Despre tot ce inseamna DVBT / DVBC (normal sau HD).

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Sau schimbă-i doar titlul, că mai mult am vorbit despre LG-uri. :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Acum alta problema:

Film 1 - pe asta il vede ok:

Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 2h 41mn
Bit rate : 15.1 Mbps
Width : 1920 pixels
Height : 1080 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 23.976 fps
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Title : x264 - crf encode @ 55% of the original bitrate
Writing library : x264 core 93 r1542 5b86182
Encoding settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=10 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=64 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=5 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=2 / wpredb=1 / wpredp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=crf / mbtree=0 / crf=19.0 / qcomp=0.80 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / crf-max=0.0 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00 / nal_hrd=none
Language : English

Film 2 - pe asta nu-l vrea, cica "wrong file format":

Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L5.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 8 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 2h 10mn
Bit rate : 7978 Kbps
Nominal bit rate : 8329 Kbps
Width : 1920 pixels
Height : 816 pixels
Display aspect ratio : 2.35
Frame rate : 25.000 fps
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.213
Writing library : x264 core 56 svn-667C
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-4:-4 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=6 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=4,6 / chroma_qp_offset=0 / threads=3 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40(pre) / rc=2pass / bitrate=8329 / ratetol=1.0 / rceq='blurCplx^(1-qComp)' / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / zones=187687,195786,b=0.15 / aq=1:0.3:15.0
Language : English

Nu-mi dau seama ce nu-i place la al II-lea: rezolutia? :capu:
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
http://img690.imageshack.us/img690/7824/lh32.jpg

Dacă nu e ceva care să se încadreaze în restricţiile alea, înseamnă că e vreo setare aiurea la encoder. Aşa se întâmpla şi la divX-uri. Rezoluţia e bună atât timp cât nu depăşeşte 1920x1080 şi ale tale se încadrează.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Mai mult ca sigur că ai dreptate, fiindcă am dat şi eu peste unul care nu merge şi are exact aceeaşi mică (mare) diferenţă. Oare o trebui recodat, ca să meargă?
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Cu DTS am rezolvat prin recodarea sunetului. Nici nu e suparatoare chestia, recodarea nu dureaza cine-stie-ce plus ca totul se face pe un HDD portabil.

Cu video insa n-am facut inca nimic. O sa incerc sa recodez dar deocamdata n-am sculele (soft) necesare. Si cred ca o viitoare versiune de FW va rezolva problema decodarii video. Primul pas logic ar fi contactarea LG si expunerea problemei.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Pe mine mă miră că 3.65 n-a rezolvat problema. Probabil că ştiau ăia de la LG.
Eu doar ce-am descărcat H264info lângă MKVextractGUI (pe care-l aveam) şi voi încerca schimbarea de profil când ajung acasă, azi.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Heh, problema nu e in ograda LG, nu ei scriu softul de decodare. Ala e scris de fabricantul chipsetului si problema apare la toate chestiile care folosesc respectivul chipset, indiferent de producator. :wink:

Varianta Jarod imi pare plauzibila mai ales ca am reusit ieri sa vizionez cateva samples in rezolutii diferite de cele standard HD si FullHD.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Bun, deci respectivele fisiere se vad ok pe un mediaplayer WD. Pe de alta parte respectivul WD are unele "mici inconveniente" fata de LG: Pe un film cu scene rapide si detaliu abundent sacadeaza imaginea infiorator si sfarseste prin a se bloca. :biggrin: Avantaj LG.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Pe de altă parte, am aflat şi răspunsul la chestia cu subtitrările extrase din mkv-uri şi care nu afişează corect diacriticele (chiar cu Latin2 setat). Vedeţi AICI. Spor la treabă şi vizionare plăcută!
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Bun, am mai sapat, am mai obtinut:

- Cele doua emitatoare (canalele 54 si 59) apartin Radiocom, au 1.3KW si sunt amplasate in zona Herastrau. Pe canalul 54 precum spuneam emit TVR1-SD, TVR2-SD si TVR-HD. Pe canalul 59 au fost numai emisii experimentale ale TVR3, TVR Cultural, NationalTV, Realitatea, B1 si Antena3).

- Emitatorul Media-Pro (ProTV si acolitii) este pe canalul 30. Pana nu demult era situat pe cladirea din Pache Protopopescu dar se pare ca l-au mutat prin luna martie intr-o locatie neprecizata si deocamdata nu mai emite. :frown:
 

Bico

Membru
Joined
Nov 17, 2004
Messages
188
Cu un tuner hibrid analog digital (dar DVB-T si nu DVB-C) se pot receptiona posturile digitale transmise de RDS?
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Vezi AICI ce spune colegul nostru. :smile:
 
Last edited by a moderator:

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Luasem drept bun enuntul colegului (ca are numai DVB-T). Dupa noile date raspunsul ar fi: depinde de tipul de modulatie pe care il foloseste RDS in transmisia DVB-C. Deci trebuie sa gasesti pe cineva care are numai tuner DVB-T si care este in reteaua RDS ca sa-ti spuna daca merge.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Aseară observai că a apărut NatGeoHD la RDS. Din păcate, no sub RO. Deasemenea, B1 emite când şi când 16:9. Să fie începutul bucuriei şi să-nceapă şi posturile româîneşti să emită widescreen? Eurosporturile au trecut de vreo 2 săptămâni la widescreen.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Da, ăla e demult. La fel şi nemţii + BBC.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Sugar daddy
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Jegoşii ăia de la RDS au codat posturile HD de azi. După mârşăvia cu taxa de 5 lei pentru telefonia fixă "gratuită", iată încă una! Să ajungă precum Romtelecomul, că se pare că s-au umplut de clienţi şi nu ştiu cum să scape de ei.
 
Top Bottom