1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

La cratiţă! Secţiune pentru gurmanzi.

Discussion in 'Hobby-uri, artă, cultură, știință' started by Quark, Jul 30, 2004.

  1. bausto

    bausto The year of grace, 2007

    Bulanjiule. :frown:
     
  2. Thor

    Thor Membru Senior

    @Neo: Din ce e crema aia?
     
  3. bausto

    bausto The year of grace, 2007

    Din pliculet, cred. :smile: Acum sa spuna si ce Dr Oetker a folosit :tongue:.
     
  4. Velkan

    Velkan Moderator

    Tot @Neo: Alea-s clătite triple după standardele mele. Sau am trăit în minciună până acum. :mad2:
     
  5. Neo

    Neo Motan agresif

    @Velkan - free your mind :tongue:
    @Bausto - no dr Oetker, only chestii naturale... in afara de "crema".
    "Crema" aia albă e frişcă, se vede şi într-o poză tubul pe care scrie Hulala :biggrin:
    Frişca e total inutilă, umplutura de gem de zmeură/finetti rulz :biggrin:
     
  6. bausto

    bausto The year of grace, 2007

    Pai era vorba de crema din cratita, cred. :smile:
     
  7. Thor

    Thor Membru Senior

    Right. Mi se pare prea groasa pentru aluatul de clatite.
     
    Last edited: May 5, 2007
  8. hulubei

    hulubei questionable intruder

    Îmi pare doar mie sau clătitele alea au vene? Ai pus doar suflet sau şi inimă în ele?
     
  9. Neo

    Neo Motan agresif

    Thor, era intr-un stadiu intermediar in poze. La final este ca o maioneza ceva mai subtire :wink:
    Hulu, ambele :smile:
     
  10. Thor

    Thor Membru Senior

    Bun... canicula insuportabila, asa ca zilele astea m-am delectat cu ceva usor si racoritor.

    Denumita pe la terase/restaurante 'Coupe Jaques', urmatoarea reteta e un fel de Profiterol. Urmatoarele ingrediente se pun in ordine intr-un bol mai mare sau in cupe de inghetata, in cantitati variabile, dupa preferinte.

    1. (optional) piscot de sampanie sau chiar mini-croissante.
    2. fructe in general de consistenta tare, nezemoase: bucati de ananas/fructe din conserve (mango, papaya etc.), boabe de struguri (daca sunt mari se pot taia), banane, piersici, nectarine. Evitati citricele.
    3. cupe/linguri de inghetata asortata. Eu am incercat cu diverse variante cu ciocolata, cafea si au fost foarte bun.
    4. ornati cu frisca dupa preferinta.
    5. sticks-uri finetti si ciocolata rasa pentru ornat.

    Cum am mai spus ingredientele se pun in cantitati destul de mici, in special daca se folosesc cupe pentru inghetata.

    Rezultatul: mie mi s-a parut apetisant, mai ales la o temperatura peste 35 de grade.
    Numar de calorii: Who cares? I'm skinny!

    Poze nu am facut pentru ca eram prea nerabdator sa mananc. :biggrin:
     
  11. Pisoi

    Pisoi Monsieur Pussycat

    Şi oricum eşti skinny. :biggrin:
     
  12. xeuxvoi

    xeuxvoi Membru

    Pentru zilele de canicula:
    Se ia un pepene galben, se taie in doua si se scot samburii. Miezul se taie in cubulete si se amesteca cu alte fructe (preferabil fructe de vara), tot taiate bucati mici. Amestecul se tine la frigider o vreme, apoi se pune in cupe si peste el se toarna un pic de coniac (nu exagerati, ca ii da un gust amar) si niste zahar, nu mult nici asta.
    Enjoy!
     
  13. bausto

    bausto The year of grace, 2007

    Merge si cu pepene rosu, pentru cine nu are galben? :biggrin:
     
  14. Thor

    Thor Membru Senior

    Nu prea cred, pentru ca cel verde e foarte zemos. Dar poti incerca.

    LE: Si voi ati auzit chestia cu "pepenele galben e ca banana" sau doar pe mine incearca sa ma duca mama cu zaharelul?
     
    Last edited: Jul 21, 2007
  15. xeuxvoi

    xeuxvoi Membru

    Nu merge. :tongue:
     
  16. LNT

    LNT Meşter Strică-Tot

    Am incercat diferite retete de salate de fructe in care era si pepene galben si nu mi-a placut niciuna. Asta desi imi place pepenele galben. N-am incercat-o pe cea de mai sus, n-am coniac la indemana. :biggrin:

    Pepenele rosu dulce si rece merge excelent dupa 10 minute de mers prin caldura de afara. :wink:
     
  17. jarod

    jarod Super Moderator

    Adică lebeniţa?
     
  18. Thor

    Thor Membru Senior

  19. Sibelius

    Sibelius Membru Senior

    Recomand rom in loc de cognac. Si sa fie pus in amestec inainte de introducerea la frigider. :smile:
     
  20. Neo

    Neo Motan agresif

    Eu recomand cu orice preţ evitarea alcoolului pe căldurile astea.