Fără GhostScript e mai greu; e necesar pentru a genera codul PostScript ca să ai un PDF „vectorial” şi nu doar un container pentru un bitmap. Unele îl au inclus într-o formă mascată, altele măcar îl descarcă pe faţă.
Folosesc de ceva timp
Bullzip PDF Printer, poţi să-l configurezi să ceară doar numele fişierului sau să-ţi arate şi tot dialogul de setări şi opţiuni. Are 4 MB şi ceva + 9 MB GhostScript Lite, a mers impecabil şi pe 32, şi pe 64 de biţi, nu deranjează şi nu are auto update. Poate să facă append la un PDF existent, dar nu e chiar elegant. Dintre toate softuleţele similare gratuite, ăsta a rămas până la urmă ca fiind cel mai ok.
Pe de altă parte, cel mai bun generator PDF cu care am lucrat vreodată este de departe
FinePrint PDFFactory, cu varianta normală şi pro. Ce e mişto e că poţi da Print la mai multe documente şi ele stau în coada de aşteptare de la PDFFactory, de unde le poţi scoate ca PDF-uri separate sau să le combini într-unul; mai mult, le poţi face preview şi rearanja paginile. Asta m-a ajutat ca să inserez între paginile unui document Word vreo schemă XML sau altceva full page din cu totul alt program, fără a trebui să inserez cu copy&paste în documentul Word. La ăsta n-am văzut GhostScript niciunde. Ambele variante au demo gratuit ce adaugă doar un link în footer-ul fiecărei pagini din documentele create. Există şi variantă Server Edition.
Apropo, produsul de bază al FinePrint este... FinePrint, o imprimantă virtuală prin care poţi tipări pe imprimanta fizică pentru a băga 2 sau mai multe pagini scalate pe o coală de hârtie. Unele aplicaţii, gen Word, ştiu asta direct, dar altele, gen Internet Explorer, nu. Cu asta faci economie de hârtie şi poţi şterge şi elemente din pagină ce nu le vrei imprimate, gen bannere de pe site-uri. Poţi înlănţui imprimanta FinePrint cu o imprimantă PDF, încât să scoţi un document PDF
