Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

Prima suna incurajator din comentarii. :angel:
N-am apucat să citesc comentarii, dar sunt și mulți dobitoci pe-acolo. :wink: Era unul care voia să știe cum poate face iluminarea să arate toate culorile DEODATĂ.
Le iau și eu la răsfoit.
 
Io nu reușesc să ies din pasa „hai să-mi mai cumpăr un gadget”: recomandați o tastatură mișto? Să fie ergonomică și cu iluminare.
Blackwidow Ultimate Chroma sau dacă nu suporți Synapse Steelseries Apex M800.
 
FFS, 900 de lei o tastatura...
Mie mi se pare un preț decent pentru o tastatură care te va ține ani de zile - sunt mecanice*, nu vărzeli de rubber dome. A mea are deja 4 ani și este ca-n prima zi :smile:

*nu există tastaturi mecanice mai ieftine de 300-400 RON, din ce-ai văzut, iar ce-i la 300-400 RON sunt no-names efectiv.
 
Și A4tech-ul meu are peste 8 ani și e ca-n prima zi și nu-s fenomen singular. Nu e mecanică la ~90 de lei cât am dat pe ea. :wink:
 
Și A4tech-ul meu are peste 8 ani și e ca-n prima zi și nu-s fenomen singular. Nu e mecanică la ~90 de lei cât am dat pe ea. :wink:

E pe naiba ca in prima zi, cauciucurile alea sunt terminate de mult ca flexibilitate, dar te-ai obișnuit cu degradarea în timp :smile:


 
Lol, eu o am în față, tu o ai... în minte. Chiar funcționează perfect (foarte responsivă) și e extrem de solidă. Nu mă împac cu mărimea ei (deh, am fost exilat la un birou mai mic), încolo n-aș schimba-o.

În altă ordine de idei, o tastatură USB cu adaptor la PS2 rămâne tot... cu limitările USB sau devine tastatură PS2?
Și încă ceva: ăștia spun că PS2 nu suferă de ghosting și alte năzbâtii de-astea, dar pe actualul sistem (are și PS2) nu reușesc să apăs mai mult de 3 până la max. 6 taste, iar renumitul test SHIFT + SHIFT > THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG arată execrabil: HE QUIC BROWN OX UMPS OVER HE Z OG. Să nu fie pe placa asta de bază un PS2 veritabil?
 
Să nu fie pe placa asta de bază un PS2 veritabil
Vezi diferența între N-key rollover limitat de USB și ghosting limitat de modul în care a fost făcută tastatura. Pentru ca tastatura să fie limitată de USB trebuie mai întâi ca ea în sine să nu aibă ghosting - pentru asta trebuie ca matricea de detecție a tastelor apăsate să aibă o diodă pe fiecare switch, dar care lipsesc la multe tastaturi de "gaming" ieftine, chiar dacă ar fi costat sub $2 în plus per total.
 
Tastatura mea de gaming.
Observati cat de fain e numpad-ul. Are tab, shift-tab, spatiu si esc pe el. :smile:
 

Attachments

  • tastatura1.jpg
    tastatura1.jpg
    270.8 KB · Views: 34
  • tastatura2.jpg
    tastatura2.jpg
    55.4 KB · Views: 31
  • tastatura3.jpg
    tastatura3.jpg
    64.5 KB · Views: 32
Salutari din 1993! Sa ne vedem cu bine in 2053! Va astept! :biggrin:
 

Attachments

  • tty.jpg
    tty.jpg
    131.6 KB · Views: 38
  • Like
Reactions: Neo
N-am specificat, dar topicul era despre tastaturi de gaming, credeam că se înţelege din context (gamepad-uri, joystick-uri etc.) Nu despre chestii care trebuiau demult reciclate. :hihi:
 
O tastatură mecanică din 1900 toamna este mai bună pentru gaming decât A4tech-ul ăla :smile:

Până la urmă depinde ce funcționează pentru fiecare, am avut ani de zile tastaturi rubber dome cu care m-am înțeles foarte bine, încă le am prin debara, inclusiv o Microsoft Natural Keyboard 4000. Dar nu m-aș mai întoarce la ea după ce am folosit mecanică 4 ani de zile. Poate aș schimba cu ceva care să aibă Cherry MX Red sau MX Brown apoi i-aș face un modding* cu o-ring-uri să nu mai clănțăne de parcă bat la mașina de scris când am vreo lucrare de terminat :smile:

*ăsta din filmuleț degeaba face modding la Cherry MX Blue, care-s la fel de zgomotoase în sine ca MX Black de exemplu, cu MX Red/Brown se aude foarte aproape de o tastatură rubber dome silențioasă.
 
Pentru un gamer amator e foarte bună şi o tastatură (bună) pe membrane, stai liniştit, altfel s-ar scoate din producţie. O fi mai bună una din 1900 pentru scris memoriile. :wink:
 
Back
Top