IceCub
Membru Senior
Salutare tuturor,
Zilele trecute am facut pasul decisiv spre Linux (Linux Mint 15) pe netbook-ul meu de zi cu zi Lenovo IdeaPad S205 (AMD E-350 APU). Am reusit sa trec peste (aproape) toate problemele si capriciile Linux-ului dar m-am impotmolit la Adobe Flash + GPU acceleration.
Detaliile ar fi:
- Linux Mint 15 x64 (kernel 3.8.0-23)
- AMD E-350 APU (cu Radeon 6310 integrat) + Catalyst 13.4
- Firefox 21
- Adobe Flash 11.2.202.280
Problema este ca nu vrea sa redea clipuri Flash (Youtube) cu accelerare in GPU, iar CPU nu are destui cai putere. Daca dau un click dreapta pe un clip Youtube -> Show video info, imi spune "software video rendering, software video decoding" cu toate ca este bifata optiunea "Enable hardware acceleration". Decodarea h.264 in GPU stiu ca o poate face pentru ca am convins VLC sa foloseasca optiunea pentru *.mkv.
Tot cautand pe Google, am dat de un thread pe forumul Adobe in care spune:
Acum nu stiu daca stirea mai e de actualitate.
Care din voi a mai avut ptobleme din astea si cum le-a rezolvat?
Multumesc anticipat.
Zilele trecute am facut pasul decisiv spre Linux (Linux Mint 15) pe netbook-ul meu de zi cu zi Lenovo IdeaPad S205 (AMD E-350 APU). Am reusit sa trec peste (aproape) toate problemele si capriciile Linux-ului dar m-am impotmolit la Adobe Flash + GPU acceleration.
Detaliile ar fi:
- Linux Mint 15 x64 (kernel 3.8.0-23)
- AMD E-350 APU (cu Radeon 6310 integrat) + Catalyst 13.4
- Firefox 21
- Adobe Flash 11.2.202.280
Problema este ca nu vrea sa redea clipuri Flash (Youtube) cu accelerare in GPU, iar CPU nu are destui cai putere. Daca dau un click dreapta pe un clip Youtube -> Show video info, imi spune "software video rendering, software video decoding" cu toate ca este bifata optiunea "Enable hardware acceleration". Decodarea h.264 in GPU stiu ca o poate face pentru ca am convins VLC sa foloseasca optiunea pentru *.mkv.
Tot cautand pe Google, am dat de un thread pe forumul Adobe in care spune:
Unfortunately given the current landscape of graphics drivers and support for Linux based operating systems, we could not support Linux with Hardware Acceleration. Most drivers, including the ones provided from Intel/NVIDIA/AMD were too unstable to consistently work with the Flash Player. Sorry for the inconvienience.
Acum nu stiu daca stirea mai e de actualitate.
Care din voi a mai avut ptobleme din astea si cum le-a rezolvat?
Multumesc anticipat.