Licența deja existentă nu se transferă dacă scoate răgălia fizică din uz? Întreb de curiozitate.Apropos, grija cu ce virtualizezi, licente, etc. Ca nu e acasa.
Sincer la ceva de genul ma gindeam in cel mai rau caz. Virtualizat cumva asta de la munca si apoi acasa cu imaginea aia sa ma joc sa-l migrez 2003-2008-2019.Daca virtualizezi nu dispare problema, dar cu un snapshot poti dupa aceea sa te joci cu upgrade de AD la 2003 in siguranta si de acolo poate la versiuni mai noi, poate din deceniul asta.
OK, cum/cu ce-l virtualizez? N-are CD-ROM, n-are USB, mai are 2GB din 8 liberi pe HDD.Windows-urile din perioada aia se virtualizeaza cat se poate de direct. Faci imagine dupa HDD si o bootezi in VM. Windows-ul o sa-si instaleze singur driverii la prima bootare, doar sa nu-i bifezi chestii SF la virtualizare, gen SATA.
BTW, ce placa de baza are serverul ala?![]()
Aici n-am nici cea mai vaga idee ca-s boboc la virtualizari.Apropos, grija cu ce virtualizezi, licente, etc. Ca nu e acasa.
Disk2vhd runs on Windows Vista, Windows Server 2008, and higher, including x64 systems.Microsoft oferă gratis Disk2VHD, dar dacă folosești shadow copy îți trebuie spațiu liber pe disc. Și nu știu dacă merge pe W2K.
Pai daca se strica ramin la varianta domeniu nou pe 2019 si luat la mina 60 de calculatoare ca sa-l bag in el. YAY!Sa zicem ca s-a stricat. Problem solved.
VMware e drăguț că îți dă de-a gata chestii bine făcute, dar costă. Pe moca te descurci cu Proxmox, care nu e prost, doar că în unele locuri tre' să-ți bagi mânuța în linia de comandă. Din fericire, odată pus în picioare, cu host-ul de virtualizare nu-ți mai bați capul.
Proxmox este gratis, tot ce plătești anual este suportul tehnic. Varianta gratis este ca orice alt Linux, te dai pe forumuri și pe stack overflow și 99.99% din probleme au fost deja rezolvateNu e nimic gresit cu Proxmox dar cu siguranta vor avea probleme cu "anual subscription". Macar are suport in caz ca ...
Sunt atat de multe variante care imi vin in minte...OK, cum/cu ce-l virtualizez? N-are CD-ROM, n-are USB, mai are 2GB din 8 liberi pe HDD.![]()
Cand te joci chestii la munca regulile sunt altele ca acasa. Nu te contrazic, ce spui este tehnic viabil, dar pe plantatie se joaca dupa regulile proprii (sau cel putin plantatia la care lucrez eu). Asta inseamna licente, suport tehnic, etc, ca sa fie acoperiti oamenii in caz de ...Proxmox este gratis, tot ce plătești anual este suportul tehnic. Varianta gratis este ca orice alt Linux, te dai pe forumuri și pe stack overflow și 99.99% din probleme au fost deja rezolvate![]()
Nu înțeleg ce spui tu acolo, dacă Proxmox este gratis și nu plătești licența și virtualizezi cu el în mediu corporate ai impresia că faci ceva ilegal?Cand te joci chestii la munca regulile sunt altele ca acasa. Nu te contrazic, ce spui este tehnic viabil, dar pe plantatie se joaca dupa regulile proprii (sau cel putin plantatia la care lucrez eu). Asta inseamna licente, suport tehnic, etc, ca sa fie acoperiti oamenii in caz de ...
La asta ma refeream si eu. Dar poate am gandit gresit venind dintr-un domeniu in care si secundele costa ...Iar alte subiecte despre risk management în companii care pun valoare pe risc și business continuity nu își regăsesc aplicare la o instituție de stat care n-a putut scoate o strategie națională unificată, cu un forest de domain controllere în același domeniu, ci a considerat că e perfect acceptabil să folosească servere și software de acum 20 de ani. Iar dacă crapă, e problema unui amărât să se descurce singur.
Păi speram să-ți dai seama că este vorba de CNAS nu CERNLa asta ma refeream si eu. Dar poate am gandit gresit venind dintr-un domeniu in care si secundele costa ...