Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,337
Sigur nu s-a rupt din senin, intai s-a fisurat nitel, apoi incet-incet a cedat, dar cine sta sa studieze clemele sa vada daca sunt fisurate? Se mai rup si clemele alea, am avut si eu cateva rupte. Cred ca in 10 ani am schimbat vreo duzina, sa zicem. Asta la firma, pe multe sisteme. Am avut si cativa clienti care mi-au cerut cleme si le-am dat, de pe coolerele casate din alte motive. Daca iti trebuie o clema si esti din Bucuresti cred ca putem rezolva ceva. :smile:

P.S. Banuiesc ca te referi la clemele alea "standard" de pe coolerele Intel box.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Messages
539
Nu, e un socket AM3. Normal ca nu sta nimeni sa verifice urechile de plastic din socket, de obicei coolerele se monteaza o data si se lasa acolo, in caz de curatenie desfac ventilatorul - prins in cleme - si pot sa dau cu pompa niste aer in cooler, dar nu il desfac.
Oricum vad ca merge fara probleme cu clema aia rupta, il las asa cum e.

Neo, nu cu agheazma ci cu lumina sfanta. Are ca efect secundar sterilizarea zonei, ca efect primar degajari semnificative de fum cand se aprinde plasticul.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,904
Alea cedeaza chiar mai usor ca sistemul Intel, din pacate.
P much this.

Coolerele AMD au avut mereu probleme la prinderi dpdv al durabilității. Cam de pe la K6-II încoace.
 

korby

The Cleavemaster
Sugar daddy
Joined
Jun 4, 2006
Messages
2,838
I-auzi la ei, cooler stock pe AM3... Da' ce, locuiţi în alt cartier? :hihi:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,904
Waitaminit, voi ați folosit coolere stock?! :eek:
Era vorba despre urechile de prindere de plastic de la socketurile AMD. Dacă nu ai un cooler chiar high end (care să vină cu backplate și bolt-thru kit cu șuruburi), urechile alea sunt folosite și de coolerele aftermarket și uneori cedează chiar mai repede din cauza tensiunilor de prindere mai mari :smile:
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,842
Procesorul tau e intr-un vesnic concediu.
Eu acum joc Kerbal unde am o statie spatiala de 1327 de piese. 3 cadre/s si 1s simulata in joc = 10s in realitate. Toate astea cu OC 4GHz constant, default ar fi 3.2GHz.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,750
Am luat un Adata SU650 120GB pentru a upgrada un sistem al unui amic de al mamei mele. Sistemul are 2 porturi SATA I si pe unul dintre ele merge o unitate optica SATA fara nici o problema.

Cand am incercat sa pun SSD-ul pe sistem nu a vrut cu nici un chip sa il detecteze in BIOS sau Windows. Placa de baza e P4M900 Micro 775 Ver. 6.x. Placa de baza e "motorizata" de VIA P4M900.


Exact acelasi model de SSD merge fara probleme pe un laptop cu Intel 945GM Express chipset si pe un desktop cu Intel G45 chipset.

VIA!!!! :mad2:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,111
Heh, mi s-a luat de Adata de când am înlocuit de 3 ori la rând în garanție un card uSD, băgat în device-uri diferite de fiecare dată (că am zis că poate nu îi place cu device-ul în care a crăpat).
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,337
Eu am un Adata d-ala de 120 gb de vreo jumatate de an, face treaba buna unde este bagat. Dar, din ce am vazut si eu pe google, sunt unii care au probleme de compatibilitate cu sisteme vechi. Pentru orice sistem mai vechi de Intel I generatia 3 eu as cauta feedback referitor la compatibilitate, pentru ca s-au mai vazut probleme, deloc putine.

La un chipset atat de vechi sunt sigur ca multe fac probleme, asa ca mai bine cauti invers, ceva gen SSD on chipset X 2019, ca sa nu-ti dea discutii de acum 10 ani.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,842
Controllerul SATA 1 nu este compatibil cu device-urile SATA 2, oricare ar fi producatorii. Primele harduri SATA 2 aveau jumper pentru compatibilitate.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,904
Drives SATA II sunt backwards compatibile cu controllere SATA I, VIA sux şi Marius aberează din nou.


 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,337
Exact, exista si acum destule SSD-uri SATA3 care merg perfect pe SATA1, dar trebuie sa te documentezi nitel in privinta modelelor specifice. Acum nici un an de zile am pus un Kingston A400 pe un sistem asa vechi ca avea mai multe porturi PATA decat SATA (doar 2 SATA). Dar chipsetul era Intel. Nici macar nu stiu exact ce era (Prescott/Northwood generation) ca sistemul era brand si marcajele/numele erau anti-intuitive. Sistemul inca merge p-aici prin firma...


SATA revision 2.0 was released in April 2004, introducing Native Command Queuing (NCQ). It is backward compatible with SATA 1.5 Gbit/s.[15]
Third-generation SATA interfaces run with a native transfer rate of 6.0 Gbit/s; taking 8b/10b encoding into account, the maximum uncoded transfer rate is 4.8 Gbit/s (600 MB/s). The theoretical burst throughput of SATA 6.0 Gbit/s is double that of SATA revision 2.0. It is backward compatible with SATA 3 Gbit/s and SATA 1.5 Gbit/s.[19]
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
4,842
Am avut 2 MB-uri SATA1 la care hardurile SATA2 n-au mers. Erau cu chipset Nvidia si jmicron sau silicon image, nu mai stiu care din ele.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,111
M-am trezit cu un IP de tipul 192.168.0.x pe interfața Ethernet a router-ului care e conectată la RDS (prin cablu). DHCP-ul nu era dezactivat, dar în mod normal acolo e PPPoE. Presupun că un vecin a băgat un cablu în portul care nu trebuie din router, și e un router d-ăla dubios, că făcea hijack la toate cererile DNS și răspundea cu 192.168.0.1 (probabil ca să te trimită către configurare). Din păcate mi-a fost lene să setez și rutele ca să mă conectez la interfața de administrare (100% avea parola default).
 
  • Like
Reactions: Neo
Top Bottom