Întrebări pe care ni le punem de mult

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by takeda, Mar 9, 2004.

 1. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Păi versiunea personală de WinNT (Win XP, Vista, ignoră antichitățile gen 98) nu are TS. Are Remote Desktop pentru accesul de la distanță la propriul calculator, dar nu în mod multi-user.

  Faptul că în zilele noastre un server este compatibil cu standardul IBM Personal Computer de acum 25 de ani nu are relevanță, pe vremea aia IBM PC era un computer personal iar azi e strămoșul unor echipamente mult evoluate și de mii de ori mai puternice.
   
 2. JustIn

  JustIn Membru Senior

  Era mult mai cool decât win 3.1 și chiar decât 95... Vezi threadul cu 2008 vs Vista pe desktop...:tongue:
   
 3. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Altfel spus, satisface nevoia de elitism a unora? He, he...
   
 4. |nrg|

  |nrg| Membru Senior

  Dap, îmi ajungea :smile:

  Am un birou lung, ca să nu zic foarte lung :tongue:. Unitatea stă în partea dreaptă (lângă margine), iar monitorul (22") îmi place să-l ţin în partea din stângă (aproape de margine). Ca să-mi ajungă îmi trebuie un cablu de aproximativ 2,4m, care să stea frumos, curbat şi nu pus la boloboc :biggrin:. Cel default e cam 20cm prea scurt. Prea scurt în sensul că d'abia ajunge lângă monitor :smile:

  Eh, poate nu e o configuraţie hardware prea des întâlnită :biggrin:
   
 5. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Unitatea ar trebui sa stea in stanga fiindca si accesul in carcasa se face prin stanga. :smile:
   
 6. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  1. De ce o sursă ATX consumă între 9 şi 12 W când computerul e pornit? Am măsurat consumul la priză la două surse diferite, una are 9 W şi a doua 11.5W.

  2. Ce se poate întâmpla (cel mai probabil, nu chiar toate opţiunile) dacă folosesc o placă video cu un condensator desfăcut? La curăţenie am găsit condensatorul în carcasă, e cam greu de lipit pentru că are un picior rupt, dar placa funcţionează.

  3. Ce televiziuni din RO au emisie digitală terestră? Care din ele e HD?

  4. De ce un TV clasic (CRT) cu diagonala de 72 cm consumă maxim 85W şi unul LCD de 32" consumă 240W? Un monitor LCD de 19" consumă doar 35W, cel de 32" are suprafaţa ecranului doar de vreo 3 ori mai mare şi consumul ar fi proporţional.
   
 7. ElisaDay

  ElisaDay Membru Senior

  1. Cand e pornit sau cand e oprit? Daca vroiai sa spui "oprit", orice sursa (nu neaparat de PC) consuma in standby pentru ca mentine totusi alimentarea. Mi se pare ciudat ca e atat de mare consumul, dar ar putea sa fie din cauza eficientei pe ramura aia (nu pentru toata sursa).
  Daca e vorba de consumul sursei cu PC-ul pornit nici nu imi dau seama cum ai masurat. :smile:

  2. Daca functioneaza si fara el atunci sunt foarte mari sanse sa poti sa o folosesti ani de zile.
   
 8. florin

  florin Membru Senior

  3. TVR şi ProTV, dar nu ştiu dacă toată transmisia e HD. Ştiu că ProTV se lăuda cu Champions League în HD, TVR cu Formula 1 şi Campionatul European.
   
 9. ElisaDay

  ElisaDay Membru Senior

  TVR1 se lauda recent cu prima emisiune real HD de pana acum, o emisiune IT parca. Filmata, prelucrata/editata si transmisa cu echipamente pentru HD. ProTV transmitea stirile si (cica) meciurile HD.
  DVB-T mai emit si Realitatea si B1 parca.
   
 10. miahi

  miahi Wizzard Sugar daddy

  1. Toate sursele consumă în standby, majoritatea mai mult de câţiva Watts. Chiar şi în standby, placa de bază primeşte curent de la sursă prin firul de +5V standby, folosit pentru WOL şi posibil alte asftel de utilizări. Nu e cine ştie ce curent acolo, însă eficienţa la încărcarea sursei de 1% e departe de optim. Sursele în comutaţie (99% din sursele pentru orice de pe piaţă) au pierderi destul de mari şi fără consumatori. Există o propunere a UE de a pune o limitare a curentului consumat în standby.

