Experienţe hardware/software mai neobişnuite...

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Location
Stockholm
Daca un condensator "s-a scurs" in unele cazuri nu inseamna ca si-a pierdut toata capacitatea.
Cam asta ar fi explicatia.
Si daca o cumulezi cu o sursa supradimensionata, cred ca ai raspunsul.
 

|nrg|

Membru Senior
Joined
Oct 20, 2005
Location
Ploieşti
Poate-mi spune cineva ce ia venit plăcii ăsteia de reţea :rolleyes:
Eu am rămas perplex de ce am găsit acolo.

nForce4/WinXP x64
 

Attachments

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Alea tin de driver, nu de placa de retea. La 3Com-ul meu am incercat 2-3 drivere si la fiecare apareau optiuni complet diferite.
 

|nrg|

Membru Senior
Joined
Oct 20, 2005
Location
Ploieşti
Normal că este problemă software. Era un mod de abordare a problemei.
Este aceeaşi placă de reţea pe care tot o instalez de ceva timp şi acum e prima dată când prezintă astfel de simptome.

Ce treabă are inima în acel ansamblu hardware sau în oricare altul?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Location
Unreal Estate, Ankh-Morpork, Discworld
Heartbeat e un protocol de control pentru clustere în caz de cerinţe de high availability, care verifică dacă funcţionează celelalte calculatoare/servicii din reţea. Dacă unul nu mai funcţionează, altul îi ia locul (care are toate datele primului, replicate). I se spune heartbeat pentru că se trimit pachete periodice de notificare, ca o bătaie de inimă. Dacă nu mai ajunge pachetul la timpul specificat sau ajung mai multe pachete decât trebuie se consideră că a picat celălalt calculator şi cel de backup îi ia locul. În sisteme mari există şi reţele/conexiuni speciale pentru heartbeat, separate de conexiunile standard pentru date.
 

hulubei

questionable intruder
Joined
Aug 1, 2004
Location
Ploiesti
Originally posted by Marius '95
La mine se dechide notepad-ul.
Win98 :biggrin:
Aia trebuia să se întâmple şi tot acelaşi lucru l-am menţionat şi eu în postul meu precursor.
 

bogdan192

Membru Senior
Joined
Oct 6, 2004
Location
Bucharest
Not A Bug. Feature. Anyway Will Not Fix...

Pe Desktop la XP facem un new folder. Il denumim "a" de exemplu. Dupa care pornim winword-ul (eu am Office XP dar s-a putea sa mearga si cu altele) si incercam sa salvam un fisier pe Desktop cu numele "a". Observam ca sistemul doreste sa il salveze in directorul "a", asa ca stergem "\"-ul de la coada. Hit "Save". Tot in "a" il salveaza.

Aceeasi chestie pentru orice fisier pe care il vrem denumit ca un director din directorul parinte.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
Subiect de studiu: Abit NF7 V2.0

Carcasa mea e un ilustru noname racita de 2 coolere de 2500 rpm si 3000 rpm (fata jos respectiv spate sus). In carcasa senzorii imi raportau 31 de grade. Incercam sa determin minimul de voltaj la care procesorul meu, un Duron 1000 merge stabil. Testele pornisera cam de jumatate de ora cand dupa ce modific voltajul si salvez, calculatorul se opreste la bootare si acolo unde teoretic trebuia sa fie testarea memoriei loc liber. Ma gandesc ca exagerasem cu scaderea voltajului si inchid si scot calculatorul din priza. Resetez Biosul si pornesc computerul. Surpriza! Aceiasi eroare apare. Scot calculatorul din priza si ma gandesc ce a cedat. Dupa jumate de ora de ganduri negre pornesc calculatorul intru in Bios fac setarile si merge perfect cam 20 de minute dupa care la salvarea modificarilor din Bios apare iar problema. Enervat montez in locul ventilatorului de 2500 un anumit Delta de 80mm la 6800rpm (DevanG il stie bine) si intru ies din Bios fara nici o problema. Gasesc pana la urma voltajul minim pt procesorul meu. Dupa cateva zile incerc sa identific componenta ce se supraincalzea. Am observat ca prin racirea southbridgeului (jet de aer de la Delta) problema nu mai aparea. Acum am un Revoltec Northbridge Freezer lipit pe southbridge in 4 colturi (la mijloc un patratel de Artic Ceramic). Problema s-a rezolvat aproape total dar trebuie sa tin carcasa deschisa pt ca jetul de aer de la ventilatorul din fata jos nu ajunge la radiatorul de pe southbridge.
Banuiala mea este ca Biosul fiind conectat la southbrige facea nazuri cand southbridgeul era prea incins. Pe moment caut un ventilator cam de 40 cfm care sa aiba jet destul de puternic sa raceasca si radiatorul de pe southbridge.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Location
Dream Theater
Originally posted by bogdan192
Not A Bug. Feature. Anyway Will Not Fix...[...]
Asta se poate scoate cu TweakUI, Explorer - Manipulate connected files as a unit". Bug-ul ar fi faptul ca asociaza in mod eronat directorul cu fisierul. Care e misterul de ai postat aici ? :tongue:

