În primul rînd vă atrag atenţia, pe viitor, că proverbul ăla cu "iarna car şi vara sanie" se aplică excelent la îmbrăcăminte şi încălţăminte. Întrebaţi orice tipă versată în ale cumpărăturilor.

Adică e preferabil să nu ajungi să cauţi bocanci în noiembrie-decembrie şi nici ţoale de vară în iulie.
Dacă aveţi drum prin ţările vecine şi prietene luaţi-vă bani la voi şi faceţi cumpărături. În Viena, de exemplu, între 60-100 de euro găseşti bocanci Gore-Tex de la mama lor. Sînt genul de bocanci care ţin 5-10 ani, nu 1-2, şi munciţi pe munte, şi iarna şi vara.
Acelaşi lucru se aplică şi pentru îmbrăcăminte. Să sperăm că după aderare or să ajungă şi la noi raporturile astea calitate/preţ, pentru că deocamdată tot ce e "de firmă" la noi sînt de fapt lucruri de eşalonul doi la supra-preţ.
Se mai întîmplă ceva ce foarte rar mi s-a întîmplat într-un magazin de pe la noi: să găseşti fără probleme 3-4 perechi care-ţi plac cu adevărat, să nu fie problemă că nu au numărul tău, şi singura dilemă să fie pe care-i alegi. Asta comparat cu binecunoscuta experienţă de a căuta în tot Unirii sau tot Mall-ul şi de a alege cu chiu cu vai 1 pereche, dar nu pentru că ţi-ar plăcea în mod deosebit ci pentru că-s singura chestie cît de cît acceptabilă.
Eu personal prefer să pun banii deoparte, apoi să fac o dată sau de 2 ori pe an o excursie cu patru oameni într-o maşină pînă în Austria şi să ştiu că nu mă mai doare capul. Bineînţeles, nu mă refer la cumpărat batiste ci la chestii gen cort, bocanci, geacă, rucsac, mănuşi de schi etc. Ieşi la jumătate sau 2/3 din cît ai fi dat la noi, la altă calitate.