6 oua, 10 linguri de zahar rase. 150g ciocolată, 900ml lapte.
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până se omogenizează bine-bine, apoi se adaugă laptele amestecând continuu. Apoi se adaugă ciocolata rasă (recomand ciocolată de menaj, rulează). Toată chestia se pune la fiert pe baie de apă - pui o oală mare cu apă în ea, iar în apa aia scufunzi cratiţa în care ai amestecul. Trebuie ca virgulă compoziţia să fie la nivelul apei din oala mare. Ideea este ca viitoarea îngheţată să ajungă la temperaturi ridicate foaaarte lin, altfel coagulează proteinele din ouă prea repede şi iese vax

Şi apoi urmează treaba cea mai interesantă. Dai la lingură până se îngroaşă amestecul. Timp estimativ - 1 ora +

Trebuie să ajungă la o consistenţă asemănătoare cremei pudding din comerţ, evident, nu foarte groasă.
Apoi se toarnă toată chestia într-un vas şi se amestecă în continuu până se răceşte. Când e călduţă (călâie), se adaugă 1 lingură de smântână minim 20% grăsime şi se amestecă bine. Chestia asta e ca să nu facă ace la îngheţare.
Se lasă să se răcească bine-bine, apoi se dă la congelator
P.S.: e foarte important modul de amestecare. Numai într-o direcţie, viteză medie-mică, totul cu răbdare
