Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Condensator umflat. :biggrin: Acum serios, daca nu exista nicio problema software inseamna ca este una hardware. Poate chiar foarte basic hardware, daca sculele sunt antice.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
E greu sa gasesti un condensator care nu functioneaza corect cand nu e umflat vizibil pe placile de baza. Sunt multi in paralel.
Apoi se pune problema daca mai si merita bataia de cap cateodata cand e asa de veche. Exceptie piticii numiti politicos hobby.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Placa de baza e noua. Tunerul e antic si mai e si fierbinte in functionare. :zbang:
Intre timp am reluat eforturile de a pune pe picioare tunerul USB DVBT/T2/C/analog. Am gasit un hack la cazacii de peste Prut. A iesit asa. Sa vedem daca i-a venit mintea la cap.

PS: In ele de uSMD-uri... :zbang:
 

Attachments

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Sistem nou cu Ryzen 2700x si ceva placa AsRock 470 SLI, a stat cateva zile in teste la firma si totul a fost OK. Trimis pe curier, ajuns la client, restart-uri la 30s, fara sa afiseze vreo imagine. Dead mobo. :nuts:

Clientul? Socru-meu. :nervos:
Ai dat cu agheazmă înainte să-l pornești? Nu? Vezi?!
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Condensatorul ala pus acolo chiar merita un premiu daca asa a venit din fabrica. Daca nu, tot merita un premiu cine l-a pus.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Calculator. Booteaza doua instalari ale aceluiasi XP, de pe partitii diferite, cu grub, la alegere. Brusc unul dintre XP-uri nu mai vede neam al doilea hdd (sata) din sistem. Dat scan for hw changes - in device manager. Nimic! Reinstalat driverele chipsetului. Nimic! Scobit registry cu repair tools. Nimic! Daca bootez celalalt XP, totul OK.
Sunt blocat. :capu:
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Location
The Emerald Dream
Sunt doar curios de ce ai nevoie de 2 instalări ale aceluiași XP :biggrin:

De asemenea, de la XP în sus parcă SO are obiceiul prost de a scrie prin părți care nu-l interesează. De exemplu, ai două instalări de Windows pe același HDD, partiții diferite, fiecare cealaltă partiție este invizibilă OS-ului care este bootat în acel moment, dar totuși OSul bootat în acel moment face AVC și scrie deamboulea pe cealaltă partiție și fote respectiva instalare (sau marchează partiția cealaltă dubios). Există posibilitatea să se fi întâmplat ceva similar aici, dar nu știu dacă se și poate rezolva cumva.
 

Quark

zis şi Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Numai una dintre partitii este vizibila dupa boot. Pe cealalta o face grub hidden. Lucrez asa de ani de zile si n-am avut niciodata probleme. XP-ul nu face AVC. :tongue:
Am facut restore dupa o imagine veche de 2 zile si am rezolvat. N-am mai stat sa investighez.
 

radul

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Sep 8, 2004
Location
Iasi
TLDR: Sunt happy! Acum ramane de vazut cat m-o tine! :smile:

Ianuarie 2019 -GPS ul de pe telefonul meu PIXEL1 se hotaraste brusc sa nu mai functioneze. Totul ok, telefonul "vede" satelitii, dar nu face lock la niciunul. In rest, flawless, telefonul e ca nou!
Citit sute de pagini cu situatii similare, resetat de 14 mii de ori, dus la un service, concluzia hardware fault, ura si la gara!
Nu era o problema, pentru ca aveam PIXEL2 deja (care e un supertelefon) dar n-as fi crezut niciodata ca as putea sa sufar atat de mult din lipsa jackului audio.

My precious a stat pe birou langa mine, l-am mai pornit din cand in cand, i-am mai facut cate un update si tot asa i-am verificat GPS ul. Mort! (Citisem la un dude pe reddit ca telefonul lui si-a revenit din senin.)
4 luni mai tarziu, imi propun sa instalez Android Q beta pe Pixel, pentru ca tot il tin degeaba. Marti ii facusem update de Aprilie si am verificat GPS ul. Mort!

Azi, inainte de a instala Android Q verific GPS ul! Bam! Flawless victory, se conecteaza instant la sateliti!
 
Top Bottom