Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

Păi tu ai dump-ul, vezi și tu ce se transmite pe-acolo și de unde :smile:. Eu am ajuns la concluzia că în unele cazuri se ignoră MTU-ul (setat și răs-setat) fără mari grețuri, până se ajunge la câte un device care chiar face enforce - și atunci e cam târziu. Cine-l ingnoră, că-s drivere, module de kernel, alte bălării, nu am găsit.
 
Nu știu exact la ce ar trebui să mă uit în dump. :smile: Eu am niște servere în ograda mea care împing date via acel link către alții. Cum ziceam, traficul de la cel puțin unul dintre servere trece printr-un Cisco ASA care are MTU 1500 și printr-un router care are la fel. Apoi ajunge pe acel switch (3750) care e layer2 și în care e înfiptă fibra ce merge către ceilalți. Portului în care e înfiptă fibra îi fac mirror către un linux unde ascult cu tcpdump.

La cum știu eu teoria, indiferent ce ajunge din rețeaua mea să plece pe acel port ar trebui să fie sub 1514 octeți.
 
Da, ar trebui să fie sub 1514 dacă nu are flag de do not fragment (DF), caz în care există 2 opțiuni: ori toată lumea închide ochii și lasă să treacă mai departe, ori trimite înapoi către sursă mesajul "no, atunci taie-l tu că nu încape pe țeavă" (ICMP Fragmentation Needed). Din experiența mea, Fragmentation needed are un cost imens (îți reduce de câteva ori thoughput-ul - pentru că la fiecare mesaj trebuie să se ducă înapoi la server, ăla să ia din nou pachetul, să-l împartă în X și să-l trimită înapoi - pentru fiecare pachet transmis se adaugă cam 3xlatență).

La ce să te uiți: cum e făcută inițializarea sesiunii TCP pentru una care are pachete din alea mari. Dimensiunea maximă a pachetului se negociază în primele mesaje, și la asta ar trebui să participe toate device-urile (și ăsta e orientativ uneori, și negociat la 1500 am văzut pachete mai mari). Apoi vezi ce flags au pachetele (DF sau altceva), și ce se întâmplă cu pachetele alea mai mari de 1500. Dacă ar fi fost un pic mai mari aș fi zis că au mai căpătat headers, dar 500bytes de headers e cam mult.

Presupun și că e IPv4, că în IPv6 și ICMPv6 încă nu m-am băgat (majoritatea aplicațiilor mele zic "disable IPv6", ori în ghidul de instalare, ori prin troubleshooting :smile:).
 
Last edited by a moderator:
Nu functioneaza chiar asa. La stabilirea unei conexiuni se face pmtu discovery in cazul in care este setat DF=1. Daca este mai mare pachetul, primul host ii face drop si trimite un icmp inapoi cu fragmentation needed.
Am explicat asa, in mare. Dar nu fiecare pachet este verificat, si nu la fiecare pachet se adauga latenta.
Jarod, doar tu stii ce se plimba pe acolo si cu ce MTU.
 
Cred că mai am niște capturi cu negociere de 1400, pachete care cresc până la 3-4k și fragmentation needed pe fiecare pachet :smile:. Ce se trimitea era un fișier pe FTP, oricum era banda proastă (2GB în 3 ore), cu problema de mai sus nu a terminat nici după 24 de ore.
 
Te cred. Ideea este ca pana sa ajunga la tine, un pachet trece printr-o gramada de noduri. Acolo nu stii ce overhead se adauga / scoate. GRE, VRF, whatever. Ce vreau sa spun este ca indiferent ca tu ai 1500, pana la tine sunt 90% sigur ca s-a facut renegociere de mtu chiar daca pachetul are 1490 sa zicem.
D-aia in principiu pe rutere se pune un MTU mai mic, care sa includa eventuale headere si sa depaseasca 1500.
 
Am inlocuit saptamana trecuta o placa de baza in calculatorul unui amic, iar in BIOS apare chestia asta cu Turkish Coffee la storage...

turkish%20coffee.jpg
 
O chestie pe care o pățesc cu driverul nVidia...
Joc PES2015 (fan seria PES) și, încă de la apariția jocului au fost ceva probleme legate de lag la comenzi și sacadare fps. S-au rezolvat (cum am găsit pe net) prin 5 setări: Max prerendered frames pe 1, Multi display pe Single display performance mode, Trilinear pe On, Triple buffering pe On și vsync pe On.
Buun! Joc de 3-4-5-6 ori în zile diferite, după care aleator apare sacadarea. Soluția este să merg la driver și să re-setez măcar o valoare, după care musai Restart și merge. Oare ce se-ntâmplă, "sare" singur din setări? E vreo soluție care să nu implice re-setarea, ci să facă ca aceasta să se mențină?
 
Deschizi Registry Monitor in timp ce aplici setarile, apoi te uiti in log. Filtrezi tot ce nu te intereseaza (vor fi si alte procese acolo decat control panel-ul), cauti ceva cu SetValue si te uiti la adresa sa vezi daca este ce trebuie. Click-dreapta, jump to... si iti deschide registry editor la adresa aia. Permisiunile le gasesti in meniu.'

Daca e prea complicat... renunta. Alta solutie n-am.
 
Help.

Se dă un switch mai mare (cred că e Linksys, n-am acces la el, dar sigur e gigabit), urmat de un swich D-Link gigabit (am încercat și TP-Link, problema persistă). Pe un Intel NUC merge rețeaua gigabit, pe două laptop-uri Asus X52F merge numai la 100 Mbps (am încercat 5-6 cabluri). Laptop-urile puse direct în switch-ul mare merg cu gigabit. Cablurile sunt Cat5E pe distanţe de până la 10m, am încercat cu cabluri scurte şi/sau Cat6.

OMG OMG WTF ZZZ © Robin Williams.
 
LAN Properties - Configure - Advanced - Speed & Duplex - Value 1Gbps/Full Duplex?

Doesn't work, nici nu merge rețeaua dacă forțez așa.
 
Poti boota Ubuntu live sau ceva de genul pe Laptopul respectiv? Tot asa se negocieaza link-ul?
 
Ce treaba are faptul ca laptopul e de la serviciu cu un boot de pe un Live CD cu Ubuntu? Te pazeste cineva peste umar cand pornesti laptopul?
 
Ca sa bootezi de pe CD ar trebui indeplinite urmatoarele conditii (printre altele):
- sa ai unitate CD
- sa poti seta in BIOS prioritatea de boot
Ambele cam greu de indeplinit pe un laptop de munca, fara a fi de la IT. :smile:
 
Back
Top