De unde cumparam? Secrets Revealed

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Este aproape imposibil pentru un necunoscator sa afirme cu certitudine ca merge sau nu.
Chiar si fara beamforming se pot folosi mai multe antene pentru ceea ce se numeste diversitate spatiala, adica sa folosesti o anume antena sa emiti si sa selectezi alta care are semnal mai bun pentru receptie. Evident, se pot folosi multiple antene.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Chestia aia cu beamforming-ul e kindof marketing. Antenele de pe routerele normale sunt pentru MIMO în principal.

antenna characteristics that are desirable for MIMO will result in a degradation of the beamforming ability of the antenna

Era o discuție pe la Mikrotik pe forum prin 2014, "când o să implementați beamforming, că uite, e în standardul wifi ac" și răspunsul era "când o să vedem vreo diferență".
 
Last edited:

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
MIMO are sens atunci cand antenele au polarizare diferita din cate stiu eu. Dar sa citesc articolul ca e bun, poate ma insel.
Cat despre beamforming, functioneaza, dar pe distante mai mari si altfel de obstacole. De fapt cam asta studiem acum pentru urmatoarea generatie ...
 
Last edited:
  • Wow
Reactions: Neo

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,182
Din câte am văzut beamforming merge fain pe frecvențe mari și multe antene, dar asta înseamnă de obicei array de 100 de micro-antene, nu 2-3. Distracția e pe 60GHz. Presupun că lungimea de undă ajută.

MIMO funcționează în multiplexare de fază, pe aceeași frecvență.
 
  • Wow
Reactions: Neo

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,374
Da, si in alea 33 de pagini nu spun nimic de polarizarea antenei in clar. Pe undeva spune ca semnalul isi poate schimba faza si polarizarea.
Da, acum se pune problema unei antene compuse. Cat de multe antene sunt in ea depinde, dar e posibil relativ multe pentru ca sunt mici. Nu am vazut pana acum pe mai mult de 28 Ghz dar nu e timp pierdut. Nici pe aia nu o pot proba ca nu am cu ce.
 
Top Bottom