Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

termita

Membru Senior
Joined
Oct 7, 2004
Location
Bucuresti
Acum vreo 2 ani aveam un hard Quantum Fireball AS de 20GB, care mergea OK, dar scotea din cand un cand un usor tiuit. Am fost cu el la cineva, l-a pus pe un calculator vechi (fara sa fiu de fata) si apoi mi-a zis ca nu este vazut cum trebuie. Vin cu el acasa, il pun la mine, "clancanea" si nu il vedea BIOS-ul.

Ma duc cu el la garantie, mi se da un WD Caviar BB, aceleasi specificatii, il instalez la mine si cand sa pun Windows 2000 - pauza. Se bloca cu ecran albastru in timpul configurarii (nu mai tin minte ce zicea). Celelalte componente erau neschimbate. Ma duc iar la garantie, imi arata tipul de acolo ca functioneaza, chiar se apuca sa instaleze Win2K, trece de punctul in care se oprea la mine, zic OK, m-ai convins ca hardu n-are nimic. Il iau acasa - aceeasi problema.

Am instalat Windows XP si de atunci nu am mai avut probleme. Intre timp am schimbat sistemul, dar nu am mai avut curiozitatea sa instalez Win2K pe el :biggrin:
 
D

draqushor

Guest
Originally posted by body76
In anul 1998 am cumparat de la un amic un cdrom 2X NEC. A functionat ireprosabil 6 luni dupa care nu a mai citit nici un CD. A fost plimbat apoi prin mai multe sisteme dar nimic. A primit un loc pe un raft unde a stat pana in 2002.
Intr-o noapte s-a prajit CDRW-ul pe care il aveam. Cum la ora aceea nu aveam de unde sa cumpar CDROM am zis sa il mai incerc. A functionat si cred ca functioneaza si acum pe computerul unei prietene.
Eu am patit asa cu un CD-RW 24X.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Bucuresti
Eu am un toshiba 24x (max) de prin '97 si uneori refuza sa mearga. Daca-l desfac si-l bag desfacut in sistem merge; am studiat bine problema insa nu am gasit inca o explicatie plauzibila.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Originally posted by rdunare
Stratul de pastă este (foarte) subţire (de la rabbit aşa avem pretenţia), iar un arc electric de câţiva kV nu ar trebui să aibă probleme în a-l străpunge.
In plus, pasta nu e pusa pentru a crea un strat compact intre procesor si cooler ci pentru a umple eventualele goluri date de imperfectiunea suprafetelor; deci cel putin la nivel teoretic o parte din pastila e in contact direct cu cooler-ul.
 

Tora

Membru Senior
Joined
Mar 24, 2004
Voi încerca să numerotez în continuare experienţele mele.

4. Multifuncţional Canon MPC190 (jet de cerneală) ieri a început să dea eroarea Waste Ink Tank Near Full, refuzând să preia orice comandă. Eroarea este documentată în manualul de utilizare şi se recomandă intervenţia unei unităţi de service. Fiind ieşită din garanţie, slabă şansă să-şi bage cineva mânuţele prin ea, aşa că mi-am suflecat mânecile şi am pus mâna pe şurubelniţă. În fond, mai prost de atât nu putea să meargă (sau să nu meargă :biggrin: ). Pentru a ajunge la acest waste ink tank, bineînţeles că trebuie demontată în proporţie de 90%, acesta fiind amplasat jos de tot, demontarea începând din partea de sus, bineînţeles. Era vorba de un burete în prezent îmbibat cu cerneală. După oră de chin şi mâini îmbibate de o culoare pe care nu am reuşit s-o scot până azi, am remontat ansamblul. Bineînţeles că nu funcţiona, prezentând aceeaşi eroare. Aşa că mă aşteptam la un telefon dis-de-dimineaţă prin care să fiu chemat să achiziţionez o imprimantă nouă.
Ei bine, dimineaţă imprimanta a funcţionat şi se printează pe ea de zor.
Singura explicaţie pe care o am ar fi că s-a uscat buretele care rămăsese puţin îmbibat cu apă după curăţare. Deşi n-am văzut nici un senzor care să monitorizeze chestia asta. În fine. :biggrin:
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Paranormal = diferit de normal :biggrin:
1.Acum 5-6 ani pe vremea lui Win98, patesc belea ca parca hardul mergea infranat. Scotea un zgomot ciudat, si totul se misca infect. Bag iarasi Windows, si la fel dupa ce instalez Windows, aceeasi buba. Bun, renunt sa-mi mai bat capul cu el si il dau pe mana unuia care chiar se pricepea. Aceeasi problema, iar omul nu si-o poate explica. Dupa ce las calculatorul cateva zile in pace, imi dau seama ca nu mai are nici o problema.
2.La o reinstalare de Win98 (un an mai tarziu de problema de sus) la instalare ma trezesc cu o eroare care imi spunea ca un fisier nu poate fi gasit pentru a fi copiat. Eu tineam kitul de instalare pe hdd, si imi spun ca probabil s-a intamplat ceva cu el, si iau CDul si-l bag in unitate. Aceeasi problema, trec pe la un vecin si iau alt CD, aceeasi problema. Reiau instalarea direct dupa CDul vecinului (era unul de la un pachet cu licenta, si nu ce aveam eu :rolleyes: ceea ce ma face sa am mai multa incredere in el). Problema revine. Ma enervez, dau skip file si totul este in regula. Problema a persistat inca multa vreme, la multe instalari, si am rezolvat-o (cred) prin formatarea completa a partitiei si nu cu optiunea Quick.
3.O problema asemanatoare cu cea de mai sus o pateam de la o vreme la WinXP, am rezolvat-o cu un CD cu kitul ce contine SP2 :biggrin:

later edit: mereu cand vreau sa vand ceva, acel ceva nu mai functioneaza in mod inexplicabil. Afacerea pica, ma duc la un prieten cu ea (un anumit prieten), i-o las cateva ore si intre timp astept telefon sa-mi spuna ca a revenit la viata componenta care cateva ore inainte dadea semne ca e moarta. Ultima in aceasta situatie a fost o placa de baza, pur si simplu nu voia sa mai porneasca. La el a pornit dupa 2 ore de bibileala :biggrin: - pacat ca apoi nu mai vine un alt client sa-ti ofere atat pe ea :frown:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Ultima experienţă (oarecum neplăcută fiindcă am cam pierdut bookmark.html din Firefox). E vorba de winamp 5.05. Faza cu power off a inceput din senin (din ce îmi dau eu seama), la intervale aleatoare. După vreo 3 power off-uri, l-am dezinstalat, am instalat 5.06 şi momentan e ok. Nu am căutat deocamdată să văd dacă au mai păţit şi alţii.
 

Attachments

PigBrother

Membru Senior
Joined
Aug 9, 2004
Folosesti skin modern? Si daca da, care?
Astea-s bazate pe XML and shit, teoretic cineva iti poate baga troianu in casa printr-un simplu skin de WinAMP.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Location
Arad
Nope, winamp classic. Am aflat zilele trecute de un bug nasol (extremely critical pe limba lor :smile: ) în 5.05 şi 5.06 care poate fi exploatat cu un .m3u special construit, bug pentru care exploit-ul e deja public. Dar nu am luat nici un .m3u de niciunde, nici măcar .mp3 nu am luat în perioada de când a apărut anunţul cu bug-ul şi momentul când a început să facă aşa. De aia mi s-a părut neobişnuită treaba asta şi nu suspectă. În plus, am rulat atât antivirusul cât şi HijackThis, m-am uitat prin regiştri la Run şi nimic suspect care să ruleze.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Location
Bucureşti
Am si eu o serie de faze si chestii, ma limitez insa deocamdata la cele de domeniu hardware; restul... alta data :biggrin:
1. Se da o placa de baza Abit AN7 cu BIOS ver. 1.7, un CPU Barton 2500+ si un cooler Gigabyte PCU-V31H. Am facut rost de o placuta de memorie 256MB PC3200 si m-am gandit ca n-ar fi rau sa verific un Mixed-mode Dual-Channel, asa ca am inchis sistemul si am infipt-o in slot. Pornesc dihania, totul (pare) OK, intra bine-mersi in Windows si dupa ceva vreme in care butonez fericit arunc un ochi la temperaturile afisate de Motherboard Monitor... CPU 60 grade, PWM 62 de grade! Bineinteles ca infig degetul in reset, intru in BIOS si ma apuc de scotocit; intamplator ajung la sectiunea de Hardware Monitoring: CPU Core Voltage: 1.85V! (desi in OC Guru era pus pe default). Il schimb manual si totul revine la normal.
Vine vremea sa scot memoria si cu ocazia asta ma hotarasc sa re-aplic pasta pe CPU (aveam la dispozitie ceva pasta Zalman). Dupa ce execut toata treaba, pornesc sistemul si intru in BIOS sa verific toate temperaturile (deh, om patit...). CPU: 65 grade C si uGuru incepe sa urle (High Temp. Warning). Ma uit din nou la monitorizarea voltajelor si fac preinfarct: CPU Core Voltage = 2.00V!!! Il potrivesc din nou, manual, la 1.65V si imi vine sa pup scumpul meu CPU care, slava Domnului, a rezistat... Si acum ma mir...
2. Vine un sistem la firma (ceva Celeron 500 MHz). Omul se plangea ca merge cam lent; Il pornesc si ma uit la tabelul din startup: 64 MB RAM. Desfac sistemul ca sa vad daca pot sa ii mai adaug ceva memorie si vad trei placute in 3 sloturi. Le scot si ma uit pe ele: 2*64 MB + 1*128 MB. Hmmm... Ma gandesc ca ceva memorie s-a defectat; infig o placuta de 64 MB in slot1 si ii dau drumul: Memory check: 2 MB (!). E clar, zic, memoria asta e defecta... pun cealalta placuta de 64 MB, incepe sistemul si piuie cum ca n-are memorie. A, e slotul varza! Hai sa mai incerc si cu cea de 128 MB, culmea, o detecteaza perfect. Ma incapatanez si pun iarasi, pe rand, fiecare memorie in slot1. Le vede pe toate. Le aranjez din nou in ordinea originala, merg toate. 256 MB RAM, all OK. De ce nu i-a placut memoria din prima... ramane un mister...
O sa revin cu alte ciudatenii, dar pentru moment ajunge...
 

popetes

Unbreakable
Joined
Nov 23, 2003
Location
Milano
Atunci n-a fost praful de vină, cel mai probabil placa de bază s-a încăpăţânat, cel puţin temporar, să nu tolereze combinaţia respectivă de dimm-uri.
 

Edis0n

addiction syndrome
Joined
Aug 2, 2004
Location
Menlo Park
Stau în faţa calculatorului şi mă enervează un sunet. Vine din calculator, e un scârţâit şi se manifestă când fac scroll. Nu contează dacă cu mouse-ul sau tastatura, când derulez pagina, scârţâie. Nu pot identifica sursa sunetului, de dimineaţă până acum (adică de vreo două ore) am reuşit să-mi dau seama că vine din calculator. Iar acum, când ştiu că este, sunt atent la el şi mă exasperează. Idei, ce poate fi?
 

Rabbit

Nebun
Joined
Oct 10, 2003
Location
Bucureşti
Placa grafica sau placa de bază. Greiere. Problemă cunoscută, foarte obişnuită, nu face obiectul garanţiei. :rolleyes:
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Originally posted by Edis0n
Stau în faţa calculatorului şi mă enervează un sunet. Vine din calculator, e un scârţâit şi se manifestă când fac scroll.
Daca ai placa de baza Gigabyte de la aia este; pe mai multe modele de Gigabyte am observat problema, sunt loturi intregi in care majoritatea placilor fac asa. Se pare ca sunetul vine de la un tranzistor din apropierea slotului de procesor. Mai multe explicatii nu iti pot da pentru ca nu stiu, eu doar am vazut situatia de mai multe ori la o firma care vinde 75% Gigabyte...
 
Top Bottom