Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Mwhahahaaa... Just Another Happy Router Debricking using da' fuckin' serial port. :biggrin: Sper ca recuperarea routerului sa nu anuleze generoasa oferta a lui Mr. Jaffar. :goofy: Inca nu ne-am vazut pentru ca ploaie.
 

Attachments

  • bebrick.jpg
    bebrick.jpg
    347.7 KB · Views: 35
Last edited:
Nu pot sa spun ca se enerveaza Pufi pe mine. :biggrin: Indicii:
 

Attachments

  • Boot_ok.txt
    8.7 KB · Views: 25
Am un calculator care a mers bine mersi cu Win 7 aproape 2 ani de zile (i4, 4G, 500GB). Zilele astea am zis sa fac trecerea la Win 10 (ca deh, se apropie 29 iulie). Instalat Win10 + aplicatii, antivirus + drivere & stuff, dau restart si la pornire crapa cu BSOD (ceva System thread exception... useless ca de obicei). Deconectat periferice, incercat cu startup repair... nimic. Ma enervez si reinstalez OS, la primul restart aceeasi prolema. WTF?!?! :what:

De data asta ma enervez si deconectez absolut toate perifericele din spate lasand doar cablul de alimentare: surpriza!; Win10 porneste normal. Conectez tastatura (PS2), mai dau un restart si... crapa din nou. :confused: Conectez o tastatura USB si problema dispare... plm...
 
Vezi ca in Win 10 nu mai exista suport pentru niste periferice mai vechi, nu mai stiu lista dar cred ca o gasesti.
 
A dat duhul cel rau in calculatorul meu: din cand in cand in timp ce stiu pe SSD sau HDD mai intens, gen minim 200 MB. ingheata tot calculatorul si aleator la reset nu vede unul din discuri. In el sunt 2 SSD-uri si un SSHD, dispar cam aleator. Am schimbat porturile SATA intre ele, cablurile SATA, nici o diferenta semnificativa. Am incercat sa schimb si sursa, desi nu e nici veche si nici nu imi da motive sa cred ca e de-acolo, dar aia de am avut-o la indemana nu avea suficient mojo pentru placa video (read: 2 conectori cu 8 pini) si nu voia placa video sa porneasca dupa ecranul de BIOS, spunea sa nu ma joc cu ea si sa ii dau curent fara numar.

Ce ar putea fi mai degraba, placa de baza sau sursa? Discurile nu par sa fie problema, ca nu e unul anume care sa faca figuri, o vreme am deconectat SSHD-ul si s-a intamplat mai rar, dar tot s-a intamplat, iar cele 2 SSD-uri din pacate le-am siameziat pentru ca unul e de boot si unul are profilul de utilizator.
 
Pe vremuri se monta radiator pe southbridge ca să fie controllerul de disc oleacă mai stabil, că el era cea mai probabilă verigă slabă.
 
Placa cea noua, carcasa tower pusa normal (pe verticala): booteaza, memoria in single channel desi e pusa bine in soclurile corespunzatoare. Reboot de zece ori, tot asa ramane. Intorc carcasa la orizontala si stupoare: booteaza in dual-channel fara greturi. Ha? :nuts:
 
Adică inginerii de la R&D s-au gândit că southbridge-ul are șanse să se supraîncălzească și i-ar trebui un radiator. Apoi au intrat economiștii în poză și au tăiat din radiatorul ăla ca să fie bine și la profit. :biggrin:

Dacă nu te încurcă la vreo placă video sau ceva deasupra, vezi dacă poți pune un radiator mai mare. Sau, controller dedicat.
 
Se pare ca sunt cel mai mare utilizator din companie al unui serviciu obscur de user management si ma cauta disperati oamenii sa testez un upgrade pe care vor sa il faca la certificate. Fac o proba scurta cu ultima versiune de PHP 7, fail: unknown protocol. Fac o proba scurta cu PHP 5.6.x, merge fara probleme. La astia numerele de versiuni se dau de la coada la cap, iar cand ajung la 1.0 se arunca in rau?
 
Ultima versiune majoră nu e neapărat și cea mai stabilă. La un moment dat au făcut un fork și au început 7.0, după care dezvoltarea a continuat în paralel - cu 5.x pentru producție, stabil, și 7.x unstable. Până când va fi 7 suficient de stabil și complet, o să mai treacă ceva vreme. Doar fiindcă are versiunea majoră mai mare nu înseamnă și că e mai bun.
 
7.0 a fost "final release" acum aproape un an, deja 7.1 e in RC. Eu am testat cu 7.0.11, nu cu vreun beta.

Si 7.x nu e fork, e urmatoarea generatie. Iar criptarea nu e din PHP, e libraria openssl. Doar ca nu ma prind ce s-a intamplat la combinarea lor :frown:
 
Ceva e putred rau de tot la mine in server. Nu, nu e o goanga. Nici sobolan.

Dupa cateva ore de functionare, imi pica conexiunea cu router-ul intr-un mod foarte ciudat. Mi se umple tabela de rutare cu o gramada de rute catre IP-uri individuale, aparent random. Toate aplicatiile se deconecteaza, ping nu raspunde in nici o directie. Conexiunea nu apare deconectata. Daca incerc sa dau disable la placa de retea, procesul care a initiat dezactivarea devine "not responding". Odata ce "not responding", nici shutdown nu mai face. Trebuie reset.

Windows 2003 x64 cu 16GB RAM. Placa de retea Intel Pro 1000 MT (server, dual-port) cu driver-ul windows-ului.
Am mai incercat cu un Intel Pro 100 (82559), cu ultimul driver de pe site (v18.3). Aceeasi problema.
As fi pus vechiul DEC 21140 care m-a slujit non-stop vreo 15 ani fara nici o problema, dar n-am gasit driver. Idem un 3COM 3C905B-TX. Alte placi n-am.
 
Indoielnic. Process Monitor si Autoruns sunt primele locuri unde m-am uitat.
Am inversat conexiunile: Realtek onboard => router si Intel => desktop. Vedem maine daca mai face figuri.

S-ar parea ca problema era la un switch. Pachetele circulau doar dinspre router catre server si PC, dar nu si invers.
 
Back
Top