Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

De ce ai vrea să formatezi FAT32 cu o singură copie FAT? Dacă vrei să pierzi date, poți să le ștergi direct.
 
Pe vremuri mai foloseam. Acum exista programe pentru DOS. :biggrin:

Existau si pe vremuri, dupa cum spune Microsoft:

Microsoft said:
If you need to format a volume that is larger than 32 GB, use the NTFS file system to format it. Another option is to start from a Microsoft Windows 98 or Microsoft Windows Millennium Edition (Me) Startup disk and use the Format tool included on the disk. Link

M-am jucat cu YUMI zilele trecute si a trebuit sa indur un flash 16GB USB 3.0 dureros de lent, iar astazi am constatat ca de fapt aveam unul de 64GB foarte rapid, deja formatat FAT32. :hmm:
 
De fapt, te invit sa gasesti program pt. WinXP+ sau linux care stie sa formateze FAT32 cu o singura copie FAT.
Si omul cu o singura ureche. Frontala, ca sa aibe auz directional.

Cred ca orice sistem de fisiere cu o singura copie FAT nu se numeste FAT, specificatia pentru variantele de FAT* spune ca sunt doua copii; nu sunt, nu e FAT*.
 
Intru in router sa-i configurez / activez clientul pt DDNS. Bag datele necesare (username, pass, domain name, etc...), dau submit.

RIP.

Nu mai ia nici butonul de hw reset, nu ma mai pot conecta la el prin nimic. Acum vreo zece ani i-am facut un debrick prin portul serial de pe cablaj (ca nu e scos in exterior, i-am lipit eu fire pe el), dar de data asta cred ca o sa-l fac subereci. :zbang:

Care ai un router de vanzare? Macar 4 porturi ethernet si un WiFi cumsecade...
 
Iti donez eu un WRT54GL daca vrei. S-a resetat de vreo 2-3 ori la defaults si nu mi-am batut capul, am luat altul.
 
Io am primit un edimax gratis, cică am câștigat la tragerea la sorți într-o promoție la evomag fiindcă le-am lăsat pe site o recenzie la un produs. Modelul BR-6228nS V3. L-am demontat înainte să-l bag în priză prima oară :biggrin: Din păcate, nu poate fi pus un alt firmware pe el. Încă tot nu l-am băgat în priză :biggrin: Vrei?

Weekendul viitor, cu puțin noroc, voi înlocui WRT54GL-ul părinților cu unul mai nou, și-mi rămâne și ăla în cutia cu maimuțe.
 
Primul sosit - primul servit. :smile: Multumiri, dar pe moment chiar sunt curios ce are routerul lui nenea Jaffar.
 
Poate multe cu dd-wrt sau openwrt. Dar e cam mic flash-ul, au aparut recent altele.
Cele bazate pe SOC-uri Atheros pot multe, dar si cam scumpisor.
 
Routerul pentru ai mei e un Asus RT-AC1200G Plus, dual band, n/a/ac, full gigabit, la 360 lei. E model din noiembrie 2015, nu apare pe site. Nu mi se pare deloc scump, având în vedere ce poate - aproape 900Mbps routing speed pe PPPoE, 2 antene pentru 2,4GHz și 2 pentru 5GHz, și port USB pentru "cloud" storage sau 3G/4G failover. În setări am descoperit AP isolation mode (clienții wifi nu se văd între ei), guest wifi (acces doar la internet, nu și lan), scheduler pentru wifi on/off, scheduled reboot și altele. Wizardul la pornire a făcut tot și bine, inclusiv update de firmware. Dacă stă bine și cu răcirea, va fi un near-zero maintenance pentru următorii 4-5 ani.
 
Nedetașabile, sunt lunguțe și se rotesc câte 90 grade în două planuri, pentru montare pe perete sau pe un birou. Ce n-am găsit încă este cum pot opri banda de 5GHz și să rămână doar pe 2,4GHz. Nu este nici opțiune de reglare a puterii de emisie.

Radio coverage depinde de amplasarea în locuință și de tipul construcției; eu unul nu mi-am bătut capul să testez la mine acasă, dar a testat un amic în review-ul pe digitalcitizen. Wired e sfânt pentru conexiuni stabile, rapide și cu trafic susținut, că nu depinde de aglomerația spectrului radio din vecini. WiFi e doar nice to have pentru tablete, laptopuri și telefoane mobile, când nu ai pretenții foarte serioase de trafic și ți-e mai importantă mobilitatea.

În cazul părinților, chiar aș fi tentat să țin WiFi-ul oprit - PC-urile și imprimantele/multifuncționalele/NAS-ul sunt toate wired, iar pe telefoane au acum 6GB de trafic 3G iar pentru facebook și whatsapp chiar nu le trebuie viteză mai mare. Mai mult noi, copiii, folosim WiFi-ul când mergem în vizită :biggrin: Iar pentru asta, butonul WPS din spate poate fi reasignat între activare WPS, toggle la LED-uri, și toggle la WiFi.

[edit] I-am găsit pagina pe site-ul Asus, că nu apare în meniuri. http://www.asus.com/Networking/RT-AC1200G-Plus/
 
Back
Top