Linux: Cum fac...?

Discussion in 'Ajutor: Software și sisteme de operare' started by war4peace, Jan 7, 2006.

 1. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Mirror-ul topicului omonim din "altă" secţiune, dar aici axat pe Linux şi nenumăratele sale distros.
  Bineînţeles că nu iniţiam topicul acesta fără interes :tongue: aşa că here it goes:

  1. Se dau: Fedora Core 4, un user absolut începător şi imposibilitatea de a viziona animaţii Flash în Mozilla Firefox. Plugin Finder-ul nu găseşte nimic. Installer-ul luat de la Macromedia nu rulează sub Fedora X86_64, instalarea manuală (prin copiere) a fişierelor cu pricina în directorul de plugins al Mozilla Firefox face browser-ul să nu mai pornească. Alte soluţii? Anyone?
   
 2. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Cică (vezi #5) nu este. Tare.
   
 3. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Mda, mă întreb din nou: "De ce, de ce eu???" :frown:
  Bun, ceva conex regarding Mozilla Firefox: ultimul update găsit cu yum este 1.0.7, dar pe site-ul Mozilla se poate găsi versiunea 1.5. Buuuun... Nu e RPM, nu e nimic, e doar un tarball cu softul out-of-the-box. OK, perfect, scrie-acolo clar că trebuie dezarhivat şi rulat direct. Baiul e că nu porneşte. Am suprascris 1.0.7 cu 1.5 şi nu mai porneşte. Am reinstalat 1.0.7 şi-acum porneşte, dar stau şi mă gândesc la 1.5... Fixuri de "vreau-ultima-versiune-sau-nimic!" am, minte ca s-o fac să funcţioneze îmi mai trebuie. Sau help. Help! :frown:
   
 4. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Ăia de ştiu mai multe zic că ar trebui să meargă Flash-ul ăla de 32 de biţi. Ultimul Firefox (şi ultimele versiuni de softuri în general) probabil ar trebui să le cauţi şi prin alte repositories decât cele oficiale.
   
 5. war4peace

  war4peace Membru Senior

  OK, thank you, am să încerc.
  Nu mă deranjează prea mult lipsa Flash Player; era doar o chestiune de învăţat.
   
 6. Styr

  Styr Follower of the old ways Sugar daddy

  In cazul in care mai cauti:tongue:

  Gnash
   
 7. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Gnash crapă. Sunt mulţi care se plâng de asta.
  Alternative: nspluginwrapper, instalarea unui sistem de operare pe 32 de biţi, configurarea unui chroot pe 32 de biţi sau sau rularea aplicaţiilor în 32 de biţi cu un nivel de compatibilitate asigurat de niscaiva biblioteci pe 32 de biţi (sistemul rulând în continuare pe 64 de biţi).
  Nu ştiu ce oferă Fedora Core 4, eu am rulat o perioadă în varianta 4) dar m-am plictisit şi mi-am reinstalat sistemul în modul 32 de biţi (ca idee, folosesc de multă vreme Gentoo Linux).

  Dacă aveţi nevoie de informaţii suplimentare, ajutor sau chestii d-ăştia, nu ezitaţi să daţi un chiot. :biggrin:
   
 8. Velkan

  Velkan Moderator

  Se dau Sabayon 3.3, o placă de sunet Audigy SE şi ceva documentaţie pe care n-o înţeleg. Cum se instalează un driver ca să am sunet? Trebuie să ştiu fizică nucleară? Mulţumesc.
   
 9. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Zi mai întâi ce-ai făcut şi ce-o ieşit. :smile: Ai suport în kernel? Îi încărcat modulul necesar? Având în vedere că Sabayon e Gentoo-based, poate găseşti ceva util şi pe gentoo-wiki.
   
 10. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Help! Am Gentoo. Cum fac sa vad ce pachete mi-a instalat emerge in sistem (lista completa, nu doar ce i-am cerut eu sa instaleze)?
  Multumesc.
   
