cu M1 Max/64Gb Ram/2TB storage/16" display. E mai gros și mai greu. Are încărcător de 140W. Clar Chrome rulează mai bine pe el. Măcar nu mai frige ca dracu' în timpul videochat-ului. Consumul pare decent, pot ține o prezentare de 1h cu 1% din baterie. Probabil ajută că bateria e nouă.

Și... MacOS Ventura 13.5.1 reține în sfârșit poziția monitoarelor externe conectate pe USB. 4.800$ bine cheltuiți.
 
Back
Top