Despre tot ce inseamna DVBT / DVBC (normal sau HD).

Pache

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 12, 2003
Messages
1,235
În concluzie, în momentul de faţă pentru o experienţă "cât mai HD" către ce firmă de cablu merită să te îndrepţi?
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Păi, se pare că la voi în Buc. există varianta antenei. Pare-sa că şi la Galaţi au dat drumul la releu pe digital, dar pe la noi nu mai ai şanse să pui antene pe bloc, că şi-au făcut poduri. Prin cablu, în afară de RDS care ÎNCĂ n-a codat tot pachetul digital, ci doar HD-urile şi unele canale de filme (şi câteva alte bazaconii), ceilalţi le au deja codate total (UPC-ul). Nu ştiu cât o fi de adevărat, dar am auzit că Romtelecomul ar vrea să intre pe piaţă cu un pachet gratuit de 24 de programe, printre care şi câteva HD. Evident, însoţit de un alt serviciu plătit de-al lor: telefonie sau Internet.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Vedeţi că iLink au WebTV. 41 de canale gratuit, vin via Internet. Nu ştiu cât de relevant e pentru discuţie, dar noah, poate ajută pe careva :smile: (eu l-am instalat dar nu îl folosesc decât foarte rar, Discovery).
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Păi, se pare că la voi în Buc. există varianta antenei.
...pe care musai trebuie s-o pui langa o fereastra indreptata catre NORD (Herastrau). Pe mine mai mult decat HD ma supara 4:3-ul. :frown:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
B1 mai face experimente cu widescreen. Până s-o introduce şi la noi, mă uit la TV5, la BBC, la Eurosport-uri, la nemţi şi pe la Duna.
Oricum, nesimţiţii au comis-o chiar acum când începe CM fotbal. PORCIIIIIIII!!!!!!!
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Cine a comis-o? Sa inteleg ca RDS nu mai da digitalu' gratis?

PS: Felicitari si pentru "apometrul" ala nou. :biggrin: L-am vazut pe forumul cu poze.
 
A

andruxand

Guest
TVRHD cum se "prinde" ?

RDS pregateste HD-urile dar ma intreb daca vor reusi sa scoata oficial pe piata ceva pana la inceperea camp. mondial, pe 11iunie.Ieri am fost in Auschan si am intrebat un frai...angajat :biggrin: cand pot ridica decodorul si mi-a zis ca habar-n-are, nu stie nimic.Vesnicul raspuns,nu stim,mai dureaza...

Pe de alta parte are idee cineva...Pe un tv fullhd cu tuner dvb-c se poate prinde GRATIS cu o sarma(cablu normal de antena,coaxial) PROTVHD si SPORTROHD.Ei bine nu si TVRHD.Orice as face antenei sau acelui cablu nu intra nici de nebun TVRHD.Este oare nevoie de un cablu cvadruplu ecranat, cu filtre si tot tacamul,cel mai scump posibil si atunci se pare ca ar merge?Si nu merge pe un simplu cablu(sarma) sau pe cele vechi? Am auzit ca tvr ar fi codat altfel si din cauza asta semnalul intra greu.As vrea sa iau cablu acesta dar se pare ca costa ceva si nu prea vreau sa dau degeaba banii si sa prind tot PROTVHD si SPORTHD.Are idee cineva? :rolleyes:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
TVRHD si ProTVHD emit cu polarizari diferite. Eu am o antena ca in poza si in functie de pozitia dipolului (orizontala sau verticala) prind fie TVRHD fie ProTVHD. N-as putea insa sa-ti spun cum sa faci cu sirma aia... :smile: Oricum ca sa prinzi si TVR trebuie sa ai antena indreptata catre Herastrau. Daca stai mai prin sudul Capitalei si daca ai si ferestrele catre sud, adio.
 

Attachments

A

andruxand

Guest
Inteleg.Stau in Titan.Curios este ca acum cateva luni am incercat sa prind TVRHD cu un cablu mai nou dar nu scump, aruncat pe geam si nu ecranat in mii de feluri,etc si imi intra insa cu "scapari".Totusi tunerul il "prindea" dar am renuntat pt ca am dat de TVRHD pe RDS :tongue: Intre timp RDS a scos TVRHD si ieri am vrut sa ma bag iar pe tuner si incerc sa prind TVRHD dar n-a fost chip,nici macar sa intre cu intreruperi,nimic.Am folosit un cablu coaxial vechi, de pe vremea lui bunicu' de data asta pt ca nu mai aveam altul.Aici sa fie buba? Cablul? Pana la urma cred ca iau 2m de super-ecranat,cel mai scump si incerc sa vad daca am semnal...