  2. Depinde de condensator, cum e legat, ce făcea. Chiar dacă merge şi fără el, e posibil să stresezi ceva şi în timp să pice. Caută unul la fel şi înlocuieşte-l, e cel mai simplu.

  4. LCD-urile au tuburi fluorescente în spate, care luminează un difuzor de lumină pentru backlight. Lumina difuzată e apoi filtrată prin polarizatoare + cristale lichide + straturi de contacte pentru a crea combinaţia de culori. Pentru a se lăuda cu 15000 de lucşi şi cine-ştie-ce-contrast, producătorii pun multe surse de lumină în backlight, ca să fie iluminarea uniformă şi ca să treacă prin toate filtrele suficientă lumină. În plus, habar n-am cât consumă circuitele de TV.
   
 11. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Exista vreo metoda de a folosi un telefon mobil cu VoIP/SIP pentru a vorbi cu un utilizator Yahoo Messenger pe PC?
   
 12. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Da: intri pe mess şi îi dai mesaj „dudă, ia-ţi telefon VoIP”. Când o face, îl suni prin telefon :biggrin:
   
 13. Quark

  Quark zis şi Brucan Sugar daddy

  "You must spread some Reputation around before giving it to puterfixer again." :biggrin:
   
 14. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  SIP -> Yahoo! Messenger

  Doar dacă găsești vreun SIP gateway care știe transporturi către Yahoo!. Eu nu cunosc niciunul. Oricum, majoritatea îs pe bani.
  Altfel, Fring sau Nimbuzz merg de minune. Eu folosesc Fring în draci și n-am de ce să mă plîng. Calitatea audio e decentă chiar și peste EDGE.

  P. S. O chestie tare, tare drăguță - care se integrează superb cu S60 - este Truphone. N-are neapărat legătură cu sub'ectul da' mi-am amintit că-mi place. :smile:
   
 15. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  LOL, bun raspuns. Dar inutil.
  Acceasi intrebare, Skype?

  LE: M-am uitat un pic la Fring aseara. Nu prea imi place. Trebuie sa downloadez clientul lor; nu pot folosi clientul SIP al telefonului.
  LE2: Instalat Fring. Pe langa faptul ca trebuie sa stea in memorie ca sa fiu conectat cu reteaua, nici macar nu pot vorbi cu Yahoo, doar chat.
   
 16. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  Dacă ai VoIP / SIP pe handset înseamnă că ai internet. Dacă ai internet, înseamnă că poți să instalezi programele alea doo și să vorbești liniștit cu cine vrea mușchiu' tău. Nu văd care-i problema, dă-mi matale mai multe detalii.

  Tocma' mi-am amintit că Fring nu suportă voce cu iahu, nu mai știu de Nimbuzz.
   
  1 person likes this.
 17. puterfixer

  puterfixer Administrator Sugar daddy

  Inutil e Yahoo Messenger, mă scuzaţi. Tehnologie şi protocoale proprietare, bloatware cât încape, miracole nu servim. :smile:
   
  1 person likes this.
 18. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  La fel și Skype, doar că rezultatele audio (a.k.a. calitate) sînt excelente, proprietar(e) sau nu.
  Google Talk (XMPP + Jingle) sînt deschise și Fring se aude excelent.
   
 19. hulubei

  hulubei questionable intruder

  Cat de convenabil poate fi sa folosesti VoIP pe telefon mobil? Aveti cumva ceva abonemante cu tarife speciale la internet sau cum? Sau inca ati ramas la tarife de genul 20 centi in retea si 40 in afara retelei?
  Intreb pentru ca mi se pare mult mai ieftin si comoda telefonia directa decat VoIP. Iar in caz ca plec sa zicem din tara, am aceeasi vesnica problema: roaming.
   
 20. whiskas

  whiskas Chronic suicidal

  1. Ai un plan baban (sau nelimitat) de date, deci nu te prea interesează.
  2. Ești mai tot timpul pe lîngă un WiFi.
  3. Mai vrei să mai vorbești cu iahu, cu gugîl, cu ăștia...

  :smile:
   
  1 person likes this.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice