Întrebări pe care ni le punem de mult

WizzBall

Membru Senior
Joined
Aug 3, 2004
Messages
115
Originally posted by popetes
De ce îi plac omului lucrurile simetrice? :smile:
Asta e o necunoscuta, din pacate inca nu cunoastem mecanismele de functionare ale creierului. Cert e ca acolo undeva, exista o afinitate a creierului nostru pt. simetrie data probabil si de faptul ca in natura simetria e prezenta peste tot (desi imperfecta dar este). Ca atare pe undeva noi consideram simetria in mod inconstient ca fiind ceva normal si placut ochiului.

Ma rog, cam atat am reusit sa-mi explic eu lucrul asta :biggrin:. Care e cu studii in domeniu sa faca un pas inainte :smile:.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Simetria înseamnă pereche, adică 2 în loc de 1 (şi 4, şi 8, dar în primul rând 2). Cumva vreo legătură cu faptul că omul îşi caută instinctiv perechea sau, mai general, evită singurătatea?
 

takeda

not human
Joined
Oct 11, 2003
Messages
215
Pentru ca toata viata e bombardata de cultura dualitatii - bine/rau, viata/moarte, zi/noapte, 2 maini, 2 picioare, 2 ochi etc. Percepe mai multe perechi in jurul sau decat orice alt numar de lucruri.
 

tH1nk3r

gambling afficionado
Joined
Oct 7, 2004
Messages
46
Intrebare intrebatoare: va e "frica" de teleportare? (adica ati incerca asa ceva, stiind ca functioneaza?) Pana acum nu am reusit sa obtin doua raspunsuri identice de la doua persoane diferite... so go ahead, have a shot at it...
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
De ce sa imi fie frica daca stiu ca functioneaza? Prin functionare inteleg o rata a accientelor sub 1/10^15 (0.1 pe an la 6 miliarde locuitori cu 10 teleportari pe zi).
 

Scytale

Twisted Mentat
Joined
Aug 14, 2004
Messages
529
Pentru ca ai putea sa-ti teleportezi fundul dar constiinta sa ramana in urma, d-aia. Adica sa ajunga de partea cealalta o replica perfecta a ta, dar care sa nu fie TU. Depinde cum se leaga informatia de materie la nivel cuantic.
 

popetes

Unbreakable
Joined
Nov 23, 2003
Messages
134
[teorie personală]

Sau s-ar putea crea două dimensiuni paralele, relativ identice, în care să exişti simultan: cea din care ai plecat şi cea în care ai ajuns după teleportare. Practic, te-ai "copia" într-o altă dimensiune identică la nivelul percepţiei umane, dar într-o altă locaţie. Având aceeaşi minte, acelaşi corp şi aceleaşi amintiri, ai crede ca ţi-a reuşit şi n-ai afla niciodată că mai exişti şi într-o lume paralelă. :nuts:

[/teorie personală]

Sigur că nu sunt primul care s-a gândit la asta. Dacă aş şti că e adevărat nu m-aş teleporta niciodată, prefer să rămân unic. :biggrin:
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
Din moment ce există „alt eu” cu care nu voi interacţiona niciodată, nu văd problema.

Eu m-aş teleporta oricând, singura condiţie e să fi încercat mulţi alţii înaintea mea trebuşoara asta.
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Messages
145
Daca ma copiez in alta dimensiune inseamna ca EU, adevaratul EU raman tot unde am incercat sa ma teleportez, cu iluzia ca treaba nu a reusit. Ce se intampla daca fiecare se teleporteaza de 50000 de ori intr-o viata? Dimensiunile nu s-ar termina la un moment dat? De unde stim ca exista o copie identica a acestei dimensiuni, de unde stim ca exista dimensiuni...
Teleportarea trebuie sa fie un mijloc de transport, copierea o lasam la mana clonarii.
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Messages
2,210
De acord, dar...
Ce se intampla daca fiecare se teleporteaza de 50000 de ori intr-o viata? Dimensiunile nu s-ar termina la un moment dat?
Hello? :biggrin:
Cum adică să se termine dimensiunile? E ca şi cum ai zice că Dumnezeu are 1.83m şi 75 kg. :goofy:
 

morph

Membru Senior
Joined
Mar 23, 2004
Messages
145
Deja cand s-a pus problema ca exista alta dimensiune identica s-a zis ca Dumnezeu are 1.83m, eu am adaugat ca are si 75 de kg. :biggrin:
 

termita

Membru Senior
Joined
Oct 7, 2004
Messages
257
Originally posted by popetes
De ce îi plac omului lucrurile simetrice?
E mai usor de procesat informatia, pe principiul: "buy one, get one free!" :biggrin:
 

popetes

Unbreakable
Joined
Nov 23, 2003
Messages
134
Originally posted by Rabbit
De ce vara se dă ceasul cu o oră înainte?
Ora de vara si ora de iarna au un rol important in calculele astrologice. Ora de vara a fost reintrodusa in anul 1979 si recalculata in 1997, dar a functionat si la mijlocul secolului XX.

In programele de astrologie, ora de vara apare sub numele "Daylight Saving".

Intre 1979-1996 s-a trecut la ora de vara in ultima duminica a lui martie si la ora de iarna in ultima duminica a lui septembrie. Dupa 1997 la ora de vara la ora 1 GMT din ultima duminica a lui martie (dupa 22 martie) si la ora de iarna la ora 1 GMT din ultima duminica a lui octombrie.

Aceste diferente pot naste confuzii in privinta orei nasterii in functie de reperul GMT. In Romania, in ora de vara diferenta orara fata de GMT este de 3 ore. In restul anului diferenta orara fata de GMT este de 2 ore.

Nu toate tarile folosesc in acest moment ora de vara, ci doar 70 de tari din intreaga lume. Nu toate tarile au aceleasi perioade pentru schimbarea orei de vara!

Sursa: acvaria.com
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,456
Daca un om care se loveste la cap vede pasarele atunci pasarelele ce vad cand se lovesc cu capul de ceva? :biggrin:
 

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,235
Păsărele vezi tu! :goofy:
Eu am căzut în cap când eram mic şi de atunci nu mai văd nimic.
 
Top Bottom