A,uitasem...de unde ai luat antena si cat a costat,pliz
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
O ieftineala (45 RON) din Metro, la fel ca din orice supermarket. Dar daca vrei ceva bun, incearca AICI, vezi la "TV DVB-T receptie locala" ca e de ajuns. Bafta! :smile:
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,523
Ca tot vorbiti de antene si ferestre. :biggrin:
La mine'n grota ferestrele sunt indreptate catre est iar spre nord, la cativa metri, e un alt bloc (blocuri asezate in forma de U). Etajul e 3.
Am vreo sansa sa receptionez ceva cu vreo antena? Sau sa mai astept pana or face vreo miscare astia de la RDS. Mi-au schimbat acu' cateva saptamani "cutia digitala" cu una muuuult mai mare da' n-au zis nimic de HD.
Apropo, tembelizor e unu d'ala HD Ready, nu full HD, sau cum s-or mai numi. Are rost sa ma chinui sau diferenta de calitate/rezolutie e neglijabila?
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,192
Un HD Ready "simplu" (există şi HD Ready 1080p) are rezoluţia minimă 1280x720, adică are cam 4 pixeli pentru fiecare pixel de TV "vechi". Oricum se simte diferenţa. Dar faptul că televizorul e HD Ready nu înseamnă că are şi tuner DVB.

Eu am comparat TVR HD prins pe "antenă" (fir scos pe geam) cu TVR HD transmis prin IPTV-ul de la Romtelecom legat prin HDMI, pe un TV cu diagonala mai mare de 100cm, şi se vedea ceva mai bine direct prin antenă, dar trebuia să ştii la ce să te uiţi (tuner-ul din TV avea ceva mai bine implementaţi algoritmii de deinterlace). Am făcut un blind test pentru calitate cu vreo 10 oameni şi ambele variante au fost alese cam la fel.
 

lai

meh
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,523
Ăăăă. Mda, am uitat de faptul ca tembelizorul n-are tuner DVB. :biggrin:
Deci, pe langa antena, mi-ar trebui si un tuner, right?:smile:
 
A

andruxand

Guest
Ce diagonala are tv-ul tau? Sigur e tv si nu e monitor daca nu are tuner? Ciudat...Oricum,iti trebuie un tuner daca nu are si singura varianta este sa iei un tuner dvb-t/c extern stand alone, o cutiuta mica unde infigi cablul si il conectezi prin vga la tv...tada.Sunt sanse mari sa prinzi protvhd si sporthd in ciuda grotei unde stai,imprejmuit de alte grote:goofy: Si stau intr-o asemenea grota, in fata e liber dar la dormitoare nu,bloc in fata.

Pana una alta ieri mi-am luat decodorul hd humax de la rds-rcs, am avut noroc ca am nimerit tocmai cand venise marfa:tongue: Asa ca am scapat de sarma pe geam si toate cele, intra tvrhd ceea ce ma "durea" pt ca incepe campionatul.Asa ca fugiti dupa decodor care aveti rds...
 
R

rogers

Guest
Salut, am un tv sharp aquos quatron si nu merge cautare dvb-c. Nu gaseste nici un canal. Ce se poate face?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,258
1 - verifică setările de țară din meniu, s-ar putea să ai rezultate diferite pentru România, UK, Slovacia sau Polonia.
2 - confirmă cu operatorul de cablu faptul că ai și transmisiune digitală pe maț, și că e necriptată.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,258
Dezgrop :biggrin:

Știre mirifică de la erdeeș pe mail: din 22 octombrie se poate înlocui decodorul SD sau HD primit în custodie cu o cartelă Nagra CI+ pentru cine are televizor șmecher cu DVB-C și CI+ (numai cu CI nu merge). Echipamentul se comandă prin digicare.rcs-rds.ro la Servicii > Comandă echipamente.

Am un decodor SD pe care mi l-au băgat pe gât acum ceva timp, stă în cutie în dulap împreună cu cartela SIM aferentă. TV-ul vede de capul lui peste 100 de canale pe digital, din care o parte sunt FTA, altele cer cartelă decodoare, în abonamentul de bază. Sunt curios ce va fi diferit din momentul în care îi bag cartela...
 
Top Bottom