Filme, seriale, actori, popcorn

13 Assassins sau Jusan-nin no shikaku (2010)

Plasat în Japonia feudală, urmărește un grup de samurai în încercarea de a înlătura un lord sadic înainte de a obține o poziție politică mai înaltă. Subiectul e simplu și fără ramificații deosebite, iar conflictul e cît se poate de alb-negru încă de la început.

Deși subiectele sînt diferite, 13 Assassins e vizibil inspirat din Seven Samurai (1954): confruntarea finală are loc într-un sat fortificat (doar că aici e fortificat să nu scape nimic :biggrin:), iar majoritatea personajelor au corespondențe în filmul lui Kurosawa: Shinza/Kambei (liderul grupului, veteran), Gorobei/Kuranaga (secundul), Hirayama/Kyuzo (spadasinul abil și tăcut), Kikuchiyo/Koyata (outsiderul care vrea să-și demonstreze valoarea, cu sentimente contradictorii față de de samurai), etc.

După cum spuneam, 13 Assassins e un film de acțiune fără subtilități pretențioase (deși îi reușesc unele fără să vrea), scena de luptă principală (care e foarte mișto filmată) ocupînd 1/3 din cele două ore. :bravo:

În concluzie: indubitabil de văzut.

PS: Kuranaga: Only 130 left! :biggrin:
 
Am văzut și eu Battle: Los Angeles. Un film mai mult decât decent pentru ceea ce vrea să fie (action flick), cu efecte speciale oarecum meh, în afară de drone, care chiar mi s-au părut superb realizate. Trecând peste gargara pro-americană și "we're fighting for our homes, etc", este relativ ok. Nu e de văzut cu pasionați de filozofie ș.a., dar e suficient de relaxant când mai mișcă doar 1-2 neuroni.
 
In other news, vor să refacă Bloodsport, vor să rebooteze Tomb Raider prin 2013, iar Ubisoft și-a tras studio de film și plănuiește Assassin's Creed, Splinter Cell, etc. - teh moviez.

How could any of this go wrong?
 
Văzut Limitless şi plăcut mult:hihi:.
Cam ciudată nota de pe imdb. Doar 7.3 WTH ?:what:
Impresionat de faza în care Eddie bea sângele cămătarului pentru a scăpa din acea life threatening situation. :biggrin: Iar finalul apare colac peste pupăză atunci când crezi că acţiunea e în toi. Nici Robert De Niro n-a jucat rău :tongue:
 
Recomandă cineva niște action flicks (adică mai multe de unul :tongue:) din ultimii ani? Vreau ceva relativ „brainless” și cu acțiune faină. Puțin suspans n-ar strica deloc. Exemplu: mie mi-a plăcut foarte mult Taken, sau trilogia Bourne. Și nu m-am prea uitat la Hollywood decît extrem de foarte rar.

Tocmai am revăzut seria Die Hard. :biggrin:
 
Terminator 2 si 4. Bine, 4 suge. Da pentru efecte.
Serenity. Pentru ca Firefly
Crank 1 si 2. Pentru ca Jason Statham. Si daca tot suntem acolo, The Mechanic, Transporter, si Lock, stock and 2 smoking barrels.
Ocean's 11. Pentru ca 12 si 13 sug.
Sixth element si Resident Evil. Din cauza de Mila.
 
Din toate astea de mai sus, susțin Crank (pentru că presupun că Terminator a văzut deja toată lumea de 12 ori :tongue:). Ok, și Book of Eli, tot din cauză de Mila - cealaltă Mila. :biggrin:

Și că tot veni vorba, poate îmi explicați și mie ceva: la sfîrșitul lui T2 sînt distruse cipurile care ar fi declanșat războiul dintre oameni și mașini, deci teoretic viitorul a fost schimbat. Asta înseamnă că Connor nu mai devine liderul rezistenței, deci nu îl mai trimite pe Reese în trecut s-o apere pe maică-sa, deci ăia doi nu se mai fufu, deci Connor nu se mai naște. Evident că ulterior (în T3) aflăm că nu e chiar așa, dar în cadrul poveștii din T2, faptul că Connor ăla mic încă mai există după ce distrug cipurile nu ar fi trebuit să-i dea maică-sii de gîndit? Just saying...
 
The future doesnt work that way. In 3 afli ca defapt n-au oprit Apocalipsa, doar au intarziat-o. Si nu cred ca e vreo lege a fizicii care sa-i interzica lu Connor sa existe doar pentru ca tacso din viitor nu se mai intoarce in trecut.
 
Daca tot suntem la capitolul asta, imi recomandati si mie va rog niste Sci-fi flicks? Am vazut tot ce au recomandat bogdan si war.
 
Erm...
I Am Legend
The Road
Battle: Los Angeles
Skyline
Cloverfield
Brazil (vechi da' bun!)
(ar fi fain să menţionez dacă vrei mai vechi, mai recente, mai cu monştri, etc)
 
Orice, chiar si foarte vechi, doar sa fie cat de cat bune :smile:
pana acum: The Road, Skyline, Brazil, restul le-am vazut.

Exemplu: vazut From Beyond, n-a fost rau deloc.
 
Și eu un fel de Captain Obvious cu Daybreakers, Predators, Inception :smile:D), District 9, Star Trek :smile:D), Watchmen.

The future doesnt work that way. In 3 afli ca defapt n-au oprit Apocalipsa, doar au intarziat-o. Si nu cred ca e vreo lege a fizicii care sa-i interzica lu Connor sa existe doar pentru ca tacso din viitor nu se mai intoarce in trecut.

Eu caut puțină logică, nu explicații științifice legate de time travel. :goofy: Primul film se bazează pe ideea că dacă moare mă-sa, el nu va mai exista. Și mă întrebam: dacă „moare” (în sensul că nu mai apare) ta-su, nu-i același lucru? Că în T4 tot aberează Connor cu cît de important e Kyle Reese pentru viitor și că trebuie salvat (evident trebuia salvat pentru că era ta-su, și dacă nu-l trimitea în trecut, el n-avea să se mai nască - cel puțin așa am înțeles eu).
 
Back
Top