Mouse, gamepad, joystick și alte... tastaturi

Yup, ăla sună a zgomot de stabilizatoare sau în cel mai rău caz de la switchuri în sine. Imaginează-ți că există oameni care deschid fiecare switch și le lubrifiază individual :biggrin:

Ce-ți spun despre MX Brown este că ele în sine nu ar trebui să facă zgomot, sunt switchuri silențioase. De testat cu o-ring-uri la tine să vezi dacă problema continuă, dar asta după ce ai lubrifiat stabilizatoarele. Poți folosi vaselină dielectrică, pe un bețișor de urechi, nu trebuie prea multă. Mie îmi scârțâiau oribil stabilizatoarele la spate, puțin lubrifiant și nu mai zic nici pâs.

De asemenea, când tastezi poți încerca să vezi cum este să faci puțin touch typing. Adică să nu treci cu mult de bump-ul de actuare al tastei. Aici intră în calcul forța de actuare a tastei, de exemplu asta este mai dificil pe MX Black decât pe MX Red. Mult spor să ai! :3
 
Conform proverbului cu orzul si gastele, o returnez. E o tastatura interesanta, foarte precisa, senzatia mai misto decat la una cu membrana dar nu ma obisnuiesc cu ea, am incercat din rasputeri si am revenit la cea veche. Senzatia e ca in loc de taste are piese de sah pe care trebuie sa apesi, tastele sunt foarte inalte si cursa cam lunga, fara palmrest si fara margini nici nu ai pe ce sa sprijini mana cand nu apesi butoane. In jocuri non-FPS e incomoda, la scris e incomoda. La tastatura curenta tastele ies doar 4-5 mm peste carcasa tastaturii, la asta mecanica vreun centimetru si jumatate, adica un centimetru in plus. Din cauza pozitiei incomode nu am nici mare precizie, touch typing iese din discutie si atunci zgomotul nu poate fi redus. Din ce mi s-a spus, se aude destul de tare din camera vecina cand e usa deschisa, sensibil mai tare decat tastatura veche
.
Poate o sa mai incerc prin vreun showroom alte tastaturi mecanice, poate cu taste Speed, poate cu alte carcase, dar cu asta nu ma impac.
 
Nu pot să cred că o tastatură cu MX Brown se aude din camera cealaltă. Scoate o tastă, sunt maro stems de la switchuri sau albastre?
 
Maro. Nu face clicka-clika precum cele blue, dar nici silentioase nu sunt. Chiar si asta pe membrana se aude daca nu e nici o alta sursa de zgomot in zona, dar aia mecanica se aude sensibil mai tare. Oricum asta nu e motivul principal, pentru mine e chiar suportabil, as lua oricand alta tastatura cu MX brown cu ergonomie mai buna.
 
Eu tot cred că le apeși prea tare și faci bottoming out. La mine MX Browns nu se aud dinafara camerei.
 
Poate, din cauza pozitiei proaste a mainilor. Am zis, parca as apasa pistoane sau clape de pian, nu taste, le simt prea sus si apas probabil prost. Daca in 30 de ore nu m-am acomodat nu intetionez sa petrec restul vietii incercand. Caut una cu palm rest, desi as prefera ceva cu butoanele mai jos, nu varfuri de brazi. La cat de compacta e tastatura aia pe celelalte dimensiuni, pe atat e de inalta.
 
Zilele trecute am devenit nemulțumit de mouse. La modul am o groază de mouși (gen vreo 15), dar nici unul nu merge cum trebuie (toate au nevoie de drivere și alte rahaturi, nu merg în orice port USB șamd).

Am luat un Zowie FK2. Alb glossy.

Ultimul mouse pe care îl voi fi cumpărat vreodată. It is that good.
 
Eu zic sa incercati si un Hama de 12 Lei, din Selgros. It is that good ca am mai luat doi, sa-mi ajunga pana la 100 de ani. :biggrin:
 
  • Haha
Reactions: Neo
Eu am gasit mousul perfect de vre 3 ori pana acum. De fiecare data cand se strica - dupa cativa ani - nu mai gaseam acelasi model, ca era iesit din productie. Asa ca daca nu cumva ai cumparat vreo 10 bucati, as zice ca nu e ultimul tau mouse.
 
10 nu. O să dau comandă de încă unul luna viitoare, vreau să fiu sigur. Momentan efectiv nu am ce să-i reproșez. Tracking impecabil pe orice suprafață, firul nu deranjează deloc, grip fain, foarte ușor (85ish grame pus pe cântar), butoanele sunt țepene dar fix cât trebuie, clickurile se simt satisfăcător. Rotița de scroll este mildly annoying la sunet, dar m-am obișnuit de ceva vreme să fac scroll apăsând-o + drag, deci nu-i bai.

Testat în Starcraft 2 se simte foarte bine, shooterele iar sunt ok, momentan îl țin la 800DPI și mișcarea este excelentă. Zero accelerație, zero jitter, no prediction, este exact așa cum trebuie să fie.

Acum să-mi repar Xai-ul, că mi-au venit skates pentru el și trebuie să-i dau de cap de ce nu este recunoscut decât ocazional :smile:
 
Am luat un Zowie FK2. Alb glossy.
Am cautat si eu soarecul pe net si recunosc ca-i prima oara in viata cand pe pagina oficiala a produsului nu scrie ce tip de senzor are. Nu zic model exact, dar macar daca-i laser sau optic. Nu, aparent treaba asta e complet irelevanta. De asemenea, oare ce inseamna perfect lift-off distance. Adica stiu ce inseamna, dar nu stiu care-i distanta aia perfecta. Pare genul de produs pe care doar testarea personala il poate vinde, ca dupa specificatii mie imi suna a nimic care nu merita bagat in seama nici astea 40-50 de secunde cat mi-a luat sa aflu aceste informatii.
 
Senzorul este Avago 3310 (optic). Este pe lista "flawless sensors", adică
no prediction algorithms, no mouse acceleration, no jitter, and no axis differences

Eu nu am căutat senzorul în special. Am citit destul de multe despre mouși și mi s-a părut interesant. Am zis să-l încerc (încă îl pot returna, are 30 zile gen). Mouse-ul mi se pare excelent până acum, își merită reputația. Asta comparând cu restul de șobolani pe care-i am pe raft. G603 îl păstrez pentru BT/wireless, dar am vrut ceva care să fie permanent conectat la PC. Și alb, să se asorteze cu tastatura :goofy:

Edit: cam este irelevant dacă-i optic sau laser, sincer. Nu cred că pot spune cu mâna pe inimă că Lancehead (laser) sau G603 (laser) sunt mai bune sau mai proaste la mișcare. Senzorii moderni sunt în general foarte buni, deși mulți au diverse prostii gen algoritmi de prezicere a mișcării, accelerație încorporată șamd. Nu mai spun de mizeriile de software de la Logitech, Razer, etc.
 
Back
Top