Întrebări pe care ni le punem de mult

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
Păi versiunea personală de WinNT (Win XP, Vista, ignoră antichitățile gen 98) nu are TS. Are Remote Desktop pentru accesul de la distanță la propriul calculator, dar nu în mod multi-user.

Faptul că în zilele noastre un server este compatibil cu standardul IBM Personal Computer de acum 25 de ani nu are relevanță, pe vremea aia IBM PC era un computer personal iar azi e strămoșul unor echipamente mult evoluate și de mii de ori mai puternice.
 

|nrg|

Membru Senior
Joined
Oct 20, 2005
Location
Ploieşti
...sigur îţi ajungea cablul dacă era mufa în dreapta?
Dap, îmi ajungea :smile:

Am un birou lung, ca să nu zic foarte lung :tongue:. Unitatea stă în partea dreaptă (lângă margine), iar monitorul (22") îmi place să-l ţin în partea din stângă (aproape de margine). Ca să-mi ajungă îmi trebuie un cablu de aproximativ 2,4m, care să stea frumos, curbat şi nu pus la boloboc :biggrin:. Cel default e cam 20cm prea scurt. Prea scurt în sensul că d'abia ajunge lângă monitor :smile:

Eh, poate nu e o configuraţie hardware prea des întâlnită :biggrin:
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Location
offline
1. De ce o sursă ATX consumă între 9 şi 12 W când computerul e pornit? Am măsurat consumul la priză la două surse diferite, una are 9 W şi a doua 11.5W.

2. Ce se poate întâmpla (cel mai probabil, nu chiar toate opţiunile) dacă folosesc o placă video cu un condensator desfăcut? La curăţenie am găsit condensatorul în carcasă, e cam greu de lipit pentru că are un picior rupt, dar placa funcţionează.

3. Ce televiziuni din RO au emisie digitală terestră? Care din ele e HD?

4. De ce un TV clasic (CRT) cu diagonala de 72 cm consumă maxim 85W şi unul LCD de 32" consumă 240W? Un monitor LCD de 19" consumă doar 35W, cel de 32" are suprafaţa ecranului doar de vreo 3 ori mai mare şi consumul ar fi proporţional.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
1. Cand e pornit sau cand e oprit? Daca vroiai sa spui "oprit", orice sursa (nu neaparat de PC) consuma in standby pentru ca mentine totusi alimentarea. Mi se pare ciudat ca e atat de mare consumul, dar ar putea sa fie din cauza eficientei pe ramura aia (nu pentru toata sursa).
Daca e vorba de consumul sursei cu PC-ul pornit nici nu imi dau seama cum ai masurat. :smile:

2. Daca functioneaza si fara el atunci sunt foarte mari sanse sa poti sa o folosesti ani de zile.
 

florin

Membru Senior
Joined
Jun 28, 2006
Location
Bucureşti
3. TVR şi ProTV, dar nu ştiu dacă toată transmisia e HD. Ştiu că ProTV se lăuda cu Champions League în HD, TVR cu Formula 1 şi Campionatul European.
 

ElisaDay

Membru Senior
Joined
Jul 11, 2008
TVR1 se lauda recent cu prima emisiune real HD de pana acum, o emisiune IT parca. Filmata, prelucrata/editata si transmisa cu echipamente pentru HD. ProTV transmitea stirile si (cica) meciurile HD.
DVB-T mai emit si Realitatea si B1 parca.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
1. Toate sursele consumă în standby, majoritatea mai mult de câţiva Watts. Chiar şi în standby, placa de bază primeşte curent de la sursă prin firul de +5V standby, folosit pentru WOL şi posibil alte asftel de utilizări. Nu e cine ştie ce curent acolo, însă eficienţa la încărcarea sursei de 1% e departe de optim. Sursele în comutaţie (99% din sursele pentru orice de pe piaţă) au pierderi destul de mari şi fără consumatori. Există o propunere a UE de a pune o limitare a curentului consumat în standby.

