Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Fiziflash

Membru
Joined
Feb 20, 2005
Location
Romania/Suceava
Sper sa nu fiu off topic daca ii raspund lui Bobses, privind problema lui. (Acum am citit-o mai cu atentie)
Iti sugerez ca atunci cand il "apuca" si nu mai poti scoate nici CD ul, sa inchizi calculatorul, scoti fisa (lasand doar alimentarea), apoi repornesti calculatorul, dai eject si daca asa functioneaza, sunt sanse destul de mari ca problema sa fie chiar de la fisa.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Nu esti off-topic, aici e vorba atat de probleme neobisnuite cat si de eventuale explicatii care sa dovedeasca ca (totusi) nu e vorba de blesteme voodoo... :biggrin:
 

Bobses

Membru
Joined
Feb 21, 2005
Location
Iaşi
Originally posted by Fiziflash
Sper sa nu fiu off topic daca ii raspund lui Bobses, privind problema lui.
Mulţumesc. Am să încerc data viitoare, fie ea cît mai tîrziu sau deloc. :wink:
 
C

coditza

Guest
ajung astazi la munca, ma apuc de munca si la un moment dat imi dau seama ca eram stresat de "ping"-ul pe care il scoate speakeru de la calculator cand imi aparea ceva mesaj cu "ok"/"Cancel". Idee mareata, opresc pc, scot mufa speakerului din piciorusele de pe placa de baza si dau reboot.

Nenea windows pauza... din "safe mode" mi-am dat seama ca se agatza la mup.sys. Ce e cu ala? Ma rog, fac rost de cd-ul de pe care am instalat, dau repair, individu se apuca de reinstalat, dupa 50 de minute termina. Dau reboot si nema... Tot din safe mode => acum se agata la a5XXbus.sys (unde 5xx era ceva numar). Pur si simplu aparea ecran albastru si reboot. Acum mi-am copiat tot ce aveam nevoie de pe partiita cu windows si urmeaza sa formatez, install etc... inca o noapte alba... gratie unui amarat de speaker.
 

trikki

Membru Senior
Joined
Mar 1, 2005
Location
Ioc O'Hama
Nu cumva l-ai oprit de la... buton? :hihi:
jarod, mie nu mi-a mers absolut niciodata "Restore Last Known Good Configuration", but that's just me...
 
C

coditza

Guest
Ba exact de la buton l-am oprit. acpi works :tongue:

am incercat si "Restore Last Known Good Configuration", tot nimic. Am bagat chiar si mufa de la speaker inapoi, tot degeaba. Acum oricum mai are un pic si termina instalul...
 

Fiziflash

Membru
Joined
Feb 20, 2005
Location
Romania/Suceava
Scoaterea difuzorului de pe placa de baza nu poate influenta functionarea windows-ului, sigur ai mai facut si altceva. Ca idei, schimbat jumperi la HDD (Master/Slave), sau pe placa de baza ...
Din proprie experienta crash-urile astea se intampla ca urmare a schimbarii configuratiei sistemului (si aici nu ma refer doar la a schimba piese ci si la felul in care sunt montate).
P.S. Nici pe mine nu m-a "salvat" niciodata "Restore Last Known Good Configuration" :frown:
 

Ch3m1kal

Lethal
Joined
Mar 12, 2005
Location
Hidden
[OT]Fiind primul meu post, va salut si sper sa co-forumim mult timp de acum inainte.[/OT]

Inculpatul in aceasta poveste este un Gf3 TI200 (specially modded by Micutzu :wink: ) pe care l-am luat pt. un prieten care avea nevoie de o placa video noua.
Infigem placa video in slot (chestia asta se intampla pe o placa de baza Epox 8RDA3I) si... pauza. Sistemul se aprindea pt. cam 1 secunda dupa care se stingea la loc si refuza sa mai dea orice semn de viata. Daca taiam alimentarea sursei pt. cateva secunde, ori se comporta la fel ca mai sus, ori boot-a si afisa codul de eroare "1D", cod descris in manual ca fiind "Init EARLY_PM_INIT Switch", dar listat inainte de codurile legate de BIOS-ul placii video.
Dupa ceva nervi varsati, placa boot-eaza, ajunge in Windows si... reset. Pana aici de vina parea a fi sursa noname de "400W", dar am eliminat-o si pe ea din ecuatie, cand am scos hdd-ul si unitatile optice si sistemul a continuat sa se comporte la fel.

Intr-un final (dupa cam 1 ora de nervi, injuraturi si alte metode stiintifice :smile: ), am observat ca placa nu parea a fi complet intrata in slot. Am indoit placuta de metal care ancoreaza placa de carcasa si a mers perfect.
 
Q

qliT

Guest
Un Duron de 750 care era zdrobit destul de rau si care in urma unei acoperiri complete cu pasta si o incercare din plictiseala a functionat,si inca functioneaza (calculatorul nu a fost miscat nici un milimetru din pozitia initiala de acum un an)
 
M

melcu

Guest
Fiind primul meu post pe acest forum sper să nu o dau în bară :biggrin:
Că tot a venit vorba de "fenomene paranormale" am şi eu o povestioară mai ... neobişnuită. Este vorba de un harddisk Fujutsu de 10Gb. Într-o zi cu soare el a încetat să mai funcţioneze. L-am luat frumusel din calculator, am refăcut toate lipiturile de pe placa electronică folosind un pistol cu aer cald (temp ~250-270°C). După acest "tratament" a pornit, dar acum avea alta problemă şi anume ... clanţ clanţ. Mi-am luat adio de la el şi l-am parcat într-un sertar. După ceva vreme (a se citi săptămâni) mi-am adus aminte de el. L-am băgat în sistem şi facea la fel.
Înarmat cu un set de şurubelniţe am zis că-l fac "material didactiv". L-am desfăcut şi am zis totusi să-l mai conectez în sistem. Fatalitate! A pornit normal, a încărcat sistemul de operare (98SE era pe el). Eu foarte mirat i-am pus capacul la loc şi de atunci (asta se întampla în vara lui 2004) merge în continuu în serverul reţelei (şi este destul de chinuit).

Explicaţia ?:hmm:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Duminică seara, ora 1:00 fix, eu de vorba la telefonul mobil. Calculatorul se restartează din senin (fără nici un motiv plauzibil) şi când ma uit la telefon şi acesta prezenta mesajul „Convorbire terminată”. Calculatorul a mers bine mersi după restart însă telefonul nu putea apela decât 112, restul apelurilor se rezumau în 2 sec la mesajul „Convorbire terminată”. A doua zi şi telefonul a fost OK.
Nimic neobişnuit.
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Location
Bucharest
Presimtea ziua mea de miercuri probabil. Am patit miercurea asta sa incerc sa sun timp de vreo jumatate de ora, intre 5 si 6 fara douazeci la *222 sa-i intreb ce telefoane pot sa-mi cumpar cu punctele de fidelitate. Si timp de jumatate de ora, telefonul a afisat in continuu "Retea ocupata". Bine, intamplarea ar putea fi partial explicata prin caderea aparatului de la vreo doi metri pe podeaua camerei cu o zi inainte. Dar tot asa ar putea fi pusa pe seama celor trei ceasuri rele.
 

termita

Membru Senior
Joined
Oct 7, 2004
Location
Bucuresti
Miercuri a incercat maica-mea sa vorbeasca cu mine pe mobil si dupa 3 secunde se intrerupea si ei ii venea ton de ocupat - ea apela. O fi fost ceva generalizat? vreo problema in Connex?
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Vai ce experienţe neobişnuite, disfuncţionalităţi în reţeaua Connex... Aştept cu nerăbdare să aflu, tot din acest topic, că Windows XP are bug-uri de securitate. Desigur, nici cu demonstrarea faptului că hipopotamii nu ştiu să zboare nu mi-ar fi ruşine...
 
Top Bottom