Foxter, placa aia de baza e "un pic" defecta, southbridge-ul nu ar trebui sa necesite racire asa puternica.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Location
Bucuresti
Rezolvarea problemei cu placa de baza nu este usoara din cateva motive:
1-Desi placa este inca in garantie la UP lipirea unui cooler pasiv de Southbridge este foarte probabil motiv de anulare a garantiei (lipitura este asa de rezistenta incat la dezlipire as scoate si chipul).
2-Presupund ca placa este acceptata in garantie este cel putin improbabil sa mai aiba placi Abit in stoc pentru inlocuire si m-as alege cu un Gigabyte pe socket A sau in cel mai bun caz cu un Asus (asta nu e upgrade e downgrade). Bani de upgrade gen trecere la 754,939 nu am.

Placa nu face probleme daca carcasa este deschisa radiatorul de pe Southbridge disipand in acest caz suficient de bine caldura.

Asa ca sper ca placa de baza sa reziste macar 6 luni pana vine termenul de upgrade si eu o sa imi permit o trecere la cea ce va fi cea mai buna platforma pt mine la acel moment.
 

pantera

Membru
Joined
Sep 10, 2006
Harap-Alb şi componentele ciudate

Ia sa vedem dacă o nimeriţi pe asta!

Mi-am cumpărat de curând o unitate nouă. M-am dus la un prieten bun de-al meu care are un magazin micuţ de calculatoare aici în oraşul meu şi am făcut un sistem din următoarele componente: un AMD Sempron 3000+ pe o placă Asus K8N, memorie 512 Kingmax DDR400, etc.

Bine, nu sistemul meu e important, ci ceea ce s-a întâmplat după aceea.

A început să monteze componentele (şi aici trebuie să precizez că nu e deloc un începător), le-a montat, şi a zis totuşi să-i facă şi o probă.

Aici a început toată beleaua. Leagă unitatea la un monitor, un mouse şi o tastatură şi o porneşte. Se aude primul „bip”, aşa cum şi trebuia (ţin să vă anunţ că nu sunt un expert şi prin urmare să nu râdeţi dacă auziţi o exprimare mai ciudată), urmat nu de încă un bip, ci de o serie de alte 10-15, grupate într-un mod bizar, de parcă ar fi vrut să ne trimită vreun mesaj bizar în codul Morse.:tongue:

Ciudăţenia care era? Pe parcursul acestui proces ciudat şi demn de DosareleX, calculatorul boota şi îşi ducea la bun sfârşit toata rutina.

Ei bine, aici începe epopeea. Cum nici unul dintre noi nu cunoşteam codul Morse, ne-am văzut nevoiţi să cercetăm ce vrea săracu' microfon să ne tranzmită. :biggrin: Şi de n-a schimbat atâtea componente, (că am ajuns să cred că îmi făcuse un cu totul alt sistem) şi bipurile tot nu dispăreau. Am stat 5 ore (fără nici un fel de exagerare) schimbând componente perfect compatibile de altfel: a schimbat placa de bază, procesorul, memoria (a pus una Geil), le-a schimbat pe toate trei, a schimbat sursa, a ajuns bietu' om să schimbe microfonul !...

Văzând că nu îi dă de cap, sună un prieten :smile:, care, spunea el, era mai priceput. La sfatul lui a resetat şi biosul, i-a făcut şi upgrade. Dacă a ajuns să creadă că e un făcut, că ar fi nimerit el un lot prost, sau mai ştiu eu ce...

Într-un moment începuse chiar să funcţioneze! Până şi-a dat seama că de fapt uitase sa reconecteze microfonul. :biggrin:

Eu simt nevoia să vă reamintesc că nu sunt aşa priceput în tainele calculatorului, dar dacă nici baiatu' ăla, nici prietenul lui, care e depanator în Bucureşti de ani de zile şi e unul dintre cei mai buni aici la noi şi tot nu au dat de cap problemei, înseamnă că trebuie să vă dea şi vouă de gândit (măcar câteva ore).

Oricum, ca un epilog la tot ce am spus până acum, la ora 11 am ajuns acasă, iar peste vreo 40 de minute m-a sunat spunându-mi că a reuşit să îi găsească cauza.

Poate voi sunteţi mai norocoşi...:biggrin:
 
Top Bottom