Bun... canicula insuportabila, asa ca zilele astea m-am delectat cu ceva usor si racoritor.
Denumita pe la terase/restaurante 'Coupe Jaques', urmatoarea reteta e un fel de Profiterol. Urmatoarele ingrediente se pun in ordine intr-un bol mai mare sau in cupe de inghetata, in cantitati variabile, dupa preferinte.
1. (optional) piscot de sampanie sau chiar mini-croissante.
2. fructe in general de consistenta tare, nezemoase: bucati de ananas/fructe din conserve (mango, papaya etc.), boabe de struguri (daca sunt mari se pot taia), banane, piersici, nectarine. Evitati citricele.
3. cupe/linguri de inghetata asortata. Eu am incercat cu diverse variante cu ciocolata, cafea si au fost foarte bun.
4. ornati cu frisca dupa preferinta.
5. sticks-uri finetti si ciocolata rasa pentru ornat.
Cum am mai spus ingredientele se pun in cantitati destul de mici, in special daca se folosesc cupe pentru inghetata.
Rezultatul: mie mi s-a parut apetisant, mai ales la o temperatura peste 35 de grade.
Numar de calorii: Who cares? I'm skinny!
Poze nu am facut pentru ca eram prea nerabdator sa mananc.
