Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. ElisaDay

  ElisaDay Membru Senior

  O singura problema cu plantele cataratoare. Dupa ce se formeaza "patura" completa fac o treaba a naibii de buna la retinut umezeala. Si daca ai un container de metal trebuie sa ai grija sa fie protejat cat se poate de bine de rugina inainte sa te apuci de plantat :smile:.

  Dar pentru iarna cred ca o sa trebuiasca sa pui niste braduti :tongue:.
   
 2. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Am căutat ceva informaţii despre flotant şi am găsit că e nevoie de contract de vânzare-cumpărare/închiriere/etc. Dar dacă încă stau în cămin, oare cu ce trebuie să mă prezint? Legitimaţia de cămin? Ultima chitanţă?

  Pl0x help! :biggrin:
   
 3. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Am impresia ca treuie sa te prezinti cu administratorul caminului, sau cel mai bine este sa iei legatura cu administratia sa-ti rezolve problema cu viza de flotant.
   
 4. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Viză de flotant

  De viza de flotant / mutație ar fi trebuit să se ocupe administrația căminului împreună cu secția de poliție cu care lucrează. Ia legătura cu administratorul.
   
 5. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Îmi tre' flotant pt. şcoala de şoferi şi mă gândeam să-l fac pe adresa căminului, dar problema e că mă mut luni. :biggrin: Şi fiindcă viitoarea locaţie e a unei mătuşi, deci fără contract de închiriere şi alte abureli, m-am blocat.
   
 6. IceCub

  IceCub Membru Senior Sugar daddy

  Nu e nevoie de contract de inchiriere & stuff. Trebuie doar sa o iei pe matusa ta de mana si sa mergi la Politie unde va semna o hartie/declaratie precum ca te ia in spatiu.

  P.S. Va trebui sa aibe la ea CI/BI + actul casei.
   
 7. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Am vaga impresie că mătuşă-sa nu-i prin zonă să meargă cu el la Poliţie. :smile:
   
 8. korby

  korby The Cleavemaster Sugar daddy

  Cam departe să vină din Canada. :biggrin:
   
 9. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Îți trimite procură să dispui de apartament și te iei singur în spațiu.
   
 10. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Ţinând seama că habar n-am cu ce se mănâncă (nu m-am lovit încă de ele), ce trebuie să am în vedere la alegerea unui router wireless? Mulţumesc.

  PS: se vor conecta la el desktopul prin cablu şi eeePC-ul wireless.
   
 11. bogdan192

  bogdan192 Membru Senior

  Range, calitatea semnalului, numar de porturi, protocoale pentru conexiuni (gen PPPoE pentru erdeesh), usurinta in utilizare, fiabilitate, QoS, dimensiuni, zgomot, caldura emisa, dimensiunea antenelor (cu cat sunt mai proeminente cu atat exista riscul sa ti le rupa cineva - la mine a facut pisica cateva incercari), daca il vrei doar wireless sau te coafeaza si niste porturi pe fir, securitatea retelei, upgrade-ability pentru firmware. Probabil ar mai fi.

  L.E: Am uitat de pret.
   
 12. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Standarde suportate (ABGN sau doar un ABG), viteza porturilor Ethernet (100 Mbps sau 1 Gbps), posibilități de schimbare a firmware-ului, seriozitatea fabricantului etc.
   
 13. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Da, deja trebuie să folosesc Google Translate. :hihi:

  Pe RDS va fi.
   
 14. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

 15. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  Lumea zice că e ok-ish (să nu te aștepți la viteze mari). Eu zic că ok... dacă ai noroc. Eu n-am avut, și legătura wireless pierde pachete in timp (2-3 minute de la conectare merge perfect, după care pierde din ce in ce mai multe pachete, până devine inutilizabil). Nu e de la firmware că l-am updatat, e ceva hardware p-acolo, trebe să-l duc la inlocuit.
   
 16. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  E un model cam vechi (şi, prin asta, puturos). D-Link l-a marcat deja „discontinued” de la 1 ianuarie, ceea ce ar trebui să-ţi indice că iei de nou un produs considerat expirat după câţiva ani de la lansare.

  Routerele au două limitări: hardware şi software. La hardware nu prea te poţi băga - traficul maxim posibil depinde de procesor şi memorie, iar dacă astea sug, o să ai o viteză maximă jenibilă. La software (firmware), calitatea variază foarte mult de la un producător la altul, de la un model la altul. Sunt cazuri în care un firmware mai vechi merge mai bine decât unul mai nou. Firmware-ul poate să fie atât de prostovan încât să nu poţi avea mai mult de 5 porturi forwardate şi să trebuiască reboot (+reconectare) la fiecare setare schimbată. Poate să fie şi închis, încât depinzi în întregime de producător să scoată ceva mai de Doamne-ajută, şi pe ăştia nu-i chinuie talentul prea tare.

  Ca să pricep ce găsesc sub capac, până acum m-am orientat cu informaţiile de pe site-urile DD-WRT sau OpenWRT. Acolo găseşti, pe lângă un firmware foarte flexibil şi potent, şi detaliile tehnice despre diferite modele de routere suportate de *WRT: procesor, frecvenţă, memorie, alea-alea. Pe considerentul ăsta am ales un Asus WL-520GC în defavoarea unui clasic Linksys WRT-54GL, iar ca prim pas i-am montat un radiator pasiv pe procesor şi am pus DD-WRT în locul firmware-ului jenibil făcut de Asus. Merge impecabil pe RDS, cu două PC-uri wired şi un laptop pe wireless, cu criptare WPA2-TKIP prin care merge uneori şi un tunel VPN cu trafic destul de intens, chiar şi în timp ce de pe un desktop rumegă nişte torrente.

  Nuş' cât te ajută, doar ţi-am arătat cum am făcut.
   
 17. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  E altul mai bun în clasa aia de preţ? Adică 1,2 mil.?
   
 18. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Faptul ca e Dlink, Surecom, Edimax nu prea mai conteaza la ce retea electrica avem. Oricum o sa trebuiasca sa il restartezi periodic, functie de zona in care stai. Daca iei Dlink, ai grija sa debifezi optiunea "Do not change TTl value", in RDS sunt sanse mari ca routerul sa se transforme intr-un proxy arp. Am patit-o eu saptamina trecuta dupa ce am schimbat un Edimax care a murit la datorie dupa 2 ani de folosire fara probleme. Noroc ca am pus initial mac-ul Edimax-ului pe WAN, ala de la RDS ma trimitea deja sa schimb routerul...
   
 19. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Adică să-i dau Disable, nu?
  Mi-a venit azi, comandat ieri de la e-mag, cu transport GRATUIT (bravo lor!) şi, în ciuda temerilor mele, l-am configurat în 2 minute!
  Pe wireless mere cu cca. 2 Mbps, iar pe wire merge cu viteza maximă posibilă. E drept, i-am pus ultimul firmware 3.13 de la nemâi (e unul şi-n engleză) şi merge OK. Sunt o groază de setări, pe care nu le-nţeleg, dar o să vă mai întreb, pot? :smile:
   
 20. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Ce să aleg din cârnatul ăla de la Security? Dar cum fac să nu acceseze cineva din afară pe wireless? Eu am pus o parolă la câmpul Preshare key. E bine?
   

  Attached Files:

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice