Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. matose

  matose Membru

  Sincer, in Romania e destul de greu sa faci ceva mai "rasarit" unde mafia si "sfanta spaga" guverneaza totul.
   
 2. hulubei

  hulubei questionable intruder

  În mare parte sunteţi patetici, iar Rabbit este previzibil :biggrin:
  Au avut motivele lor clar. Eu unul oricum nu puteam face asta atunci :wink:
   
 3. Xllerator

  Xllerator Colţ Alb

  Se pare că nu sîntem atît de tari pentru Pămînt: încălzirea actuală este un fenomen natural în mare, poluarea jucînd un rol mic. Check Discovery. :wink:
   
 4. SorCerer

  SorCerer Membru Senior

  Yup, am vazut un documentar interesant cu un desen foarte sugestiv, cu cercuri concentrice in jurul soarelui, de 3 culori. Rosu, verde si galben. In partea rosie este prea cald pentru viata, in partea verde este optim, iar in galben prea frig. Se pare ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat Pamantul va cadea sub incidenta partii rosii. (Soarele se incalzeste constant, bariera verde ramane, dar se deplaseaza spre ... Marte)

  Insa poluarea si efectul de sera au si ele rolul lor. In acelasi documentar se prezinta ceva planuri pentru colonizarea lui Marte, iar ca solutie pentru incalzirea lui (din pacate zona aia verde nu sare de la planeta la planeta :smile: ) se vor folosi ceva aparate care ... polueaza :wink:

  Oricum probabil ca nu vom prinde noi chestiile astea ... decat daca nu descopar eu intre timp cum se poate forma un wormwhole :biggrin: Teal'c ?
   
 5. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Ce au toţi cu Marte? Cică de acolo ne tragem. Oare de aia ne tot legăm de Marte?
  OK, stiu că e cea mai favorabilă :smile:
   
 6. Alter Ego

  Alter Ego PEDs, EPO & More.

  Pentru că se presupune că Pământul (actual) s-a format la o coliziune dintre (fostul) Pământ cu o bucată din Marte. Aşa s-a format şi Luna, fiind o bucată din Pământ. Plus că mai este şi asemănarea izbitoare cu Pământul... cel puţin aşa spun specialiştii.
   
 7. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Dacă ne mai luăm şi după muntele cu forma unei feţe de om...
   
 8. SorCerer

  SorCerer Membru Senior

 9. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Păi şi figura unui om fotografiată din alt unghi decât cel perpendicular pe tangentă denotă o movilă.
   
 10. termita

  termita Membru Senior

  Stau intr-un apartament cu centrala proprie. Cand dau drumul la apa calda vine mai intai rece, ca asa e pe teava, apoi se incalzeste. Nu am nevoie sa pun mana, imi dau seama dupa zgomot cand s-a incalzit. E din cauza presiunii diferite? Ca doar nu se umbla in timpul ala la centrala, si nici nu modific debitul robinetului...
   
 11. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Se ştie că pV/T = ct. (pV = miuRT, miuR se consideră constant - fizică, clasa a X-a, partea de termodinamică). Considerând şi volumul constant rezultă că p/T = ct., deci modificarea unei mărimi implică o compensare din partea celeilalte.
   
 12. tH1nk3r

  tH1nk3r gambling afficionado

  jarod, aia e lege pentru gaze...
  termita, e posibil ca viteza si deci debitul sa varieze deoarece apa fierbinte cauzeaza dilatarea robinetului. mai e si faptul ca odata incalzita apa isi pierde din oxigenul dizolvat si isi modifica si densitatea. cauta un curs de dinamica fluidelor daca nu poti sa dormi noaptea din cauza asta :biggrin:
   
 13. rdunare

  rdunare Membru Senior

  Cred că e vorba de vâscozitatea apei care diferă cu temperatura. La mine la maşina de spălat deşi cică nu trebuie să bag apă caldă în admisie, fac abuz de această metodă pentru că ies şi mai ieftin şi e şi mai rapid. Când curge apă fierbinte prin diuzele de la caseta de detergent, apare un zgomot specific, un şuierat mai greu de descris. Bănuiesc că e aceeaşi cauză.
   
 14. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Yeah, sorry, my mistake. E legea gazului ideal.

  Dar totuşi, faptul că dacă creşte temperatura, creşte şi presiunea în condiţiile unui volum constant nu e valabil şi la lichide?
   
 15. hulubei

  hulubei questionable intruder

  De ce drumarii se chinuie sa scape de zăpada de pe şosele dacă cei de la salubritate aruncă tot ce este pe trotuar în şosea?
   
 16. tH1nk3r

  tH1nk3r gambling afficionado

  La lichide mai greu sa ai transformare izocora, cand creste temperatura, se modifica densitatea (in sus sau in jos, aici e discutabil) si volumul se modifica in consecinta. Ca sa comprimi un lichid in asa fel incat sa ramana in acelasi volum indiferent de temperatura (sau ca sa comprimi un lichid in general, aplicand doar presiune) parca iti trebuie vreo 11000 atm. daca retin eu bine din liceu :goofy:
   
 17. Tora

  Tora Membru Senior

  De ce câteodată, după un ping care îmi returnează unknown host, acelaşi ping funcţionează imediat?
   
 18. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Cred că pentru că a durat prea mult query-ul DNS şi a dat time out; până îi dai a doua oară, a ajuns şi răspunsul DNS-ului şi ţi-l dă din cache.
   
 19. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Există până la urmă "gaz de râs" sau nu? :biggrin2:

  nu daţi cu pietre
   
 20. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Da, exista gaz ilariant (protoxid de azot), dar este folosit in principal la anestezii si mai nou, ca drog. Aparent printre efecte secundare se numara greata si starile de voma.
  Pentru mai multe detalii da un click aici.

  Inca o intrebare: cati din voi ati incercat sa goniti goange de pe ecran cu mouse-ul, sau macar sa impuscati persoana enervanta de langa voi care nu va lasa sa terminati misiunea de la HL?
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice