Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Prima suna incurajator din comentarii. :angel:
N-am apucat să citesc comentarii, dar sunt și mulți dobitoci pe-acolo. :wink: Era unul care voia să știe cum poate face iluminarea să arate toate culorile DEODATĂ.
Le iau și eu la răsfoit.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Io nu reușesc să ies din pasa „hai să-mi mai cumpăr un gadget”: recomandați o tastatură mișto? Să fie ergonomică și cu iluminare.
Blackwidow Ultimate Chroma sau dacă nu suporți Synapse Steelseries Apex M800.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
FFS, 900 de lei o tastatura...
Mie mi se pare un preț decent pentru o tastatură care te va ține ani de zile - sunt mecanice*, nu vărzeli de rubber dome. A mea are deja 4 ani și este ca-n prima zi :smile:

*nu există tastaturi mecanice mai ieftine de 300-400 RON, din ce-ai văzut, iar ce-i la 300-400 RON sunt no-names efectiv.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Și A4tech-ul meu are peste 8 ani și e ca-n prima zi și nu-s fenomen singular. Nu e mecanică la ~90 de lei cât am dat pe ea. :wink:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Și A4tech-ul meu are peste 8 ani și e ca-n prima zi și nu-s fenomen singular. Nu e mecanică la ~90 de lei cât am dat pe ea. :wink:

E pe naiba ca in prima zi, cauciucurile alea sunt terminate de mult ca flexibilitate, dar te-ai obișnuit cu degradarea în timp :smile:


 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Lol, eu o am în față, tu o ai... în minte. Chiar funcționează perfect (foarte responsivă) și e extrem de solidă. Nu mă împac cu mărimea ei (deh, am fost exilat la un birou mai mic), încolo n-aș schimba-o.

În altă ordine de idei, o tastatură USB cu adaptor la PS2 rămâne tot... cu limitările USB sau devine tastatură PS2?
Și încă ceva: ăștia spun că PS2 nu suferă de ghosting și alte năzbâtii de-astea, dar pe actualul sistem (are și PS2) nu reușesc să apăs mai mult de 3 până la max. 6 taste, iar renumitul test SHIFT + SHIFT > THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG arată execrabil: HE QUIC BROWN OX UMPS OVER HE Z OG. Să nu fie pe placa asta de bază un PS2 veritabil?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Să nu fie pe placa asta de bază un PS2 veritabil
Vezi diferența între N-key rollover limitat de USB și ghosting limitat de modul în care a fost făcută tastatura. Pentru ca tastatura să fie limitată de USB trebuie mai întâi ca ea în sine să nu aibă ghosting - pentru asta trebuie ca matricea de detecție a tastelor apăsate să aibă o diodă pe fiecare switch, dar care lipsesc la multe tastaturi de "gaming" ieftine, chiar dacă ar fi costat sub $2 în plus per total.
 

Marius '95

troubleShooter
Sugar daddy
Tastatura mea de gaming.
Observati cat de fain e numpad-ul. Are tab, shift-tab, spatiu si esc pe el. :smile:
 

Attachments

 • tastatura1.jpg
  tastatura1.jpg
  270.8 KB · Views: 28
 • tastatura2.jpg
  tastatura2.jpg
  55.4 KB · Views: 26
 • tastatura3.jpg
  tastatura3.jpg
  64.5 KB · Views: 27

Quark

Zis și Brucan
Salutari din 1993! Sa ne vedem cu bine in 2053! Va astept! :biggrin:
 

Attachments

 • tty.jpg
  tty.jpg
  131.6 KB · Views: 36
 • Like
Reactions: Neo

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
N-am specificat, dar topicul era despre tastaturi de gaming, credeam că se înţelege din context (gamepad-uri, joystick-uri etc.) Nu despre chestii care trebuiau demult reciclate. :hihi:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
O tastatură mecanică din 1900 toamna este mai bună pentru gaming decât A4tech-ul ăla :smile:

Până la urmă depinde ce funcționează pentru fiecare, am avut ani de zile tastaturi rubber dome cu care m-am înțeles foarte bine, încă le am prin debara, inclusiv o Microsoft Natural Keyboard 4000. Dar nu m-aș mai întoarce la ea după ce am folosit mecanică 4 ani de zile. Poate aș schimba cu ceva care să aibă Cherry MX Red sau MX Brown apoi i-aș face un modding* cu o-ring-uri să nu mai clănțăne de parcă bat la mașina de scris când am vreo lucrare de terminat :smile:

*ăsta din filmuleț degeaba face modding la Cherry MX Blue, care-s la fel de zgomotoase în sine ca MX Black de exemplu, cu MX Red/Brown se aude foarte aproape de o tastatură rubber dome silențioasă.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Pentru un gamer amator e foarte bună şi o tastatură (bună) pe membrane, stai liniştit, altfel s-ar scoate din producţie. O fi mai bună una din 1900 pentru scris memoriile. :wink:
 
Top