matose
Membru
Originally posted by morph
Pentru ca nu au fost in stare sa faca nimic aici.
Sincer, in Romania e destul de greu sa faci ceva mai "rasarit" unde mafia si "sfanta spaga" guverneaza totul.
Originally posted by morph
Pentru ca nu au fost in stare sa faca nimic aici.
Se pare că nu sîntem atît de tari pentru Pămînt: încălzirea actuală este un fenomen natural în mare, poluarea jucînd un rol mic. Check Discovery.Originally posted by morph
In ultimii ani temperatura medie globala a urcat cu peste 0,5 grade, ceea ce este enorm la nivel planetar. Motivul? Arderea combustibilului fosil.
Stau intr-un apartament cu centrala proprie. Cand dau drumul la apa calda vine mai intai rece, ca asa e pe teava, apoi se incalzeste. Nu am nevoie sa pun mana, imi dau seama dupa zgomot cand s-a incalzit. E din cauza presiunii diferite? Ca doar nu se umbla in timpul ala la centrala, si nici nu modific debitul robinetului...Originally posted by SorCerer
Pentru ca vin cu presiuni diferite.
La lichide mai greu sa ai transformare izocora, cand creste temperatura, se modifica densitatea (in sus sau in jos, aici e discutabil) si volumul se modifica in consecinta. Ca sa comprimi un lichid in asa fel incat sa ramana in acelasi volum indiferent de temperatura (sau ca sa comprimi un lichid in general, aplicand doar presiune) parca iti trebuie vreo 11000 atm. daca retin eu bine din liceufaptul că dacă creşte temperatura, creşte şi presiunea în condiţiile unui volum constant nu e valabil şi la lichide?