Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. Edis0n

  Edis0n addiction syndrome

  Da, realitatea care a ajuns sub viteza luminii faţă de sistemul de referinţă în care te afli. :tongue:
   
 2. creizi

  creizi embedded intelligence

  Forma curcubeului este data de pozitia soarelui la diferite ore fata de pamant si forma pamantului (care este sferica - fortat spus). Astfel, daca soarele se afla la rasarit sau apus, vei vedea un curcubeu arcuit de toata frumusetea. Vizibilitatea scade cu cat soarele urca pe cer. Daca unghiul dintre soare si zenitul locului in care esti situat este mai mic de 48 de grade, curcubeul nu se va forma. Zenitul este un punct aflat la intersectia dintre sfera cereasca si dreapta imaginara ce se confunda cu directia aratata de firul cu plumb. El se afla deasupra observatorului uman. Cealalta intersectie cu sfera cereasca se numeste nadir. Nadirul este localizat sub observator.
  Intrebarea a doua este un pic incompleta, in sensul ca se poate intelege altceva :smile:. Trebuie sa stai cu spatele la soare si intre soare si picaturile de apa care formeaza curcubeul pentru a observa fenomenele de refractie si reflexie ale luminii atunci cand razele soarelui intalnesc respectivele picaturi de apa. Cele doua fenomene sunt vinovatele pentru crearea curcubeului.
  Pentru mai multe detalii, acceseaza link-ul acesta.

  Citez: "This schematic represents the path of one light ray entering a raindrop at point A. As the light beam enters the surface of the rain drop, it is bent (refracted) a little and instead of continuing to point D, strikes the inside wall of the raindrop at point B, where it is reflected back to point C. As it emerges from the raindrop, it is refracted (bent) again into the direction E."
   

  Attached Files:

 3. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  A fost un program superb pe unul din canalele Discovery, despre călătoria în timp. A explicat că Einstein a demonstrat că la viteze mai mari decât viteza luminii, călătoria în timp e posibilă datorită deformării curgerii timpului; însă, tot el a demonstrat că nu se pot atinge viteze mai mari decât viteza luminii. Aşa că alt inteligent a venit cu ideea universurilor rotative, un fel de Star Trek în care spaţiul se curbează, şi chiar a găsit o soluţie - dacă ai un cilindru suficient de mare care se roteşte suficient de repede, să porneşti dintr-un punct din apropierea lui mergând în sens invers rotaţiei cu o viteză subluminică vei ajunge în acelaşi punct, însă înainte de a fi plecat. Cei de la Discovery au explicat mai bine decât mine. Concluzia a fost totuşi că se vor putea face călătorii spre viitor, însă toţi cunoscuţii tăi vor fi de mult oale şi ulcele, însă călătoriile înapoi în timp nu pot depăşi momentul în care maşina timpului a fost creată.
   
 4. Manwë

  Manwë Membru Senior

  realtime, n-ai raspuns de ce este rotund curcubeul, iar link-ul mie nu-mi functioneaza.
  Mai precis n-ai explicat cum determina forma pamantului acea curbura.
  Sigur ca se pot gasi pe net destule explicatii despre curcubeu, dar intrebarea mi s-a parut foarte interesanta.
  Referitor la intrebarea a doua care este incompleta... deh, pacat de matematician.
   
 5. takeda

  takeda not human

  Calatoria fizica in timp este departe, eu ma refeream la a vedea "viitorul". :wink:
   
 6. WizzBall

  WizzBall Membru Senior

  Imi pare rau dar cred ca e foarte greu de realizat :goofy: fiindca ar trebui sa te intorci in trecut la momentul cind se dezvoltase globul de cristal si metodologia de folosire a acestuia. Din pacate se pare ca tehnica folosirii acestei minunate inventii s-a pierdut in negura timpurilor :frown:.
   