2. Depinde de condensator, cum e legat, ce făcea. Chiar dacă merge şi fără el, e posibil să stresezi ceva şi în timp să pice. Caută unul la fel şi înlocuieşte-l, e cel mai simplu.

4. LCD-urile au tuburi fluorescente în spate, care luminează un difuzor de lumină pentru backlight. Lumina difuzată e apoi filtrată prin polarizatoare + cristale lichide + straturi de contacte pentru a crea combinaţia de culori. Pentru a se lăuda cu 15000 de lucşi şi cine-ştie-ce-contrast, producătorii pun multe surse de lumină în backlight, ca să fie iluminarea uniformă şi ca să treacă prin toate filtrele suficientă lumină. În plus, habar n-am cât consumă circuitele de TV.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Exista vreo metoda de a folosi un telefon mobil cu VoIP/SIP pentru a vorbi cu un utilizator Yahoo Messenger pe PC?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Da: intri pe mess şi îi dai mesaj „dudă, ia-ţi telefon VoIP”. Când o face, îl suni prin telefon :biggrin:
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
SIP -> Yahoo! Messenger

Exista vreo metoda de a folosi un telefon mobil cu VoIP/SIP pentru a vorbi cu un utilizator Yahoo Messenger pe PC?
Doar dacă găsești vreun SIP gateway care știe transporturi către Yahoo!. Eu nu cunosc niciunul. Oricum, majoritatea îs pe bani.
Altfel, Fring sau Nimbuzz merg de minune. Eu folosesc Fring în draci și n-am de ce să mă plîng. Calitatea audio e decentă chiar și peste EDGE.

P. S. O chestie tare, tare drăguță - care se integrează superb cu S60 - este Truphone. N-are neapărat legătură cu sub'ectul da' mi-am amintit că-mi place. :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Da: intri pe mess şi îi dai mesaj „dudă, ia-ţi telefon VoIP”. Când o face, îl suni prin telefon :biggrin:
LOL, bun raspuns. Dar inutil.
Acceasi intrebare, Skype?

LE: M-am uitat un pic la Fring aseara. Nu prea imi place. Trebuie sa downloadez clientul lor; nu pot folosi clientul SIP al telefonului.
LE2: Instalat Fring. Pe langa faptul ca trebuie sa stea in memorie ca sa fiu conectat cu reteaua, nici macar nu pot vorbi cu Yahoo, doar chat.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
Dacă ai VoIP / SIP pe handset înseamnă că ai internet. Dacă ai internet, înseamnă că poți să instalezi programele alea doo și să vorbești liniștit cu cine vrea mușchiu' tău. Nu văd care-i problema, dă-mi matale mai multe detalii.

Tocma' mi-am amintit că Fring nu suportă voce cu iahu, nu mai știu de Nimbuzz.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Inutil e Yahoo Messenger, mă scuzaţi. Tehnologie şi protocoale proprietare, bloatware cât încape, miracole nu servim. :smile:
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
La fel și Skype, doar că rezultatele audio (a.k.a. calitate) sînt excelente, proprietar(e) sau nu.
Google Talk (XMPP + Jingle) sînt deschise și Fring se aude excelent.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Cat de convenabil poate fi sa folosesti VoIP pe telefon mobil? Aveti cumva ceva abonemante cu tarife speciale la internet sau cum? Sau inca ati ramas la tarife de genul 20 centi in retea si 40 in afara retelei?
Intreb pentru ca mi se pare mult mai ieftin si comoda telefonia directa decat VoIP. Iar in caz ca plec sa zicem din tara, am aceeasi vesnica problema: roaming.
 

whiskas

Chronic suicidal
Joined
Jan 19, 2005
1. Ai un plan baban (sau nelimitat) de date, deci nu te prea interesează.
2. Ești mai tot timpul pe lîngă un WiFi.
3. Mai vrei să mai vorbești cu iahu, cu gugîl, cu ăștia...

:smile:
 
Top Bottom