Hardware hacking

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Nu prea, pentru că proiectele astea sunt riscante; de ex. nu aveam idee dacă ecranul de la tableta aia mai e întreg până nu am băgat controller-ul (deja cumpărat și configurat pentru ecranul ăsta, din câte înțeleg) în el. Iar dacă nu arunca cineva rama aia foto, habar n-am cum ar fi arătat la final :smile:.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Da, e de fapt un Fujitsu-Siemens P15-1 de prin 2004, 1024x768; nici măcar nu e clar ce tehnologie de ecran folosește; are picior cu pivot, VGA și DVI inputs. Latența e imensă și are un subpixel stuck (roșu aprins) și într-un colț are o umbră (luminozitate mai scăzută), nu mi-e clar de ce (probabil s-a exfoliat vreun strat). Are și difuzoare, dar din câte îmi aduc aminte sunt groaznice (digitizează sunetul analog ca să facă volumul OSD în loc să comande un opamp din OSD). E ok pentru văzut dacă ceva încă merge, nu pentru editat poze. Ți-l dau dacă vrei, plănuiam să-l duc în aceeași grămadă de reciclat de unde mă aprovizionez eu :biggrin:.

IMG_5606_small.jpg IMG_5607_small.jpg
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Location
the past.
"13.9 in x 8.5 in x 15.3 in"... :sad: In esenta imi trebuia ceva exact ca ceea ce ai asamblat, adica un device cu care sa vezi de ce nu booteaza un calc. montat intr-o locatie imposibila. :smile:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Nu este hacking per se, dar cablul de la Razer Hammerhead mk1 pe care le am de aproape trei ani s-a pișcat fix la intrarea in jack.

Prin urmare, am comandat un jack similar (trei "chestii") şi am purces să-mi lipesc degetele err... Firele.

Totul a mers ok şi funcționează perfect, spre surprinderea mea :biggrin:





 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Ce zice datasheet-ul (că "rezultatul" din canalul 3 se citește după 280us de la aplicarea semnalului de pe canalul 1) și ce face de fapt agregatul (în funcție de rezultat, îl ai după 400-1000us de la aplicarea semnalului).

upload_2018-3-18_18-3-17.png 2018-03-18 17.58.23.jpg
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Apreciem cantitatea de cabluri. Daca ar vedea nevasta-mea asa ceva ar fi cam problematic.
Ce anume era agregatul in cauza?

Ar trebui sa modific si eu un transistor tester GM328A.
Dar nu am gasit nicaieri LM4040 si ramane de cautat cristal de 16MHz.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
E un senzor optic de fum/praf. Semnalul de comandă aprinde un LED care iluminează "ținta" (gaura din mijloc), și îndreptat către aceeași zonă e un senzor de lumină cu un amplificator (lent, se pare). Arduino chinezesc doar aprinde led-ul și pe urmă face sampling pe un pin analogic. Canalul 2 e rata de sampling, o să fie interesant de obținut ceva utilizabil la cât de rapid e semnalul senzorului și cât de imprecis e timing-ul. Acum fac 9 măsurători și iau maximul dintre ele; va trebui să fac o medie pe multe măsurători. În teorie ar trebui un filtru Kalman aici, da' e trist pe microcontroller.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Cere un mic overclocking? :biggrin:

Ia 5 determinari, fa deviatia standard, elimini extremele (+/- 3 SD), faci media la ce ramane.
Daca iti elimina mai mult de 1 determinare, foloseste 7 determinari. Daca se intampla foarte rar sa iti elimine vreo determinare (sub 1/100 sa zicem), foloseste +/- 2 SD si felicitari pentru cat de reliable este!
 
Last edited:
Top Bottom