 7. Mistral

  Mistral Alien

  Intrebarea este daca viitorul exista. Iar daca exista... fiecare clipa viitoare poate lua o infinitate de stari, iar fiecare stare din alea poate lua in clipa urmatoare o alta infinitate de stari. :smile: Probabil ca folosind probabilitatile, se poate calcula viitorul, in liniii mari (vezi Fundatia :smile:). Altfel, pentru 10.000 orice tiganca ti-l ghiceste la sigur fara sa te complici cu matematici speciale. :biggrin:
   
 8. SorCerer

  SorCerer Membru Senior

  Tirurile, camioanele de mare tonaj si autocarele au frana bazata pe presiune. Cat timp motorul merge un compresor pompeaza aer intr-un circuit. Cand motorul se opreste se blocheaza toate rotile 'by default'. De asemenea tot pe baza de aer este si frana normala.
   
 9. SanduBogdan

  SanduBogdan Banned

  Acelasi sistem de franare este si la trenuri, adica pe sistemul de default=frana.
  Mistral, viitorul VA exista, dar pentru fiiecare dintre noi el nu exista DEOCAMDATA; Asimov este un geniu (indubitabil), dar nu trebuie neaparat sa credem ceea ce el prezice/povesteste.
   
 10. takeda

  takeda not human

  Ce cauta Maccabi Tel-Aviv in UEFA Champions League?
   
 11. lai

  lai 370HSSV-0773H

  Fiindca merita. Au jucat meciuri de calificare si le-au castigat, spre deosebire de alte echipe... stii tu care.:rolleyes:
   
 12. takeda

  takeda not human

  Nu cred ca m-ai inteles. Ce cauta o echipa din Israel intr-o competitie a cluburilor din Europa? Asa si River Plate ar merita mai mult ca altii sa fie in Champions League, dar nu-s europeni.
   
 13. lai

  lai 370HSSV-0773H

  Federatia de fotbal din Israel e membra UEFA. Si din cate am auzit, Israelul e tara europeana. :biggrin: Motivele? :rolleyes:
   
 14. jarod

  jarod Super Moderator Sugar daddy

  Turcia e considerată ţară europeană, Turcia are graniţă cu Siria care, la rândul ei, are graniţă cu Israelul. Folosind principiul tranzitivităţii rezultă că şi Israelul e ţară europeană.
   
 15. takeda

  takeda not human

  Tu chiar crezi ce spui? :biggrin: Din cate am invatat eu la scoala, Rusia si Turcia sunt singurele tari europene care se intind si in Asia. Ce e acest principiu al tranzitivitatii? Conform aceluiasi "principiu" ar insemna ca tari precum Mongolia si China sunt tari europene. Si ce logica ar avea principiul asta, din moment ce ocoleste tari direct invecinate cu o tara europeana (Siria, Iran, Irak) dar o include pe una mai la sud?
   
 16. creizi

  creizi embedded intelligence

  Deci, totul a fost de factura politica. Oricum, am inteles ca sunt multe echipe bune in Israel. Pentru mai multe detalii, vezi aici.

  :biggrin:
  Link.
   
 17. takeda

  takeda not human

  Acum am inteles. De al 2-lea citat nu era nevoie, ma interesa doar partea geografica si nu am contestat valoarea echipelor in comparatie cu unii (Steaua, Dinamo etc. :biggrin:).
   
  Last edited: Sep 18, 2004
 18. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Să fim serioşi. Israel, dacă vrea, îşi permite să-şi cumpere titlul de insulă adiacentă Australiei :biggrin: Ţară europeană e nimica toată, mai ales că aici au datornici.
   
 19. Tora

  Tora Membru Senior

  Pe ce principiu funcţionează poziţia de noapte a oglinzii retrovizoare centrale din maşini?
   
 20. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Oglinda e de obicei o bucată de sticlă sau plastic, pe partea din spate fiind acoperită cu un material reflectiv. Eh, la maşină, sticla nu are feţele paralele, ci sunt înclinate. Pe timp de zi vezi reflexia pe stratul din spate, clară şi luminoasă. Pe timp de noapte, vezi reflexia pe partea din faţă a sticlei, reflexie care întoarce o cantitate mult mai slabă de lumină decât partea din spate. De fapt, cea mai mare parte a luminii ţi se reflectă pe frunte :smile:

  Dacă tot nu-i clar, uite o explicaţie.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice