Linux: Cum fac...?

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,809
Discutia era despre 10bit si accelerarea hardware, nu despre rezolutie.

Problema principala este gramut-ul cu care s-a filmat. Daca au filmat SRGB/.709, tu poti sa ai si mama televizoarelor, ca tot aceleasi culori afiseaza*. Avantajul 10bit apare atunci cand ai un gradient de culori; apar mai putine "benzi". Eu n-am vazut niciodata benzi decat ca artefact de compresie. BTW, degeaba ai 10bit daca codecul sacrifica precizia culorii pentru bitrate mai mare la rezolutie. Majoritatea fac asa, mai ales la scenele in miscare unde e nevoie de bitrate mare.

* De fapt, poti selecta gramut "nativ", dar tot ce faci este sa afisezi "intinzi" SRGB-ul in gramutul mai larg al ecranului; iti apar culori suprasaturate, nenaturale.

PS: Un articol interesant aici.
The newest Standard Color Gamut that has significant content is DCI-P3, which is 26 percent larger than the sRGB / Rec.709 Gamut.
[...]
4K UHD TVs only need to provide 90 percent of the DCI-P3 Color Gamut Standard to receive a 4K UHD Alliance certification, and the currently available Rec.2020 displays typically only provide 90 percent of the Rec.2020 Color Gamut Standard.
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,809
Am un disc virtual virtualbox cu o partitie ext2 in el. Discul se afla pe un server cu windows. Care ar fi cea mai eficienta metoda de a accesa acel ext2 prin retea de pe un calculator cu linux? As vrea sa evit creatul unei masini virtuale special pentru sharuit acel disc.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Messages
2,481
1. Partajezi folderul cu discul respectiv, montezi share-ul in linux, dupa care mai montezi o data imaginea cu una din metodele de aici.

2. Transformi acea imagine VirtualBox intr-un *.vhd(x) pe care sa-l monteze Windows si faci o struto-camila cu Ext2Fsd si SMB sau NFS Server.

3. Oricum o dai, tot cu un VM-linux minimalist o scoti la capat cel mai rapid.
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,809
Muuult prea complicat. In final am montat discul intr-o VM, am tar-uit continutul pe un stick si l-am sneakernet-uit dincolo. :approve:

Alta:
Am un emmc onboard care cica ar trebui sa contina un bootloader. Cu ce as putea inspecta continutul emmc fara sa-l copiez intr-un fisier? Un hex-editor care citeste direct din /dev/mmcblk ar fi ideal.
PS: N-am X, doar consola.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,809
TLDR: Cum sincronizez interactiv doua directoare? Google imi da numai aberatii despre sync, rsync si active directory.

Pe lung:
Am doua directoare /etc de pe sisteme diferite. Vreau sa rulez o comanda CLI care sa compare directoarele si sa ma intrebe pentru fiecare fisier daca vreau sa il copiez, in ce directie, daca vreau sa-l sterg, sau sa-mi ofere posibilitatea unui diff acolo pe loc intre cele doua fisiere.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,066
În spiritul linux, îți faci un script care parcurge tot directorul și te întreabă, după care rulează rsync pe fișier (cu direcții and stuff date de tine) sau alte 5 tool-uri de care zici mai sus.

Că în rest spiritul linux e să automatizeze task-uri, nu să întrebe la fiecare fișier, că nu mai scria nimeni atâta cod dacă trebuia să dea yes/no la fiecare rând.
 

taxon

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 2, 2013
Messages
208
Aaaaa, plodul ăl mare mi-a confiscat monitorul ĂLA.
Cum butonez masina LinuxMint de pe alta cu W7pro ?
Browserit pe la bibiloteca, eventual dat drumul la țeava sa curgă, copiat cite ceva de pe harduri, chestii de-astea.
Asa, ca pentru noobs, pls.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,066
Păi primul pas e să te loghezi pe consolă cu ssh (putty) și să instalezi VNC server (pe mint poți pune x11vnc; există ceva default numit vino dar depinde de versiune dacă e instalat sau nu). După ce setezi vnc server-ul vei putea să te conectezi cu ceva gen tightvnc de pe windows ca un fel de remote desktop.

Pentru copiat fișiere vezi winscp, până faci ceva mai complicat (să instalezi samba ca să poți accesa share-uri din windows direct).
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,863
Aaaaa, plodul ăl mare mi-a confiscat monitorul ĂLA.
Cum butonez masina LinuxMint de pe alta cu W7pro ?
Browserit pe la bibiloteca, eventual dat drumul la țeava sa curgă, copiat cite ceva de pe harduri, chestii de-astea.
Asa, ca pentru noobs, pls.
Teamviewer.



 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,066
Teamviewer e simplu de folosit dar îți face device-ul disponibil la discreție pe internet, nu prea vrei asta doar pentru ceva acces local.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,863
Te exprimi de parcă se poate conecta oricine. Este mult mai simplu decât orice altceva pentru că GUI şi câteva clicuri.


 

taxon

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 2, 2013
Messages
208
"De plictiseala" ar fi răspunsul la moda.
"Ca sa fiu ca voi" ar fi răspunsul de gașcă.
De fapt, pe placa aia de baza (Asus P8B75-MLX) nu știu cum se face dar un SSD Kingston 120 Gb Sata, de ala ieftin, nu vrea neam să meargă sub W7. O singura referire am gasit pe net vis-a-vis de faptul că UEFI de la Asus are ce are cu ssd-urile astea puse ca boot.
Dar asta e altă mîncare de pește și de fapt Linux Mint e chiar simpatic (pînă la un punct).

Hai că mă duc să-mi prind urechile, mulțam tuturor.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,809
Am o problema cu routerul. Cica "out of memory" in diverse programe si "can't fork" in scripturi. Memoria e intr-adevar plina, dar aproape jumatate e cache-ul.
Linux-ul asta nu stie sa mai renunte la cache cand ii trebuie memorie pentru programe?
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,318
Ba da, si chiar este cel mai bun in domeniu. Nu mi s-a intamplat niciodata ce spui tu mai sus.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,066
Pentru linux, cache înseamnă și memory-mapped files (fișiere deschise, care nu pot fi scoase din cache). Memory mapped pentru că așa a cerut aplicația când a deschis fișierul (în cazul ăsta, posibil ca să "ocolească" storage-ul lent). Vezi lsof -s | grep mem pentru lista de astfel de fișiere
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,809
lsof-ul router-ului nu afiseaza asa ceva, dar probabil ca acolo e problema. Am instalat un filtru mai mic in Diversion. Momentan memoria libera se mentine pe la 40MB, deci ok.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,066
Mda, ori nu suportă kernel-ul redus, ori e ceva versiune dubioasă; să vezi ce e efectiv în cache e destul de complicat, că linuxul face asocierea la nivel de bloc, nu de fișier efectiv.
 
Top Bottom