Despre tot ce inseamna DVBT / DVBC (normal sau HD).

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Adica ce si cum receptionam posturile TV care emit digital, prin antena sau cablu (fara decodor). Personal ma intereseaza cum stam in Bucuresti. Cazul meu:

Locatia - Drumul Taberei
Antena de camera WELL, FIF/UIF (fara a scrie DVBT pe ea) - chinezism ieftin din METRO, 42 RON, merge pe priza (220V), palaria orientata spre nord, amplificarea reglata pe medium ca sa nu satureze/oscileze aiurea.

Ce prind (la o prima strigare):

- Pe canalul UIF 54: TVR1, TVR2, TVR-HD. Putere semnal GOOD (peste "normal"), calitate 10/10.

Pe cablu (UPC - analogic) nu prind nimic sau nu stiu eu unde sa caut. :frown:

Intrebare: ce alte posturi as putea sa prind prin antena? Am inteles ca si Prima / ProTV, etc... emit digital dar nu stiu pe ce canale se prind. HELP! :beer:

LE: TeVeu LG 32LH3000, hackuit, credits to Ursa and Sibelius, cu LMA pentru ultimul. :biggrin:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Felicitări pentru achiziţie! Vorba ta: să dea Domnul să ne ţină! :smile:
Păcat că n-ai RDS că ai fi prins pe cablu 99 digitale. UPC îs mai şmecheri şi le-au codat. Sper să nu-i inspire şi pe RDS. Au şi ei câteva codate, dar marea masă de programe e moka. Başca 8 posturi de radio, de fapt 7, că unul e în dublu exemplar.
Pentru "activarea" tunerului DVB-C trebuie selectat la ţară FINLANDA, apoi făcută o scanare completă pe CABLE. Rezultat: 99 digitale (2 HD TVR şi digiHD - meciurile arată superb pe HD), 8 radio, 70 pe analogic (în zona Brăila). Am înţeles că pot diferi niţel ca număr şi programe în alte oraşe.

Realizarea cea mai mare e că ai reuşit să deblochezi playerul multimedia, ceea ce voi face şi eu diseară, că mi-a venit telecomanda Fully8.
Best buy aceste LG-uri, IMHO. Să te bucuri de el... ştiu că deja o faci! :biggrin:

PS: LMA şi de la mine şi aici. :smile:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
RDS-ul o fi necodat si in Bucuresti? Stie cineva?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
E la fel peste tot. Sigur. :smile:
Uite aici, se mai laudă lumea din diverse oraşe.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,125
Acum te calci pe bătături cu vecinii cu PC-uri când bagă torenți pe aceeași fibră cu tine. Vrei să adaugi la competiția pentru bandwidth și toate gospodinele cu chef de telenovele? :tongue:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Nu ma intelegeti gresit, treaba cu DVBT si antena de camera ma intereseaza pentru momentele in care e cazut cablul / satelitul / internetul. Ca tot vine cutremurul... :smile:
 

sabertooth

Membru Senior
Joined
Aug 8, 2006
Messages
583
Acum 5 minute am verificat treaba cu digitalul la mine.

Detalii:

TV: SONY KDL-32S4000
Cablu: RDS
Tuner TV: DVB-T

Am setat ca sursa de semnal sa fie digital dupa care am facut o scanare completa. Rezultat: am vreo suta de canale disponibile. Din ce am observat este pachetul de baza, deci lipsesc canalele HD si canalele de filme. Oricum acum se vad in sfarsit bine Taraf TV si OTV-ul.

Concluzie: Pe RCS este necodat pachetul de baza.

PS: Sper ca n-am deturnat prea rau topicul.
PS1: Cat priveste IPTV-ul acesta are nevoie (conform Rtc) de conexiune pe net de minim 8mbs. Am inteles ca daca download-ezi si HD-uiesti simultan scade download-ul de la 11MBS la un 8 - 9 MBS (vorbesc de abonament RDS fiberlink2). Ceva de genul asta.
IPTV Rtc: vazut, placut => love at first sight. RDS cica este si el in teste inca din ianuarie la Oradea. Cand apare RDS IPTV in Bucuresti voi fi printre primii clienti.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
N-ai TVRHD și DigiHD? Imposibil!

