Caut un program care sa faca <ceva>

Caut un program (desigur, altfel scriam în altă parte) care să scrie PDF-uri, dar din multitudinea de opțiuni de pe Internet trebuie să respecte câteva criterii:
- să meargă sub orice Windows de la XP încoace, nu doar 32 biți ci și 64.
- să meargă ca imprimantă, normal, dar să nu ceară implicit 30 de opțiuni, numele fișierului și calea sunt suficiente implicit
- să fie de încredere și utilizat mai mult decât programatorul care l-a făcut și pisica lui
- poate să ceară .NET framework 2-3.5, dar preferabil fără Ghostscript. Cel mai bine ar fi să nu ceară nimic altceva decât componentele deja instalate sub Windows
- să fie solid, preferabil să nu crape decât dacă se scot cablurile de alimentare din computere.
- să nu aibe modul care rulează în background și verifică versiuni noi
- poate să coste, dar atunci vreau suport enterprise level minim 3 ani inclus în preț
- poate să aibe și peste 7 MB și chiar și skins (mira-m-aș)

Găsitorului recompensă. Bere, Cico, plimbare cu motocicleta (pentru masochiști), whatever, serios dar chiar am nevoie de un program sigur și fiabil pentru așa ceva.
 
Ăăă... soluţia corporate (şi free) de pe-aici e PrimoPDF. l-am folosit în mai multe rânduri, sunt mulţumit de el.
Da' kitul are 7,38 MB, deci cred că nu se încadrează :tongue:
 
Fără GhostScript e mai greu; e necesar pentru a genera codul PostScript ca să ai un PDF „vectorial” şi nu doar un container pentru un bitmap. Unele îl au inclus într-o formă mascată, altele măcar îl descarcă pe faţă.

Folosesc de ceva timp Bullzip PDF Printer, poţi să-l configurezi să ceară doar numele fişierului sau să-ţi arate şi tot dialogul de setări şi opţiuni. Are 4 MB şi ceva + 9 MB GhostScript Lite, a mers impecabil şi pe 32, şi pe 64 de biţi, nu deranjează şi nu are auto update. Poate să facă append la un PDF existent, dar nu e chiar elegant. Dintre toate softuleţele similare gratuite, ăsta a rămas până la urmă ca fiind cel mai ok.

Pe de altă parte, cel mai bun generator PDF cu care am lucrat vreodată este de departe FinePrint PDFFactory, cu varianta normală şi pro. Ce e mişto e că poţi da Print la mai multe documente şi ele stau în coada de aşteptare de la PDFFactory, de unde le poţi scoate ca PDF-uri separate sau să le combini într-unul; mai mult, le poţi face preview şi rearanja paginile. Asta m-a ajutat ca să inserez între paginile unui document Word vreo schemă XML sau altceva full page din cu totul alt program, fără a trebui să inserez cu copy&paste în documentul Word. La ăsta n-am văzut GhostScript niciunde. Ambele variante au demo gratuit ce adaugă doar un link în footer-ul fiecărei pagini din documentele create. Există şi variantă Server Edition.

Apropo, produsul de bază al FinePrint este... FinePrint, o imprimantă virtuală prin care poţi tipări pe imprimanta fizică pentru a băga 2 sau mai multe pagini scalate pe o coală de hârtie. Unele aplicaţii, gen Word, ştiu asta direct, dar altele, gen Internet Explorer, nu. Cu asta faci economie de hârtie şi poţi şterge şi elemente din pagină ce nu le vrei imprimate, gen bannere de pe site-uri. Poţi înlănţui imprimanta FinePrint cu o imprimantă PDF, încât să scoţi un document PDF :smile:
 
FinePrint PDFFactory e chiar produsul pe care încerc să îl înlocuiesc din motive de costuri - a fost un agreement cu ei prin 2006 pentru utilizarea variantei server la un preț foarte bun, dar acoperea doar variantele mai vechi. Acum varianta server costă zeci de mii de dolari pentru ce am eu nevoie și banii respectivi chiar nu sunt justificați de nevoia ocazională de a scoate un PDF, termenii licențierii spun însă că orice utilizator care folosește un Terminal Server are nevoie de licență, nu doar cei concurenți.

PrimoPDF până acum pare OK, e mic, simplu și eficient, arată ca un curcubeu (asta e rău pe un TS), dar acum nu știu dacă am de ales. Tot testez diverse variante, să văd la ce rămân.
 
RAMDISK sub Win7 x64

Caut o aplicație care să facă un RAMDISK de minim 3 GB sub Windows 7 x64. Am găsit câte ceva, nimic aproape de perfecțiune: unele pe bani mulți (40-100$), unele cu probleme de driver signing (ImDisk), am găsit ceva la Microsoft și pare interesant, dar trebuie compilat (e un sample în Windows Driver kit :biggrin:). Există ceva mai bun?
 
Am găsit ceva făcut de Dataram și deocamdată merge, am instalat Win XP SP2 în 12 min și pornește în vreo 10-12 sec. Toate celelalte pe care le-am încercat (free) nu au funcționat din diverse motive.
 
Nu stiu daca merge in Win7 (cel mai probabil, nu) dar aici se vinde un ramdrive pentru Win9x care se instaleaza in memoria peste 4 GB. Doar 11$. :wink:
 
Pai... cum merge si pe restul. Limitezi memoria la 512 - 1024 MB in functie de necesitatile hardware si cu restul faci un ramdrive si pui swap-ul, temp-ul, etc. pe el.
 
Tehnic pana si 95 (OSR2) stie de 2GB de RAM. 98 teoretic vede 4GB, mai ales daca grefezi prin toata structura SO-ului bucati de pe la SO-uri mai avansate (pana ajunge un XP cu skin de 98 :biggrin:). Acum nu stiu in ce masura poate sa si foloseasca 4GB de RAM avand in vedere ca de la 512MB in sus deja performanta o ia pe ulei. Kernelul nu a fost facut pentru asa ceva.
 
Caut un program care sa ataseze, sa zicem 6, caractere la inceputul numelor de fisiere. De ex "filename.ext" -> "0450 -filename.ext".
Sau alta metoda de a numerota/eticheta/redenumi in mod controlat o mana de fisiere.
 
Hm... pare sa fie fics ce imi trebuie, sa vad ce succesuri o sa am cu interfata :smile: Bine ca nu e command-line pur-sânge, sa stau cu ochii in paişpe după parametri.
LE: mergeee. спасибо, miahi.
 
Am nevoie de un program care:
- sa faca o lista cu toate fisierele duplicate dintr-un director+subdirectoare care se gasesc si in alte locuri pe HDD,
- sa stearga respectivele fisiere,
- sa creeze un .bat cu care fisierele sterse sa poata fi copiate la loc din celelalte locuri.
- Cautarea duplicatelor trebuie sa se faca dupa continut, nu (doar) dupa nume.
- Directorul care trebuie golit de duplicate trebuie sa poata fi definit. Nu-i OK daca programul listeaza toate duplicatele de pe hard. Ma intereseaza sa golesc un anumit director.
- Ar fi perfect daca alte locuri ar putea fi definite, astfel incat sa nu caute duplicate pe tot hardul, ci doar acolo unde sunt sanse sa fie gasite.

Multumesc.
 
În afară de partea cu .bat-ul cam toate programele pentru aşa ceva se descurcă. Exemplu. Ştie şi să exporte în .txt lista de fişiere, deci ai putea să-ţi faci singur .bat-ul.

Eu am mai folosit Clonespy, şi ăsta ştie să scoată o listă.
 
Back
Top