Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Condensator umflat. :biggrin: Acum serios, daca nu exista nicio problema software inseamna ca este una hardware. Poate chiar foarte basic hardware, daca sculele sunt antice.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Bucuresti
E greu sa gasesti un condensator care nu functioneaza corect cand nu e umflat vizibil pe placile de baza. Sunt multi in paralel.
Apoi se pune problema daca mai si merita bataia de cap cateodata cand e asa de veche. Exceptie piticii numiti politicos hobby.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Placa de baza e noua. Tunerul e antic si mai e si fierbinte in functionare. :zbang:
Intre timp am reluat eforturile de a pune pe picioare tunerul USB DVBT/T2/C/analog. Am gasit un hack la cazacii de peste Prut. A iesit asa. Sa vedem daca i-a venit mintea la cap.

PS: In ele de uSMD-uri... :zbang:
 

Attachments

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Sistem nou cu Ryzen 2700x si ceva placa AsRock 470 SLI, a stat cateva zile in teste la firma si totul a fost OK. Trimis pe curier, ajuns la client, restart-uri la 30s, fara sa afiseze vreo imagine. Dead mobo. :nuts:

Clientul? Socru-meu. :nervos:
Ai dat cu agheazmă înainte să-l pornești? Nu? Vezi?!
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Bucuresti
Condensatorul ala pus acolo chiar merita un premiu daca asa a venit din fabrica. Daca nu, tot merita un premiu cine l-a pus.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Calculator. Booteaza doua instalari ale aceluiasi XP, de pe partitii diferite, cu grub, la alegere. Brusc unul dintre XP-uri nu mai vede neam al doilea hdd (sata) din sistem. Dat scan for hw changes - in device manager. Nimic! Reinstalat driverele chipsetului. Nimic! Scobit registry cu repair tools. Nimic! Daca bootez celalalt XP, totul OK.
Sunt blocat. :capu:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Sunt doar curios de ce ai nevoie de 2 instalări ale aceluiași XP :biggrin:

De asemenea, de la XP în sus parcă SO are obiceiul prost de a scrie prin părți care nu-l interesează. De exemplu, ai două instalări de Windows pe același HDD, partiții diferite, fiecare cealaltă partiție este invizibilă OS-ului care este bootat în acel moment, dar totuși OSul bootat în acel moment face AVC și scrie deamboulea pe cealaltă partiție și fote respectiva instalare (sau marchează partiția cealaltă dubios). Există posibilitatea să se fi întâmplat ceva similar aici, dar nu știu dacă se și poate rezolva cumva.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Numai una dintre partitii este vizibila dupa boot. Pe cealalta o face grub hidden. Lucrez asa de ani de zile si n-am avut niciodata probleme. XP-ul nu face AVC. :tongue:
Am facut restore dupa o imagine veche de 2 zile si am rezolvat. N-am mai stat sa investighez.
 
Top Bottom