Q, am deblocat și eu playerul, cu telecomanda. :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Oh yeah! :biggrin: Nu stiu insa daca merita sa bagi FW 3.65. Precum spuneam: n-am observat diferente fata de 3.63. Dar daca tu ai ceva anterior, poate merita incercat. UPS is a must! Si nu stiu daca pastrezi garantia, probabil ca versiunea de FW este cumva prinsa in S/N de pe aparat. Cred.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
La mine nu merge nici de-al naibii. Am un LG care are (si) tuner digital, din pacate doar MPEG2. Indiferent cat dau sa caute nu prind decat 66 de posturi care sunt standard in abonament.
Ma intreb daca e de la abonament sau de la TV.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Oh yeah! :biggrin: Nu stiu insa daca merita sa bagi FW 3.65. Precum spuneam: n-am observat diferente fata de 3.63. Dar daca tu ai ceva anterior, poate merita incercat. UPS is a must! Si nu stiu daca pastrezi garantia, probabil ca versiunea de FW este cumva prinsa in S/N de pe aparat. Cred.
Da, USB-ul sporește valoarea TV-ului. :biggrin: Mi-a citit corect toate filmele de pe HDD, a luat subtitrările fără probleme, dar afișează diacriticele nașpa la cele extrase direct din mkv-uri. Nu e vina playerului, fiindcă la fel mi le vede și Subtitle Workshop. Trebuie să sap să văd cum fac să le extragă corect. Cele venite alături de filme (nu embedded), sunt corect redate. Vede MP4 HD direct de pe YouTube. :smile: Am o groază de clipulețe de muzică în asemenea format. :smile:
Eu am v. 3.55, dar nu mă grăbesc s-o înlocuiesc, că nu mi-a făcut nimic. Mai ales că tipii de pe situl cu pricina (știi tu care) au zis că nu-s diferențe mari.

bausto, ce model e al tău? Poate se activează altfel tunerul digital.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
E vorba de un LG M2794D. Acum 1 an cred cand am dat o scanare completa mi-a gasit si o mana de posturi digitale din care nu vedeam decat un ecran negru si numele postului. Toate erau HD, iar TV-ul nu are tuner HD. Acum nu mai prinde nimic, nici macar "de forma".
Poate trebuie sa selectez alta tara in meniu. N-am idee.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
La astea ale noastre trebuie selectată o țară nordică: Finlanda, Suedia sau lăsat liber --. Poți încerca.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Finlanda sigur nu merge. Mi-aduc aminte ca atunci cand am prins ceva am incercat Polonia sau Italia. Le-as lua la rand dar nu am atata timp.

L.E. Polonia nu e. Daca aleg Polonia sau Romania nici macar nu mai am tunerul digital activat. Pe liber nu am cum sa il las pentru ca nu am optiunea.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
@Bausto: Iti trebuie tuner mpeg4.

@Ursa: Selecteaza setul de caractere "LATIN 2" din meniul apelabil cand face play (scrie pe ecran ce trebuie apasat pt. meniu cand iti pune "termometrul" care arata pozitia in fisier) si se rezolva cu diacriticele. Been there, done that. :wink:

Acum eu plang: n-are decodor DTS, am filme cu sunetul codat DTS si "Incompatible audio format". Le vad dar "pe mute". :frown: Ce-i de facut?

LE: Se pare ca o solutie era chiar sub ochii mei, in tutorialul de hack. :smile:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,125
Cred că poți scoate semnalul audio pe ieșire S/PDIF într-un sistem audio cu decodor DTS.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
@Ursa: Selecteaza setul de caractere "LATIN 2" din meniul apelabil cand face play (scrie pe ecran ce trebuie apasat pt. meniu cand iti pune "termometrul" care arata pozitia in fisier) si se rezolva cu diacriticele. Been there, done that. :wink:

Acum eu plang: n-are decodor DTS, am filme cu sunetul codat DTS si "Incompatible audio format". Le vad dar "pe mute". :frown:
Ştiu de Latin2, subtitrările standalone sunt afişate admirabil. Probleme sunt la DOAR la subtitrări extrase din mkv-uri şi m-am apucat să înlocuiesc cu diacritice simbolurile ciudate ce apar în locul lor. Ciudat e că Notepad le vede cu diacritice. WTF?
Eu mi-am convertit cu Audioconverter sunetul DTS în AC3 Stereo la toate cele care aveau "hiba" asta. Poţi păstra şi trackul DTS, iar dacă îl înlături, câştigi şi cca. 200 MB la 1GB de film.

PS: Quark, se aude că ăia de la LG au semnat un parteneriat cu DTS. Poate avem decodoarele, hardware-ul, dar e inactiv. Logica spune că ar trebui să fie acolo. :biggrin: Să aşteptăm, poate un firmware viitor va activa şi DTS (nu doar pe digital). Zic şi eu, sper. Aşa am avut eu la E-Boda 555x şi, mulţumită lui MTZ de pe Softpedia, "ştie" DTS pe analog. :wink:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Ar trebui un split, aici sa discutam in continuare despre DVBT/DVBC si pe un alt topic gen "Despre televizoarele LCD LG, probleme, hacks, how-to" sa continuam cu restul.
 
Top Bottom