• Marți, 28 ianuarie, forumul va fi transferat pe un server nou cu începere la ora 10:00. Forumul va fi închis pe serverul vechi și va fi reactivat pe serverul nou după finalizarea transferului. Propagarea prin internet a schimbării adresei IP s-ar putea să dureze între 20 de minute și câteva ore, în funcție de serviciul DNS folosit de vizitatori.

Linux: Cum fac...?

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Discutia era despre 10bit si accelerarea hardware, nu despre rezolutie.

Problema principala este gramut-ul cu care s-a filmat. Daca au filmat SRGB/.709, tu poti sa ai si mama televizoarelor, ca tot aceleasi culori afiseaza*. Avantajul 10bit apare atunci cand ai un gradient de culori; apar mai putine "benzi". Eu n-am vazut niciodata benzi decat ca artefact de compresie. BTW, degeaba ai 10bit daca codecul sacrifica precizia culorii pentru bitrate mai mare la rezolutie. Majoritatea fac asa, mai ales la scenele in miscare unde e nevoie de bitrate mare.

* De fapt, poti selecta gramut "nativ", dar tot ce faci este sa afisezi "intinzi" SRGB-ul in gramutul mai larg al ecranului; iti apar culori suprasaturate, nenaturale.

PS: Un articol interesant aici.
The newest Standard Color Gamut that has significant content is DCI-P3, which is 26 percent larger than the sRGB / Rec.709 Gamut.
[...]
4K UHD TVs only need to provide 90 percent of the DCI-P3 Color Gamut Standard to receive a 4K UHD Alliance certification, and the currently available Rec.2020 displays typically only provide 90 percent of the Rec.2020 Color Gamut Standard.
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Am un disc virtual virtualbox cu o partitie ext2 in el. Discul se afla pe un server cu windows. Care ar fi cea mai eficienta metoda de a accesa acel ext2 prin retea de pe un calculator cu linux? As vrea sa evit creatul unei masini virtuale special pentru sharuit acel disc.
 

IceCub

Membru Senior
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
1. Partajezi folderul cu discul respectiv, montezi share-ul in linux, dupa care mai montezi o data imaginea cu una din metodele de aici.

2. Transformi acea imagine VirtualBox intr-un *.vhd(x) pe care sa-l monteze Windows si faci o struto-camila cu Ext2Fsd si SMB sau NFS Server.

3. Oricum o dai, tot cu un VM-linux minimalist o scoti la capat cel mai rapid.
 
Last edited:

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Muuult prea complicat. In final am montat discul intr-o VM, am tar-uit continutul pe un stick si l-am sneakernet-uit dincolo. :approve:

Alta:
Am un emmc onboard care cica ar trebui sa contina un bootloader. Cu ce as putea inspecta continutul emmc fara sa-l copiez intr-un fisier? Un hex-editor care citeste direct din /dev/mmcblk ar fi ideal.
PS: N-am X, doar consola.
 
Top Bottom