Întrebări pe care ni le punem de mult

Originally posted by morph
Pentru ca nu au fost in stare sa faca nimic aici.

Sincer, in Romania e destul de greu sa faci ceva mai "rasarit" unde mafia si "sfanta spaga" guverneaza totul.
 
În mare parte sunteţi patetici, iar Rabbit este previzibil :biggrin:
Au avut motivele lor clar. Eu unul oricum nu puteam face asta atunci :wink:
 
Originally posted by morph
In ultimii ani temperatura medie globala a urcat cu peste 0,5 grade, ceea ce este enorm la nivel planetar. Motivul? Arderea combustibilului fosil.
Se pare că nu sîntem atît de tari pentru Pămînt: încălzirea actuală este un fenomen natural în mare, poluarea jucînd un rol mic. Check Discovery. :wink:
 
Yup, am vazut un documentar interesant cu un desen foarte sugestiv, cu cercuri concentrice in jurul soarelui, de 3 culori. Rosu, verde si galben. In partea rosie este prea cald pentru viata, in partea verde este optim, iar in galben prea frig. Se pare ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat Pamantul va cadea sub incidenta partii rosii. (Soarele se incalzeste constant, bariera verde ramane, dar se deplaseaza spre ... Marte)

Insa poluarea si efectul de sera au si ele rolul lor. In acelasi documentar se prezinta ceva planuri pentru colonizarea lui Marte, iar ca solutie pentru incalzirea lui (din pacate zona aia verde nu sare de la planeta la planeta :smile: ) se vor folosi ceva aparate care ... polueaza :wink:

Oricum probabil ca nu vom prinde noi chestiile astea ... decat daca nu descopar eu intre timp cum se poate forma un wormwhole :biggrin: Teal'c ?
 
Ce au toţi cu Marte? Cică de acolo ne tragem. Oare de aia ne tot legăm de Marte?
OK, stiu că e cea mai favorabilă :smile:
 
Pentru că se presupune că Pământul (actual) s-a format la o coliziune dintre (fostul) Pământ cu o bucată din Marte. Aşa s-a format şi Luna, fiind o bucată din Pământ. Plus că mai este şi asemănarea izbitoare cu Pământul... cel puţin aşa spun specialiştii.
 
Păi şi figura unui om fotografiată din alt unghi decât cel perpendicular pe tangentă denotă o movilă.
 
Originally posted by SorCerer
Pentru ca vin cu presiuni diferite.
Stau intr-un apartament cu centrala proprie. Cand dau drumul la apa calda vine mai intai rece, ca asa e pe teava, apoi se incalzeste. Nu am nevoie sa pun mana, imi dau seama dupa zgomot cand s-a incalzit. E din cauza presiunii diferite? Ca doar nu se umbla in timpul ala la centrala, si nici nu modific debitul robinetului...
 
Se ştie că pV/T = ct. (pV = miuRT, miuR se consideră constant - fizică, clasa a X-a, partea de termodinamică). Considerând şi volumul constant rezultă că p/T = ct., deci modificarea unei mărimi implică o compensare din partea celeilalte.
 
jarod, aia e lege pentru gaze...
termita, e posibil ca viteza si deci debitul sa varieze deoarece apa fierbinte cauzeaza dilatarea robinetului. mai e si faptul ca odata incalzita apa isi pierde din oxigenul dizolvat si isi modifica si densitatea. cauta un curs de dinamica fluidelor daca nu poti sa dormi noaptea din cauza asta :biggrin:
 
Cred că e vorba de vâscozitatea apei care diferă cu temperatura. La mine la maşina de spălat deşi cică nu trebuie să bag apă caldă în admisie, fac abuz de această metodă pentru că ies şi mai ieftin şi e şi mai rapid. Când curge apă fierbinte prin diuzele de la caseta de detergent, apare un zgomot specific, un şuierat mai greu de descris. Bănuiesc că e aceeaşi cauză.
 
Yeah, sorry, my mistake. E legea gazului ideal.

Dar totuşi, faptul că dacă creşte temperatura, creşte şi presiunea în condiţiile unui volum constant nu e valabil şi la lichide?
 
De ce drumarii se chinuie sa scape de zăpada de pe şosele dacă cei de la salubritate aruncă tot ce este pe trotuar în şosea?
 
faptul că dacă creşte temperatura, creşte şi presiunea în condiţiile unui volum constant nu e valabil şi la lichide?
La lichide mai greu sa ai transformare izocora, cand creste temperatura, se modifica densitatea (in sus sau in jos, aici e discutabil) si volumul se modifica in consecinta. Ca sa comprimi un lichid in asa fel incat sa ramana in acelasi volum indiferent de temperatura (sau ca sa comprimi un lichid in general, aplicand doar presiune) parca iti trebuie vreo 11000 atm. daca retin eu bine din liceu :goofy:
 
De ce câteodată, după un ping care îmi returnează unknown host, acelaşi ping funcţionează imediat?
 
Cred că pentru că a durat prea mult query-ul DNS şi a dat time out; până îi dai a doua oară, a ajuns şi răspunsul DNS-ului şi ţi-l dă din cache.
 
Da, exista gaz ilariant (protoxid de azot), dar este folosit in principal la anestezii si mai nou, ca drog. Aparent printre efecte secundare se numara greata si starile de voma.
Pentru mai multe detalii da un click aici.

Inca o intrebare: cati din voi ati incercat sa goniti goange de pe ecran cu mouse-ul, sau macar sa impuscati persoana enervanta de langa voi care nu va lasa sa terminati misiunea de la HL?
 
Back
Top