 11. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Code:
  root# emerge -atv app-portage/gentoolkit
  root# man equery
  Adica:
  Code:
   root# equery list
   
 12. Velkan

  Velkan Moderator

  Tot eu, un an mai târziu. Am rezolvat cu sunetul în Sabayon cu alsaconf, mi-a detectat şi configurat placa, pe urmă am umblat pe la setări în KMix şi gata. Sunet! :biggrin:
   
 13. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  1. Cum se activeaza al doilea monitor in Ubuntu7.x, 8.x? Monitorul exista fizic, dar nu apare nimic pe el si nu am gasit in nici un loc optiuni multi-monitor. Placa video e nVidia si are instalate Restricted drivers de la nVidia (din meniurile Ubuntu, nu manual).

  2. Daca am un software care teoretic merge sub RH si Suse, am fisielere .rpm si .tar.gz, cum e cel mai bine sa instalez in Ubuntu:
  - use alien pentru a converti in .deb (si apoi ce fac cu el, ca nu apare in lista de aplicatii iar ca surse accepta doar http si CD-ROM)?
  - make all, make install la fisierele din .tar.gz?
  Cele mai noi referinte cu Google sunt de prin 2006.

  3. Cum reglez volumul la un sistem 5.1? AM nevoie sa modific balansul fata-spate, pe fata sunt boxe floorstand iar pe spate sateliti minusculi, trebuie sa ii dau mai tare fata sa urle boxele de pe fata. Cum trec de fapt din modul 5.1 in 2.0?
   
 14. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  1. xrandr? Îţi zic dinainte că e CLI (nu ştiu să existe front-end pentru el). După ce-am frunzărit puţin manualul, am afişat pe monitorul extern imaginea de pe laptop. Iniţial, după ce activam VGA-ul de pe laptop, nu mai vedeam toată imaginea pe motiv de rezoluţie diferită a monitorului extern, dar, în final, am reuşit să scot imaginea pe LCD-ul extern cu 1280x1024 şi s-o păstrez pe laptop la rezoluţia LCD-ului laptopului (ceva wide parcă).

  2. dpkg -i nume_pachet_deb
   
 15. L

  L factorul uman

  Am un CentOS cu Webmin.

  Am definite doua share-uri samba. Vreau ca doar unul dintre ele sa fie host-filtered, celalalt sa ramana disponibil pentru oricine. Pot defini host-filter general valabil pentru toate samba share-urile, dar nu pentru fiecare in parte. Exista vreo solutie?
   
 16. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Ai acces la /etc/samba/smb.conf? Acolo poți să setezi pe fiecare share în parte parametrul "hosts allow" sau "hosts deny".
   
 17. L

  L factorul uman

  Da, am acces. Merci de sfat. Voi incerca.

  LE: Merge, multumesc frumos. :smile: Nu inteleg de ce din Webmin nu merge dracia.
   
 18. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Hello again! N-ar fi bine să se facă un sticky şi pentru Android? Că tot e el în ascensiune şi continuă dezvoltare pe tot mai multe gadgeturi ca tablete, telefoane...
  Nu ştiţi ce pierdeţi, aveam o întrebare, de fapt mai multe într-una. :hihi:
  Cum se face optimizarea Androidului?
   
 19. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Nimeni nu te împiedică să creezi topic-ul :smile:
   
 20. wirespot

  wirespot Membru Senior

  Stie cineva un soft PIM/groupware care sa stie sync de contacte si calendar si prin webdav (carddav/caldav) si prin syncml? Si sa fie mai simplu si usor de configurat, am gazit cateva dar sunt fantastic de complexe, mi-ar lua 1-2 saptamani sa le dau de cap, vreau doar sync nu notificari, meetings etc. Singurul corespunzator ar fi sync-gw, dar ca sa iei tot ce-i trebuie costa vreo 55 de euro. De banii astia cumpar cont pe Memotoo cativa ani.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice