Întrebări pe care ni le punem de mult

O singura problema cu plantele cataratoare. Dupa ce se formeaza "patura" completa fac o treaba a naibii de buna la retinut umezeala. Si daca ai un container de metal trebuie sa ai grija sa fie protejat cat se poate de bine de rugina inainte sa te apuci de plantat :smile:.

Dar pentru iarna cred ca o sa trebuiasca sa pui niste braduti :tongue:.
 
Am căutat ceva informaţii despre flotant şi am găsit că e nevoie de contract de vânzare-cumpărare/închiriere/etc. Dar dacă încă stau în cămin, oare cu ce trebuie să mă prezint? Legitimaţia de cămin? Ultima chitanţă?

Pl0x help! :biggrin:
 
Am impresia ca treuie sa te prezinti cu administratorul caminului, sau cel mai bine este sa iei legatura cu administratia sa-ti rezolve problema cu viza de flotant.
 
Viză de flotant

De viza de flotant / mutație ar fi trebuit să se ocupe administrația căminului împreună cu secția de poliție cu care lucrează. Ia legătura cu administratorul.
 
Îmi tre' flotant pt. şcoala de şoferi şi mă gândeam să-l fac pe adresa căminului, dar problema e că mă mut luni. :biggrin: Şi fiindcă viitoarea locaţie e a unei mătuşi, deci fără contract de închiriere şi alte abureli, m-am blocat.
 
Îmi tre' flotant pt. şcoala de şoferi şi mă gândeam să-l fac pe adresa căminului, dar problema e că mă mut luni. :biggrin: Şi fiindcă viitoarea locaţie e a unei mătuşi, deci fără contract de închiriere şi alte abureli, m-am blocat.

Nu e nevoie de contract de inchiriere & stuff. Trebuie doar sa o iei pe matusa ta de mana si sa mergi la Politie unde va semna o hartie/declaratie precum ca te ia in spatiu.

P.S. Va trebui sa aibe la ea CI/BI + actul casei.
 
Ţinând seama că habar n-am cu ce se mănâncă (nu m-am lovit încă de ele), ce trebuie să am în vedere la alegerea unui router wireless? Mulţumesc.

PS: se vor conecta la el desktopul prin cablu şi eeePC-ul wireless.
 
Range, calitatea semnalului, numar de porturi, protocoale pentru conexiuni (gen PPPoE pentru erdeesh), usurinta in utilizare, fiabilitate, QoS, dimensiuni, zgomot, caldura emisa, dimensiunea antenelor (cu cat sunt mai proeminente cu atat exista riscul sa ti le rupa cineva - la mine a facut pisica cateva incercari), daca il vrei doar wireless sau te coafeaza si niste porturi pe fir, securitatea retelei, upgrade-ability pentru firmware. Probabil ar mai fi.

L.E: Am uitat de pret.
 
Standarde suportate (ABGN sau doar un ABG), viteza porturilor Ethernet (100 Mbps sau 1 Gbps), posibilități de schimbare a firmware-ului, seriozitatea fabricantului etc.
 
Lumea zice că e ok-ish (să nu te aștepți la viteze mari). Eu zic că ok... dacă ai noroc. Eu n-am avut, și legătura wireless pierde pachete in timp (2-3 minute de la conectare merge perfect, după care pierde din ce in ce mai multe pachete, până devine inutilizabil). Nu e de la firmware că l-am updatat, e ceva hardware p-acolo, trebe să-l duc la inlocuit.
 
E un model cam vechi (şi, prin asta, puturos). D-Link l-a marcat deja „discontinued” de la 1 ianuarie, ceea ce ar trebui să-ţi indice că iei de nou un produs considerat expirat după câţiva ani de la lansare.

Routerele au două limitări: hardware şi software. La hardware nu prea te poţi băga - traficul maxim posibil depinde de procesor şi memorie, iar dacă astea sug, o să ai o viteză maximă jenibilă. La software (firmware), calitatea variază foarte mult de la un producător la altul, de la un model la altul. Sunt cazuri în care un firmware mai vechi merge mai bine decât unul mai nou. Firmware-ul poate să fie atât de prostovan încât să nu poţi avea mai mult de 5 porturi forwardate şi să trebuiască reboot (+reconectare) la fiecare setare schimbată. Poate să fie şi închis, încât depinzi în întregime de producător să scoată ceva mai de Doamne-ajută, şi pe ăştia nu-i chinuie talentul prea tare.

Ca să pricep ce găsesc sub capac, până acum m-am orientat cu informaţiile de pe site-urile DD-WRT sau OpenWRT. Acolo găseşti, pe lângă un firmware foarte flexibil şi potent, şi detaliile tehnice despre diferite modele de routere suportate de *WRT: procesor, frecvenţă, memorie, alea-alea. Pe considerentul ăsta am ales un Asus WL-520GC în defavoarea unui clasic Linksys WRT-54GL, iar ca prim pas i-am montat un radiator pasiv pe procesor şi am pus DD-WRT în locul firmware-ului jenibil făcut de Asus. Merge impecabil pe RDS, cu două PC-uri wired şi un laptop pe wireless, cu criptare WPA2-TKIP prin care merge uneori şi un tunel VPN cu trafic destul de intens, chiar şi în timp ce de pe un desktop rumegă nişte torrente.

Nuş' cât te ajută, doar ţi-am arătat cum am făcut.
 
Faptul ca e Dlink, Surecom, Edimax nu prea mai conteaza la ce retea electrica avem. Oricum o sa trebuiasca sa il restartezi periodic, functie de zona in care stai. Daca iei Dlink, ai grija sa debifezi optiunea "Do not change TTl value", in RDS sunt sanse mari ca routerul sa se transforme intr-un proxy arp. Am patit-o eu saptamina trecuta dupa ce am schimbat un Edimax care a murit la datorie dupa 2 ani de folosire fara probleme. Noroc ca am pus initial mac-ul Edimax-ului pe WAN, ala de la RDS ma trimitea deja sa schimb routerul...
 
Adică să-i dau Disable, nu?
Mi-a venit azi, comandat ieri de la e-mag, cu transport GRATUIT (bravo lor!) şi, în ciuda temerilor mele, l-am configurat în 2 minute!
Pe wireless mere cu cca. 2 Mbps, iar pe wire merge cu viteza maximă posibilă. E drept, i-am pus ultimul firmware 3.13 de la nemâi (e unul şi-n engleză) şi merge OK. Sunt o groază de setări, pe care nu le-nţeleg, dar o să vă mai întreb, pot? :smile:
 
Ce să aleg din cârnatul ăla de la Security? Dar cum fac să nu acceseze cineva din afară pe wireless? Eu am pus o parolă la câmpul Preshare key. E bine?
 

Attachments

  • dlink1.jpg
    dlink1.jpg
    56.3 KB · Views: 24
Back
Top